Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf engelli muhtaç aylığını psikososyal engellilere verilmediğini söyledi!?

tornado64

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bugün bulunduğum bölge vakıflar müdürlüğünü aradığımda sadece engelli olarak uzuv kaybı olanlara muhtaç aylığı verildiğini psikolojik, ruhsal engellilere verilmediğini söyledi. Ruhsal engeli olup vakıflar genel müdürlüğünden engelli muhtaç aylığı alan var mı? Sosyal yardımlaşma dan küçük bir farkla ailenin gelir kriterini sağlamadığım için maaş alamıyorum.

tornado64

Böyle bir şeyi ilk sizden duyuyorum. Raporunuzu gösterdiniz mi ? Rapor oranınız yüzde kaç ?

Dış görünümüm de bir şey yok ama gözler de bir uzuv sayıldığı için gözlerim ( hasarlı 86 senesinde katarakt ameliyatından irisler ve gözlerimin arka kısmı hasar gördüğünden dolayı %10 civarı gördüğüm söyleniyor Doktorlar tarafından artı epilepsi cilt problemleri ve ibs mevcut %72 raporum var farz edelim ki vakıflar muhtaç aylığını uygun gördü bunun yanı sıra 2022 engelli aylığı da beraber ikisi bir arada alabilir miyim fakat raporumda bağımsız yazıyor oran yüksek ama bağımsız yazıyor en azından kısmi bağımlı olmalıydı yetkililer tarafından hakkımın tam olarak verilmediğini düşünüyorum rapor bakımından biraz uzun yazdım ama iki maaşı bir arada alabiliyor muyuz 2022 ve vakıfların verdiği

Önder46

Merhabalar, iki maaştan sadece birini alabilirsiniz. Raporunuza itiraz hakkınız mevcut. Eğer hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız, rapora itiraz etmeniz gerekiyor. Engelli raporuna nasıl itiraz edileceğini ise, Google'da basit bir arama yaparak öğrenebilirsiniz.

Üst Alt