Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf maaşına başvurduk. İlk maaşı ne zaman alabilirim?

dırb

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engellilik maaşı için sosyal yardımlaşma vakfına iki gün önce gidip engellilik raporumu teslim ettik peki mart ayında engelli maaşımı alırmıyım? yoksa geç mi kaldık ne zaman eve bakmaya gelirler? dediler bir ay içinde gelecez 20 gün sonra mart ayı maaşı verilecek bu maaşa yetişirmi ? cevaplarmısınız lütfen içim içime sığmıyor aydınlatırsanız sevinirim.

Sosyal yardımlaşma vakfı

öncelikle ben 8 şubatta %75 oranında rapor çıkardık Bu 15 şubatta sosyal yar. vakfına 2022 maaşına başvurduk dediler 30 gün içinde eve gelirler ve daha gelmemişler.

özellikle martta engellilik maaşı alabilecekmiyim kaç aylık almalıyım martta almam için ne yapmalıyım

@dırb daha sosyal incelemen bile yapılmamış. şu saatten sonra ödemen mart'a mümkün değil yetişmez.

vakfa 15 şubat'ta başvurmuşsun. eger aylığın onaylanırsa, haziran'da 1 mart'tan itibaren mart,nisan,mayıs ve haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 6 aylık ödeme alırsın.

e-devlet şifren varsa 2022 aylık bilgilerine bak bi. "aylık durumu"nda ne yazıyor?

@Kalem hanım onur verdiniz hoşgeldiniZ inanıyormusunuz sizin birçok yazınızı okumaya çalıştım:) ilk kez sizinle bir forumdayız çok sevinçliyim ..

şimdi eve 1 marttan önce gelirlerse maaş alamazmıYım mart ayında ?(onları arasam erken gelin diye) ( malum maddi durum pek iyi deyil)

e Devlette 2022 aylığı yazZDığımda ilk giriş tarihi 15.02.2018 diye yazıyor sadece bu yazılmış aylık durumu kısmına başvuru yazılmış durumda. bide evde bakım aylığım içinde ne yapmalıyım syvakfına başvurdum ama evde bakım aylığı için herhangi bir işlem olmadı diye biliyorum yoksa onlar evde bakım aylığını göz önüne alarak mı hateket ediyorlar evde bakım maaşı içinde ne yapmam gerekecekk.

@dırb hoş buldum:)

e-devlet bilgilerine göre henüz 2022 aylığın baglanmamış. bu durumda sosyal inceleme için isterlerse yarın gelsinler, yine mart'a ödemen yetişmez. aylığın onaylanırsa, ilk ödemeni ancak haziran'da alabilirsin ( birikmiş ve haziran dönem ödemesi olmak üzere toplam 6 aylık 3592,34 TL ).

maddi olarak sıkıntı içindeysen, vakıftan para yardımı iste bence. 2022 aylığı baglanıncaya kadar maddi destek verilsin sana. 2022 aylığı baglanıncaya kadar sıkıntını hafifletsinler bari.

evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne baş vurmalısın. evde bakım aylığı için raporunda agır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olmalı lazım. raporunda agır özürlü kısım evet olarak işaretli mi?

Kalem abla

Kalem abla sosyal hizmetten eve kontrole geldiler 1hafta once ekonomik destek cocuk parasi aliyordum sanada soylemistim herseyi inceledi tam giderken dediki bu ay acinizdan ölseniz bile yardim alamazsiniz dedi boyle soylemeye hakki var mi birde aricam dedi aramadi 1 hafta oldu

Kalem abla işte ağır engelli işaretli deyildir
ama evde bakım içinde başvuracağım yani başvurmazsam olmaz çünkü abim annem bana bakıyorlar allah onlardan razı olsun.

dırb engelli sağlık kurulu raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değilse, hiçbir şekilde evde bakım aylığı başvurun alınmaz. evde bakım aylığına başvurabilmen için agır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu raporunun olması şarttır.

vakfa evde bakım aylığı için de başvurdugunu söylemişsin. vakıf evde bakım aylığı başvurusu almaz zaten. sen evde bakım aylığına başvuru yapmadın yani.
yukarıda da dediğim gibi evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne başvurulur.

