Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vadeli Mevduat Hesabı Açtırmak 2022 maaşında sorun yaratır mı?

Mr. Aykut

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Vadeli mevduat hesabı açtırmak 2022 maaşının kesilmesi iptal olması veya faiziyle geri alınması gibi bi durum yaratır mı ?

vadeli hesap açmak 2022 zarar vermez ancak hesapta bulunan para miktarı 2022 sayılı kanundan faydalanma şartarını ortadan kaldırırsa o zaman maaşı keserler hesap açtığın tarihten sonra aldığın maaşları isterler

misal 15.000 tl para var bu 2022 maaşında ne gibi bişey olur anlamadım şimdi

Sosyal Güvenlik Kurumu - Bilgi Edinme linkinden sorup en doğru bilgiyi alabilirsin böyle birşey söz konusumu alt sınır ve üst sınır varmı bu konularda da bilgilendirilmeni talep edebilirsin aldığın cevabıda bizilerle paylaşırsan birçok arkadaşa yardımcı olmuş olursun

mesajınızı okumadan hemen önce dediğiniz şekilde bir uygulamaya gittim bakalım verecekleri cevabı iletirim sizlere forumdaki arkadaşlarında bir bilgisi olur bu sayede tşkler ilginiz için

Mr. Aykut daha cevap gelmedimi

şükür ki bugün cevap ulaştı şu doğrultuda bir cevap verdiler açıkcası pek tatmin olmadım...

[SIZE=2]Soru[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]2022 maaşı alan sigortasız çalışmayan ve ailesinin geliri olmayan birisinin banka hesabına 13.000 tl civarı bi para yatarsa ve bu kişi bu parayı vadeli hesaba dökerse 2022 maaşına bir etkisi olur mu bunu merak ediyorum teşekkürler[/SIZE]

[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2]2022 SAYILI YASA UYARINCA AYLIK ALANLARIN GELİR DURUMLARINDA DEĞİŞİKLİK OLURSA BUNU BAĞLI BULUNDAUKLARI VALİLİĞE VEYA KAYMAKAMLIĞA BİLDİRMELERİ GEREKİR.VE İDARA KURULLARI ALDIKLARI KARARI KURUMUMUZA GÖNDERİR KURUMUMUZDA İDARE HEYETLERİNİN ALACAĞI KARAR DOĞRULTUSUNDA İŞLEM YAPAR.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]

iyi de bbunun ne alakası var ki ben biişi anlamadm ..gerçektn böyle bişi varmı ?

Arkadaşım, sizin yerinizde olsam özürlü maaşımı riske atmam. Ailede güvendiğiniz birinin üzerine vadeli mevduat hesabı açtırmanızı tavsiye ederim.

bencede yatırmaya gerek yok..anlamadğm vadeli açınca nie sorun olabileceği düşünülyo da vadesz olunca düşünlmüyo?

Vadeli mevduat hesabınızın aylik geliri 2022 sayili yasada belirlenen aylik gelirden fazla cikarsa (sanirim aylik 80 TL uzerinde geliriniz olursa)2022 ayliklariniz icin faiziyle geri odeme istenir.

80tl olmaması lazım 90 tl olucak sanırım aylık gelir

iyide şimdi şöyle bi durum var baba işsiz kaldı eve gelen bi gelir yok 13.000tl nin aylık getirisi 100tl diyelim evde bi tek ben yokum ki 4 kişi var eve giren 100 tl neyi değiştirsin kirayı bile ödemiyor ki

arkadaş SGK size gönderdiği yazıda durumunuzdaki değişikliği kaymakamlıklara bildirin demiş herhangi bir alt yada üst limit vermemiş bence sorunuza cevapta vememişler ben size yorumumu yapayım 13 bin tl var evde 4 kişisiniz 2022 de kişi başı gelir 90 tl 4 kişi aylık 360 tl bu durumda 13 bin tl niz size yaklaşık 3yıl yeter 3 yıl sonra ve ya paranız erken biterse o zaman tekrar müracaat edin derler demedi deme

SGK nin aciklari gecen seneye gore %10 daha fazla acik veriyo ve devlet butcesi su anda gunden gune daha cok batiyo nerden ne kessek diye bakiyorlar kısacasi parayi kendi uzerinizden atmassaniz sanki sırf sizin gelirinizmis gibi kabul edilip birde 2022 den faizli ceza yemek durumunda kalabilirsiniz.Tedbirli olmanizi tavsiye ederim!

Neden faiziyle geri istesinlerki?şimdi biz işe girsek gerimi isteyecekler.yardım değilde borçmu verdiler?

Önceki yıllarda verilenlermi geri istenir yoksa vakıfa bildirilmediğinde mi geri istenir

Mr. Aykut

Mevduat hesabını 2022 yönetmeliği şu şekilde değerlendiriyor, verilen faizin iki katı gelir olaraka kabul edilir.

Bu durumda yaşadığınız hane gelirlerini arttırır.

Son düzenleme:
Üst Alt