Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vadeli hesap açtırmak evde bakım aylığında sorun çıkarır mı?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar evde bakım parası alan . Banka kartına vadeli hesap açtırıp. Harcamalar için 50 tl gibi düşük bi miktar para yatırsa harcamalarında kullansa. Bakım parası için sıkıntı olurmu? Bilgisi olanlar bilgilendirirse iyi olur.

zeynep71
açılan hesap engellının adına değilse ve gelir sınırı geçılmezse bişi olmaması gerekıo.

mka bildigim kadarıyla engellinin kendi adına kart gelir sınırı dediginiz eve giren gelir. Sanırım. İhtiyaçları karşılamak için kart gerekli. Bilgilendirdiginiz için saolun

zeynep71
dediğim şu.diyelim evde 4 kişisiniz.ebm 2022 yılı gelir sınırı 2835 tl
4 x 2835 : 11340 evinize giren tüm gelir adı ne olursa olsun toplamda bu mıktarı geçmeyecek.yoksa evdekılerın kartı var dıe kesılme olmaz.bakıcı kart çıkarıp istediği gibi alışverişi yapabilir.siz artık kaç kişiyseniz kişi sayısını 2835 ile çarpın çıkan sonuctan fazla gelir girmıosa eve bişi olmaz

zeynep71

Bişey olmaz ama yüklü para yatırmayın siz gene 3-5 binden bi zarar gelmez paranızı internetten alışveriş için harcamak sizin tercihiniz devlet buna karışamaz ancak yüklü meblağ olursa sıkıntı çıkabilir.

Z@zeynep71 bence hic riske girmeyin paranızı evde saklayın yoksa yeniden maaş baglatacam diye canınız cıkar

@ idosente yüklü bir miktar yatıramam. Çalışmıyorum. Söylediginiz gibi internet alışveriş yapmak için . Kullanıyorum Atıyorum ayda 250 falan. Açmayıda düşünmüyorum şimdilik. Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için
tb2nhf: kartı internetten alışveriş yapmak için çıkarttım. Herşey internet üzerinden yapabiliyoruz artık. Sadece harcama yapmak için kullandıgım kart' a birşey olmaz diye düşünüyorum. İnsanlar banka kartı yada kredi kartı kullanıyorlar. Yatırdigim miktar 250 falan . Risk 'e girmeyi düşünmüyorum. Çalışmak en güzeli maalesef olmuyor.
.mka söylediginiz gibi 4 kişiyiz. Emekli maaşı ve ebm alıyoruz sadece aylık 250 falan onu da internet alışverişinde kullanıyorum. Yani sürekli eksiliyor para. Şimdilik açmayı düşünmüyorum. Cevap verdiginiz için teşekkür ederim. İyi akşamlar

Hesap açtırmanız banka da paranız olması buna dolar ve altın olması fark etmiyor sadece yüklü miktarda paranız olup vadeli yaptırdığınız zaman aldığınız faizin geliri aşıp aşmaması

Üst Alt