Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vadesiz hesap açmak engelli maaşımın kesilmesine neden olur mu?
Arkadaşlar 2022 maaşı alıyorum, elime geçen paraları hem daha güvenli yerde olsun diye hemde internette alışveriş yapmak için normal vadesiz bir hesap açmak istiyorum acaba maaşım kesilir mi?
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.
sonucda vadesızde olsa elınızde para var o para mıktarı gelır hesabı sınırını geçerse sıkıntı olması işten değil.vadeli yani faizli olan( kimsenın faize bulaşmasını istemem)getırdıgı faizin 2 katı gelır hesabına eklenır.mısal banakdakı para aylık 300 tl faiz getiriosa 2 ile çarpılır ve ailenın gelrıne 600 tl olarak eklenıp hesaplama ona göre edilir.artık hesabınzı siz yapın her 2 durumdada gelr sınırını geçionuzmu geçmıonuzmu
-mka yanlış anlamadı isem 2022 maaşını o hesapta tutup internet bankacılığı üstünden alışveriş yapacak peki maaşımı harcamadım biriktirdim o birikim yeniden gelir hesabınamı ekleniyor ?
Beylikduzu
kardeş 2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelırler hesaplamaya dahil edilir sadece kırada ıkamet edenlerın emsal kıra bedelı gelr hesabından düşülür.
güzel kardeşim ben senı anladım da sanırım bende hata ıfade edemedım.
sonuçda 2022 maaşıda olsa bankaya yatırdıgın bır elır görevlı yatırılanın 2022 maaşı ya da bır yer satıs parası araç satış parası ya da yardım parası bunlara bakmaz banakda adına para gelrı var dıe bakar.
sen haklsın 2 3 kuruşum olsun kenarda kıyıda dıonda kanunda böyle dıo ben demıom.
Hayır, vadesiz hesap açtığınızda maaşınızın kesilmesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Benim yaklaşık olarak 5-6 bankada vadesiz hesabım var ve hiçbir sorun teşkil etmiyor. Yine aynı şekilde vadesiz hesabınızda TL bulundurmak maaşınızın kesilmesi gibi bir ihtimal doğurmaz. Ben 5 bin TL gibi bir miktar bulundurmuştum zamanında birikim yaptığım süreçte, hoş tabii şuan hesaplar boş
Bankaya yatırılan para gelir değildir, hiç bir şekilde gelir hesabına dahil edilemez.
Ancak vadeli hesaba yatırılırsa sadece elde edilen faiz gelir hesabına dahil edilir.
Sizin geliriniz bellidir, bu gelirden ayırıp bankaya yaptırdığınız paranın ikinci kez gelir sayılması mantık dışıdır, zaten uygulamada da sadece faiz getirisi gelir sayılır.