Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf memurları şahsi görüşüne göre engelli aylığını kesebilir mi?

Jokersiz45
Şahsi fikri değil de yazdıklaı rapor ve gelir durumunuz . ev .araba. banka hesabı vs vs dikkate alınır belli kriterleri var yani tipini konuşmanı boyunu vs sevmedim diye şahsi bir durum olamaz

@Jokersiz45
sigortalı çalışıyorsanız kesilir tabi ki SİGORTALI ÇALIŞIYOR İKEN SİZ ödenen yersiz ödemelerde sizden faiziyle birlikte geri alınır siz sigortalı başladığınız anda vakıfa bildirecektiniz

Son düzenleme:
Sigortasız tabi ki sadece çalıyorum dedim o yúzden sorun yaratır mı

Sigortalı çalışmıyorum

Sigortalı işe girmedim gelirim yok ek yok durduk yere kestiler sadece kredi kartı çıkarttım avans çektim ertesi gün böyle oldu

Reddedildi/Feshedildi (16/09/2022) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)

Jokersiz45
Çalışıyorum demenizden kesmişlerdir çalışana vermezler. Çalışan kişiye engelli maaşı verilmez BU boşanıb da aynı evde yaşayan kişilerin babadan yetim dul maaşı alanların olayına benziyor yakalananların aldığı maaşlar faizle geri alınıyor.. Çünkü çalışıpda engelli maaşı alayım diye sigorta yaptırmayanlar var

çalışıyorum dediğinizde gelirinizi kontrol etmişlerdir. Calışıyor diye kesmiş olabilirler

Herkes bir şey söylüyor Asgari ücretin 3/1 olarak sayılıyor 1.833 Liranın altında diyorlar peki diyelim engelli maaşı alan biri 1.226 alıyorsa 500 Lirada ek geliri var ise o engelli 1.726 ediyor öyle mi hesaplanıyor

Evde emekli tek kişi var diğerlerin geliri yok ve engellinin geliri nasıl hesaplanıyor

4.800 evde ki kişi sayısı 4 benle beraber

Yok eve giren diğer gelirler hesaplanıyor gelirleri topla evdeki kişi sayısına böl

1833 altındaysa muhtaçsin

Emekli maaşı evdeki kişi sayısına böl.

Jokersiz45

1200 TL eder engelli maaşını alabilirsin raporun varsa tam bağımlı raporun varsa evde bakım maaşınıda alabilirsin o daha yüksek.

Anladım ben engelli maaşı alsam sınırı nasıl geçmemeli

engelli maaşlarında sosyal yardım kalksın sabit maaş olsun emekli gibi aile hanesi kalksın engelli gelirlerine bakılsın işe girince büyük mal varlık olunca kesilsin Banka kart hareketine de nasıl bakıyorlar banka buna nasıl izin verir kart hareketlerinde 3 şahıs olmaması lazım banka suç işliyor böyle 500 800 Lira peşine düşüp bu sistem aylıkları kesiyorlar hep bahane ek gelir olmazsa bu adam nasıl geçinecek

1-5 ay olacak başvuruda bulundum hala e devlette bir şey gözükmüyor sadece red edildi yazıyor hala

2022 Maaşı ne zaman bağlanır sizce

Muhtaç olmama nedeni ile aylığım kesilmişti raporum süresiz tekrar başvurduk aradan 3 buçuk ay geçti hala tık yok ne zaman bağlanır bağlanırsa geri dönük toplu yatıyor mu

Jokersiz45

2022 de başvuru tarıhınden ıtıbaren olan maaşları veriolar bağlanılmasına karar verilirse.bağlanma süresi yoğunluğa göre değişmekle beraber 1 ay içinde oluyo.3,5ay çok uzun bir süre büyük ihtimal maaş onaylanmamış.en güzeli vakıftan sorun.ne gibi bi cevap verecekler çünkü geçen süre hemte az değil

2022 maaşım kesildi itiraz ettim aradan 3 ay geçti hala tık yok vakıfa görüşüyorum 6 ay sonuçlanmaz itiraz hakkı 6 aymış 6 geçmezse bir şey yapılmaz doğru mu sizce

Sosyal inceme hane ziyareti nedir sizce

2022 maaşım kesilmişti tekrar başvuru yaptım e devlette öyle şeyler yazıyor gelip evde neler yapıyorlar evi ve evin içinde şeyleri kontrol ediyorlar engellinin hastalığına bakıyorlar neler yapıyorlar

raporunuz yüzde kaç kısmen bağımlı mı

Jokersiz45
Hane ziyaretine sosyal hizmet görevlileri gelip duruma bakıp maaş bağlamaya uygun mu diye değerlendirme yapacak rapor yazacak görüşleri olumlu olursa maaşınız bağlanacak

Kevser er
Sıkıntı şu kontrol için eve gelen vakıf görevlilerine çalışıyorum dediği için arkadaş . onlarda rapor yazıp komisyona veriyorlar komisyonda çalışıyorum dediği için maaşını kesiyorlar tekrar yapacağı başvurusun da kısa süre çalıştım ama şu an çıktım iş den diye tekrar maaş için başvuruda bulunması lazım

Üst Alt