Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf maaşına mı 2022 maaşına mı başvurmamı önerirsiniz?

sezer oz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a.arkadaslar
bnım %55 raporum var kalp rahatsızlıgımdan dolayı hıc bıyerde clısamıyorum
maas ıcın basvuru yapıcam ama 2022 masına mı yoksa vakıflar genel mudurlugunun vermiş oldugu her ay olan maaşa mı basvuru yapsam bilemedım
v.g.m verecek oldugu maas zor cıkar dıyorlar tabı bu kulaktan dolma soylentıler ne kadar dogru bılemıyorum

bırde yesıl karttan yararlanıyorum suan sızce hangısıne başvurmalıyım

hangısı daha kolay cıkar skıntısız olur...

evrenq Siz vakıf aylığı mi alıyor sunuz

Bn dün başvuru yaptım da posta yoluyla gönderdim cvp i ne zamn gelir sizce

bence ikisinde başvur hangisi çıkarsa diğerini iptal edersin vgm maaşı herkese verilmez her ilde belli kontenjanı var doluysa olmaz ancak yer boşalınca olur 1 buçuk aya cvp gelir gerekli evrakları isterler.

evrenq

bakım aylığı alıyor musunuz ?bende başvuracağım bakım parası engel mi bu maaşa

Hangi adrese e posta attiniz bende basvurmak istiyorum

Ben posta yoluyla başvuru yaptım vakıflar genel Müdürlügü ne

Şuan ve daha öncesi için söylüyorum hiç maaş almadin herhangisin den olursa olsun ilk defa böyle bişey için başvuru yapıyorum

Cvp ne üzerinden gelir sizce adrese postayla fln mi

sezer oz bakım maaşı alıyormusun.ben aradım bakım maaşı alıyorsan başvuramazsın denildi.bilgin var mı bu konu hakkında?

Bu vakıflar maaşı için posta yoluyla başvuru nasıl yapılıyor bilen var mı acaba. Bende başvurmak istiyorum.

Superparka

Hangi ilde yaşıyorsanız oranın bağlı bulunduğu yada o ilde bulunan vakıflar genel müdürlüğüne raporun fotokopisi vebir dilekçeyle posta yoluyla gönderin eğer kontenjanları boşsa sınırlı kişiye verilir çünkü onlar tekrar posta yoluyla döner ve gerekli evrakları isterler sizden internette adresleri var

Sağol barda kardeşim müsait bir günde başvuracağım bu maaş için

Son olarak bende 2022 maaşı alıyorum fakat artık 3 ay beklemekten gına geldi. Barda kardeş 2022 maaşı alan bu maaşa da başvurabilir mi acaba?

Muhtaç Aylığı
MUHTAÇ AYLIĞI
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla 27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan " Vakıflar Yönetmeliği" hükümleri gereğince muhtaç aylığı bağlanmaktadır.

MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen, posta yoluyla veya Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. 2017 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 601,43 TL ödenmektedir.

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

Hmm şartlardaki 2. ve 3. maddeler benim bu maaşa başvuramayacağı mı söylüyor acaba

2022 veya muhtaçlık aylıkları, en alt kademe için veriliyor. bu şartlarda aylık alanların çalışması da söz konusu değil gibi hatırlıyorum. yani bu maaşları alanlar, bir işe girdiklerinde maaşları kesiliyor sanıyorum. bu maaşlarla da geçinmek zor olduğundan başka bir alternatif bulmanızı öneririm.

Üst Alt