Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vadesiz hesapta 15.000 TL bulunması durumunda 2022 maaşı kesilir mi?

enlrngzlsi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar.
Bir hane var. 4 kişiden oluşmakta. Bir anne, 2 erkek ve bir kız çocuk. 18 yaşından büyük çocuklar.
Herhangi birinin adına herhangi bir mal ya da mülk yok.
Hanedeki anne ve kızı Dul-Yetim maaşı almakta. Oğlu %40-69 aralığında engelli. 609,61 TL maaş almakta aylık.
Ek olarak engelli erkek çocuk elektrik yardımı almakta aylık (90 tl 100 tl) civarlarında değişiyor bu. 2022 maaşı gelire dahil ediliyor mu bilemiyorum.
Dahil ediliyorsa 2022 aylığı+Dul+Yetim aylığı+Elektirk yardımı ile toplam 2,950.00 civarı gelirleri var.
Kira ödemiyorlar. Ancak ev kendilerinin değil. Annenin vadesiz hesabında 15.000 tl bulunması durumunda oğlunun aldığı 2022 maaşı kesilir mi ?
''Faizin iki katı gelir olarak hesaplanır'' diye yazılar var internette ancak faiz e kesinlikle karşılar ve amaç paranın güvenli hesapta tutulması, ihtiyaç halinde çekilebilmesi zaten.
Faiz getirisi için banka hesabına konulmayacak para. Vadeli hesap olmayacak yani. Vadeli-Vadesiz fark ediyor mu bilgim yok.
Gerekli tüm bilgileri yazdığımı düşünüyorum. Kesin ve doğru bilgiyi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Aileyi yanlış bilgilendirmek istemem.
En doğru cevap için öğrenmek istediğiniz başka bilgiler varsa sorabilirim. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

2022 ve elk.yardimi gelire dahil edilmez.
Vadeli olsaydı 350 lira gelire yazarlardi ama vadesiz de yazarlar mi emin değilim .birikim yapacak kadar paran var da diyebilirler .

yardımcı olabilecek başka arkadaşlar yok mu? emin olamadım yazılanlardan. şöyle bir bilgi var aile ve calisma gov tr de.

Soru 6: 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında hanedeki diğer bireyler tarafından alınan 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklar dikkate alınmakta mıdır?

Hanedeki diğer bireyler tarafından alınan 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları, 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında gelire dâhil edilmez.

enlrngzlsi

En doğru bilgiyi bizden öğrenemezsiniz maalesef zira bu gibi durumlarda maalesef ki SYDV'dan bilgi almak en mantıklı çözüm olacaktır. Eğer ki üzerinize herhangi bir gayrimenkul veyahut araç tahsis edilir ise bunların 120'de 1'i gelire dahil ediliyor. Buna göre bence olması gereken mantıken bakar isek vadesiz hesapta duran para için de aşağı yukarı aynı mevzuat geçerli olabilir fakat dediğim gibi vakfa konuyu bi' çıtlatmanız lazım bence.

Fakat şunu da söyleyeyim, zamanında bizde hesabımızda bir süre para tuttuk, 15.000 TL size maaş kestirmez büyük ihtimalle.

Ayrıca, 2022 aylıkları hiçbir şekilde gelir hesabına dahil edilmez.

ALBiNOGER

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.2022 aylığı gelir testi yapılırken dahil edilir ama değil mi ? Muhtaçlık sınırı hesaplanırken dahil edilmez. Doğru muyum?

Genel sağlık sigortası için olan gelir testinden söz ediyorum. Emin misiniz dahil edilmediğinden? Ayrıca evde bakım maaşı başvurusunda da gelire dahil ediliyor diye okudum.

enlrngzlsi

Ona dahil edilir diye düşünüyorum gerçi evet. Zaten 2022 aylığı olanlar GSS'den ücretsiz yararlandığı için muhtemelen dahil ediliyordur. Ancak eğer evde birden çok 2022 aylığı alanlar varsa, bu aylıklar gelir olarak sayılmıyor zira zaten devlet tarafından yatırılan bir aylık. Keza Evde Bakım Aylığı zaten bir gelir olarak sayılıyor bildiğim kadarıyla da.

Arkadaslar bende bisey sorcam bir evde 2 kisi yasio ve ikiside 2022 alabilirmi baska hic bi gelir yok hatta 1 i alıo dgeride alabilirmi gelir testi olayi nasl olur

Hic gelir yok gelir testinde engelli massi hesaplaniyomu bilmedgm icin merak etmistim cok tesekkür ederim

Üst Alt