@
Wildpeople yukarıdaki yazdıklarımdan sadece onu mu çıkardın ablası? ailenden aldığın gelirden başka gelir varsa elbette gelirine dahil edilir.
ailenden aldığın para 400 TL başka gelirin yoksa geliirn bu kadar olur. ama aylık harcamaların da hesaplanır.
örnek:
aylık gelirin: 400 TL
emsal kira bedelin de diyelim ki 200 TL. emsal kira bedelini aylık gelirden düşersek, bu durumda aylık gelirin 200 TL olur.
aylık harcamaların: 800 TL diyelim. bundan emsal kira bedelin olan 200 TL'yi çıkartırsak 600 TL kalır.
aylık harcamaların (600 TL), aylık gelirinden (200 TL) fazla olduğu için aradaki fark gelire eklenir. bu durumda aylık gelirin 600 TL olur. boyle olunca da sınırı geçtiğin için 2022 aylığı baglanmaz sana.
bu verdiğim örnek adı üstünde örnek. hesabı anlatabilmek için örnekle anlattım. emsal kira bedelini vakıf kaç lira hesaplar bilemem. aylık harcamaların ne kadar hesaplanır bilemem. aylık gelirini de bilemem. sadece örnekle hesabın nasıl yapıldıgını anlattım sana.
yukarıdaki mesajına da cevap vereyim .
demişsin ki: [SIZE=1]"Maaşım kesildiği için yazmıştım buraya. Sydv na gittim raporum da 2022 aylığı alabilir ve sosyal yardım ve hizmetlerden faydalanabilir kısmı onaylı değil. Yeni rapor cıkartıcam. "[/SIZE]
rapor mu onaylı değil? böyle bir şey mümkün değil. sanırım 2022 alabilir diye ibare yok diye yeni rapor istiyorlar. böyle bir istek yasal değil. raporun sürekli ise, onaylı ise, raporda yazıyla ve rakamla engel oranı yazıyorsa, o raporu alıp işlem yapmak zorundalar. kaldı ki aylık kesildikten sonra aradan 5 sene geçmemişse yeni rapor istenmez. raporun mevzuatına uygun doldurulmuşsa o raporu kabul etmek zorundalar.
demişsin ki: [SIZE=1]"Fiziksel olarak bir engelim yok fakat yüzde 80 sürekli raporum var genetik rahatsızlığımdan dolayı. 2022den faydalanabilir kısmını onaylarlar mi sizce doktorlar. Benim rahatsızlığım olan hemofili hastalarının bu maaşı aldığını biliyorum. Her doktor onaylamayabilir belki diye düşünmüştüm.."
[/SIZE]
daha önceden alınmış rapora sonradan bir ibare vs eklenemez. yeni rapor alman gerekir boyle bir durumda.
ama yukarıda da yazdığım gibi senin yeni rapor almana gerek yok. raporda 2022 aylığından faydalanabilir diye bir ibare yazılmasına gerek yok. vakfa git durumu anlat, ısrarcı ol ama yeni rapor alma.
bu sebepten yeni rapor isteme hakkı yoktur vakfın. engelli sağlık kurulu raporu usulune uygun doldurulmuşsa ve oran yazıyorsa kafi.