Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun zaman düşük 2022 maaşı verilmiş bana! Bu kaybımı geri alabilir miyim?

engin knt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba. iyi günler.

2005 yılında 2022 aylığı almak için rapor aldım. sakatlık oranı % 80 idi. aldığım maaş ise 800 civarı yani % 40-% 69 aralığında alanlarla aynı alıyormuşum. sonradan öğrendim.
sgk ya dilekçe yazdık cevap gelmedi. sonradan vakfa başvurdum aile geliri fazla diye maaş kesildi.
ayrıca 2006 da bir rapor daha aldım bakım parası için bu raporda oran % 69 idi. acaba bunu mu baz aldılar..

geçmişe yönelik bu farkı alabir miyim. bu durumda ne yapmam lazım.

yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar..

o raporu peki 2022 aylığı aldıgınız kuruma verdiniz mi? Raporunuz % seksen olabilir ama bu raporu 2022 aylığı başvuru sırasında ya da sonradan vermediyseniz ve kurum kayıtlarına geçmediyse hiç hak talep edemezsiniz.

bir de 2005 yılında % 40 - % 69 2022 aylık miktarları 800 TL değildi ki. 2014 yılı 2022 aylık miktarlarıyla 2005 yılları arası aylık miktarlarını karşılaştıramazsınız siz.

bir de 2006'da % 69 oranlı rapor almışsınız. itiraz ettiğinizde o rapor size belge olarak sunulur. çünkü sonradan rapor oranınız düşmüş. bunu da bildirmemişsiniz. bu değişikliğin bildirilmesi gerekiordu oysa.

O yüzde 69'lu rapor yuzunden maaş farkını alamazsınız hiçbir şekilde.

Üst Alt