Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun Yürüme Cihazı için KDV ödüyor muyuz?

samet40

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlan ben uzun yürüme cihazı yaptırmak istiyorum. Takıldığım konu bu cihazı yaptırdıktan sonra ücret öderken KDV sini ödeyecekmiyim. Yaptıran arkadaşlar varsa KDV ödeyip ödemediklerini burada yazabilirlermi. Benim kendimce yaptığım araştırmamda; Özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (ortopedik özürlülerin kullandıkları ortez-protez gibi cihazlar) ve özel bilgisayar programlarının teslimleri KDV Kanununun 17/4-s maddesine göre, KDV’den istisnadır demekte o zaman uzun yürüme cihazı yaptırdığım zaman % 18 KDV ödememem gerekiyor. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varmı. ( birde Ankara ilinde yeni uzun yürüme cihazı yaptıran varmı. )

Slm marbiling Hayırlı olsun bende yaptıracağım ama öncelikle KDV konusunu bir araştırayım dedim. Yasaya göre KDV ödömeyeceğiz. Ben bunu öğrenmek istedim. Birde senin yaptırdığın hangi marka ve nasıl bir cihaz. Bana bilgi verebilirmisin.

Kimsenin bilgisi yokmu . Uzun yürdüme cihaızında KDV ödeyip ödemeyeceğimizi kimse bilmiyormu

medikalciden medikalcıye değişiyo bu iş çoğu medikalcide almıyo çift uzun yürüme cihazından zaten kazanıyolr kdv ödemesende nu kdv olayıda yenı cıktı ben yaptırdığımda yoktu ama kdv almadan yapan medikalciler var

arkadaşlar 3065 sayılı kdv kanunu 17/4-s bendine göre engelli oranı %40 vü üzeri olanlar rapor yada engelli kimliklerini sundukları zaman kdv muaflar...

eğer ortopedik engelli olarak özürlü raporunuz varsa % de veya engelli kartınız kdv den muaf olarak ortez ve protez yaptırabilirsiniz... sevgiyle...

Üst Alt