2022 aylığı için ise kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurulur. rapor oranın % 70 üstü olduğu için de 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı başvurusu alındı senin için. 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı farklı, evde bakım aylığı farklı.
2022 bakıma muhtaç engelli aylığının denmesi %70 ve üstü rapordan dolayıdır. bu da 2022 aylığıdır ve 3 ayda bir ödenir. sadece %40-69 2022 engelli aylığından biraz yüksektir. bkz: https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

evde bakım aylığı ise çok farklıdır. evde bakım aylığı bakıma muhtaç engelliye bakım hizmeti vermesi karşılığında akraba olan bakıcıya ödenen aylıktır (ayda bir ödenir). evde bakım aylığının baglanması için agır özürlü rapor şarttır. bu rapor olmadan evde bakım aylığı başvurun asla alınmaz.

@Kalem
abla çok teşekür ederim ama yine de mardinde evde bakım aylığına başvuracağım sydv olmaz dedi ama ben yine de sosyal politklar bakanlığına gideceğim ve başvurmak istiyorum çünkü bana ailemgiler bakmakta gelişmeleri size aktarmaya buraya aktarmaya çalışacağım bundan emin olun alaha teşekkür

Sizi üzmek istemek ama rapor da ağır engelli ibaresi yoksa; ha hafif engelli raporu ile bakıcı aylığına müracaat etmişsin ha da yolda geçerken bakıcı aylığına müracaat etmişsin.

Son düzenleme:
Yani rapor da ağır engelli ibaresi yoksa başvurunuz kaale alınmaz.

dırb elindeki agır özülü olmayan raporla 2022 aylığına baş vurdun.
evde bakım aylığı için başvurdugunda raporunda agır özürlü ibaresi olmadığı için başvurun alınmaz bile.
ama agır özürlü rapor alırım o zaman başvururum diyorsan durum başka.

bu arada Mardin nereden çıktı? ikametin mi Mardin'de?

evet Kalem ablaı ikamet mardin olduğu için.
bu arada martta parayı çekemediğime göre ikamet adresimide şanlıurfaya kaldırmak istiyorum(yani abimde kalıyordum şimdi annemin yanına gideceğim) herhangi bir sorun olurmu malum daha eve bakmaya gelmemişler ama onlarada mardindeki adresi vermiştim bir sorun çıkarmı

dırb Mardin işini iyi ki sormuşum:) ablacım 2022 aylığında kuraldır. vakıf değişirse maaş da durdurulur. başka vakfın görev alanında olacak şekilde taşınırsan başvurdugun vakıf işlem yapamaz ki.

örnekle anlatayım sana.
mardin'de vakfa başvurdun. sonra da Urfa'ya ikametini taşıdın diyelim. mardin'deki başvurun onaylanırsa urfa'ya taşındığın için aylık kesilir. bu durumda Urfa'da yeniden başvurman gerekir:)

[SIZE=1]bu arada Mardin'i çok seviyorum. kızımla Mardin'e gitmiş birkaç gün kalenin alt tarafında bir otelde kalmıştık. bayıldık o güzel şehre.
Urfa'ya da gidecektik ama kısmet olmadı:)[/SIZE]

@Kalem hanım mutlu oldum bu güzel şehrimize gelip görmeniz beni ayrıca sevindirdi

#merdin dinlerin ve medeniyetler şehri görmeniz açısından çok iyi olmuş diyebilirim..

o zaman bunu ifade edeyim adres değişikliği yapılırsa yeniden vakfa başvuracaksam yani maaşım kesintiye mi uğrayacak ? bu değişikliği (adres) yapmazsam mı(maaş kesintiye uğramaması için) ? e maaşımın kesintiye uğramasını da istemiyoruz. şimdi urfada kalıyorum o zaman mardindeki vakfa telefon açıp(gelen ekiplere) eve bakmaya gelmeden önce onlara söyleyeceğim abime(mardine) geçmek için

bunu yapsam daha sağlama almazmıyım bu işi ablası ??

dırb emin olma adına tekrar sorayım. sen şu an Urfa'dasın ama ikamet adresin Mardin'de mi?
bu durumda sen 2022 aylığı için Mardin'deki vakfa başvurdun?

dırb aylığının kesintisiz devamını istiyorsan bu durumda Mardin'de kalmalısın. ikametin orada zaten. ama orada da yaşamalısın. orada yaşamayıp Urfa'da yaşamaya devam edersen bu da tespit edilirse yine aylığın kesilir.

