Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vadeli hesap açıp banka faizi 2022 maaşını keser mi?

Tugayözbilginnn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Orneyin 30.000 bin tl paramizi 93 gün vadeye bölüp 93 günün net en az getırısı 900 tl oluyor bu vadeli acdımız hesap engelli maasimizi keserlermi

Kardeşim yüksek bi miktar param yok eyer bilgin varsa en değerli bi şekilde elimizdeki parayi Nası kullanırız

ben paramı aselsan hissesi aldım zararda var karda var

@Tugayözbilginnn

62)2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?

62)Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

Tugayözbilginnn
kesin cevap istiyorsan hane gelirlerini ve banka hesabına yatıracağın paranın aylık faiz getirisni bilmemiz gerek. oyle tek kalemlik gelirle biz ne bilelim senin 2022 aylığının kesilip kesilmeyeceğini.
ama bankaya yatıracağın paranın aylık faiz getirisnin 2 katı tutarıyla bile hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,63 TL'yi geçiyorsa, "kesilir" diye rahatlıkla deriz.

ama hanede kişi başına düşen aylık gelir bankadaki faiz getirisiyle bile sınırı geçmiyorsa bunda da hanedeki tüm aylık gelir, mal mülkleri sorarız. hanedeki herkesin aylık gelir toplamıyla, hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında ise "rahat ol" deriz, aksi durumda sınırıı geçiyorsa "kork, o aylık kesilir" deriz.
gördüğün gibi hane gelirlerini bilmeden hep böyle tahmini cevap alırsın:)

ama kesin cevaptan kastın, bankadaki para neye dayanarak hesaba katılıyor diye soruyorsan da seni yönetmelik'in geçici 1. maddesinin hükümleriyle baş başa bırakırız:)

Yönetmelik der ki:

[SIZE=1]"...
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,

4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120'de biri,

5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,

6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120'de biri,

7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,

8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120'de biri,
...
11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,"[/SIZE]

ben haneye dahil edilecek gelirlerden bazılarını aldım buraya. bence sen yönetmelik'in geçici 1. maddesinin tüm fıkralarını oku bence. ona göre hareket et.

Kalem

Hanede eşim ve ben yasıyoruz çocuğum var sigorta mal mülk yok anne annem gilin mustakıl evınde kalıyoruz sıgortasız calısıyorum suan banka gelınce abla net 30.000 bın tl yı vadeye gün olarak 90 güne boluceyım aylık 355 tl oluyor ve buna ek 2022 maasi alıcagım yanı kısacası resmî olarak sıgortasız calısıyorum sıgortam yok ev araba arsa vb seyler yok sadece resmî olarak 2022 maasi aliyorum %85 engel oranım var 2022 maasi aliyorum ek gelırım felan yok umarım anlaşılır yazmısımdır sımdıden teşekkür ederim

@Tugayözbilginnn sigortasız çalışıyormuşsun.
o zaman abalsı şunu bilmen gerekir ki sigortasız olsa bile aylık maaşın hane gelirine dahil ediir. bankaya yatıracağın paranın faizini hane gelirine dahil ediyorsun ama sigortasız çalıştığın işten aldığın maaşı hane gelirine dahil etmiyorsun.

işten aldığın aylık kazancı ikiye böl (hanede 2'den fazla mısınız yoksa?), sonuç 483,63 TL üstünde ise yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 maaşın kesilecektir. bankaya yatıracağın paraya bile gerek kalmaz bu durumda aylık kesmek için.

uyarı! 2022 aylığında her ne ad altında olursa olsun, ister resmi isterse gayri resmi her türlü gelir, mal mülk hane gelirine dahil edilir.

çocuğum var demişsiniz yukarıda. çocuğunuz da sizle mi kalıyor? hanede kaç kişisiniz? hanede yaşayan kişi sayısı 2 kişi değil ise, aylık gelirinin toplamını hane kişi sayısına böleceksin.

melankolik
döviz olması önemlı değil.döviz ya da TL fark etmez yukardakı gibi faiz geliri 2 ile çarpılır gelır hesabına dahıl edılır
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

-mka alınan faiz 5 dolar ise nasıl ekliyoruz gelire? TL olsa 100-150 lira civarı getiri olur sonuçta

melankolik
farketmez 5 dolarsa 10 dolar olarak tlye çevırıp eklerler .

Kalem abla 7 si cumartesiye geliyor engelli maasini karttan cuma 12den sonra cekebilirmiyiz

Kimlik rakamina gore nasil di abla

adanali01 cumartesiye denk gelen maasını cuma gunu cekebilirsin.pazar gunune denk gelirse pazartesi cekebilirsin.

Üst Alt