Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun yürüme cihazı takarsam ağrım olur mu? Bu durum normal mi?

mekaniz06

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADASLAR

ben doğuştan yürüyemiyorum bacağım da güç var bayağa bir kısalık vardı fizik tedavisi görüyorum bayağa bir acıldı bacağım fizik hocam uzun yürüme cihazı takacak bacağıma biraz agrın olur diyor sizce normal mi ağrılarım olması..

ben çoçuk felçi nedeniyle 6 yaşından beridir giyiyorum siz yeni başlıcaksınız hiç yürümememkden cihazla yürümek daha güzel bence.ağrılara gelince ben 2 yılda bir cihazımı yeniliyorum eklemlerimde kireçlenme oluyor yeni cihaz yeni bir duruş gerektirdiğinden ağrı oluyor sizinkide bu şekilde olur eklemleriniz kireçlenmişse ağrılar olur ama yürümenin güzelliğini görünce katlanılıyor ağrı kesicilerlede hafifletirsiniz korkmayın cihaz o kadarda zor değil inşallah tedaviniz olur ve yürürsünüz

merhaba,bende 1,5 yaşında çocuk felci geçirdim.2 sene oncesıne kadar cıhaz kullanmadım hiç.kısalık 8-9 cm.2 yıldır uzun yürüme cihazı kullanıyorum okadar rahatımkı anlatamam.bugune kadar neden kullanmadm dıye kendıme cok kızıyorum.bacağınız cıhaza alısana kadar tabı vucudunuzda agrılar olabılıyor.fakat zamanla cıhazı kabullenıyor bunye ondan sonra sıkıntı olmaz kesınlıkle tavsiye ederim

selam meister78 arkadaşım bende 1,5 yaşında felc olmuşum şimdi 9 cm kısa nasıl temin edebilirim ve ne kadardır bu cihaz.bel agrılarından artık duramıyorum.nasıl bi cihaz bu oturup kalkma olayı nasıl biraz anlatırmısın?

çok teşekkür ederim bilginiz ve tavsiyeniz için.. cok az birgünüm kaldı salı günü bacagımın ölcüleri alınacak sabırsızca bekliyorum :D

Burada cihazı yapacak ustanın mahareti çok önemli. Bacakla bütünleşik cihaz da çıkabilir, bacağın anasını ağlatan cihaz da! :)

ali rıza merhaba,cihazı ortapedi firmalarından temin edebilirsin.ortapediciler genelde bütün işlemleri hallediyor.hastaneden cihaz kullanman gerektiğine dair bir rapor alınıyor.o raporla istediğin cihazı alabilirsin.tabi pahalı olanların farkını odeyerek.devlet 1.100 gıbı bır rakamı karsılıyor zannedersem.ben ılk cıhazımı ısveç kılıtlı ıthal uzunyurume cıhazı olarak yaptırmıstm.2.500 tl cıvarında ıdı.1100 gıbı devlet karsıladı gerısını cepten odedım.sımdı yenı karbon bır cıhaz yaptırıyorum.oda 2.500 euro cıvarında.ozelden telefon bılgılerımı gonderıyorum ulasırsan daha detaylı bılgı verebılırım.

bülent bey size sonuna kadar katılıyorum.yapılan cıhazın bacakla uyumu cok ama cok onemlı..

12 Yaşımdan beri kullanıyorum. Daha öncesi cihaz yoktu, 4 yaşımdan 12 yaşa kadar cihazsız bacağa el ile dayanarak yürüyordum.
Cihaz uzun süre yorulmadan ve daha dengeli yürümeyi sağlar. Ağırlık dahi kaldırıp taşıyabilirsin, ben 55ekran tv falan götürüyordum kafede.
Yaz sıcağında "içine eşofman giyildiği için" bazen pişik olabiliyor, oda bol pudra ve silverdin merhem sürerek çözülüyor.
Ağrı ise hiç olmadı, belki çocukken olduysa ben hatırlamıyorum.
Diz kilidinin pantolonları ısırıp diş izi bırakması olmasa birde:)

Üst Alt