önce nerede yaşayacağına karar ver. istersen öncelikle Mardin'de kal ve aylık başvurunun sonuçlanmasını bekle. aylığın onaylanınca gerisi tekrardan degerlendirriz.
Urfa'ya taşınmak istersen annenin hanesinin gelirini bilmem gerek. senle birlikte annenin hanesinde hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa (hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa yani) 2022 aylığını çektikten sonra Urfa'ya taşınırsın. bu durumda Mardin'deki vakıf aylığını durdurur. sen de aylık durdurulduktan sonra Urfa'daki ikamet adresinin bağlı olduğu vakfa yeniden başvurursun. hane gelirin uygun çıkarsa 2022 aylığın kesildiği tarihten itibaren baglanır ve alamadığın aylıkları da alırsın. sadece yeniden ugraşacaksın maaş kaybın olmayacak. ama Urfa'daki hane gelirin sınırı geçerse 2022 aylığı baglanmaz ve alamadıgın aylıkları da alamazsın.

bana kalırsa öncelikle Mardin'deki başvurunun sonuçlanmasını bekleyelim ve ilk aylığını al gerisini sonra düşünürüz ve hesaplarız oldu mu? tabi bu durumda Mardin'de yaşamalısın.

size müjdem var Kalem ablası benim de dediler bu p.tesi gelicez eve. martta almam için ne yapmalıyım ?

size müjdem var Kalem Kalem ablası vakıf dedi bu p.tesi günü eve geleceğiz . peki martta almam için ne yapılmalı size danışmam beni sevindirecek diye düşündüm ;)

dırb bu pazartesi eve gelmeleri iyi ablası. lakin bu şekilde bile mart'ta yetişmez. mart'ta ödeme almayı unut sen. ödemeyi haziran'da alırsın. önce buna kendini hazırlamalısın.

gelelim diğer sorunlara. mardin mi Urfa mı?
bu iki seçeneği senle masaya yatırmalıyız. senin urfa'ya gitmeni söyleyebilmem için Urfa'daki hane gelirini bilmem gerek. Urfa'da annen kalıyormuş. annenden başka hanede kalan var mı? annenin hanesinde sen hariç şu an kaç kişi ikamet ediyor? hanede kalan herkesin aylık gelirinin toplamı ne kadar? ayrıca annenin hanesinde evde bakım aylığı alan var mı? hanesinde kalanların üstüne araş,tarla, ev vs mal mülk var mı? gelir, mal mülk ne varsa hepsini bana söyle.

urfa işini halledelim sonra Mardin'deki haneyi sorgularız.

evet bir araba(taksi) var ve ev köyde zaten 2022 aylığı martta almazsam maddi durum pek iyi deyil alırsakiyi olır bide evde babam var iki kardeşim var okul okuyorlar ne olacak Kalem

bide babam sigortalı bir işte çalışıyor asgari ücret Kalem .
Kalem bide 40 dönüm tarla var her yıl ekilip biçiliyor babAmın üZerine

dırb Urfa'dan bahsediyorsun sanırım. Urfa'da annenler toplam 4 kişi. doğru mu bu? sen gittiğinde 5 kişi olacaksınız yani?
baban asgari ücret alıyor. evde bir taksi var. ticari taksi mi? aylık geliri ne kadar? ticari taksi değilse aracın kasko/rayiç degeri ne kadar?
iki kardeşin okuyormuş. burs vs alıyorlar mı? babanların evi kira mı? araç ve babanın maaşı dışında gelir, mal mülk var mı?

Üst Alt