Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf mütevelli heyetleri insanların kaderiyle oynuyor!?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Hastaneden arkadaşımın babasının 2022 maaşı alması için uğraşmıştık. Hanede kişi başı düşen gelir 483 lirayı geçmediği halde vakıf babayı gss kapsamında gösterip başvuruyu reddetti. İnsanların kaderi mütevelli heyetlerinde olmamalı artık...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Ne demek yani gss ödemek zorunda olan birisi bu maaşa başvuramayacak mı demek? Ne kadar saçma bir şey.

Evet gss'li olan asla ve asla 2022 maaşı alamıyor.

Çalışmayan veya çalışamayan insanın nasıl güvencesi olsun? İyice artık komedi filmine çevirdiler işi. İllaki tek başına mı oturması lazım bir insanın engelli maaşı alabilmesi için. Son olarak benim bildiğim gss gelir testi ayrı 2022 gelir testi farklı oluyor.

Kişi gss ödüyorsa ilk önce gelir testi yapıyorlar eğer kişi yeşil kartlı olursa 2022 maaşı başvurusu alınıyor

Hmm anladım dostum. İlla ki tek başına yaşayacaksın yani bu maaşı alabilmek için. Artık bir kampanya başlatmak lazım eskisi gibi engellinin gelirine bakılması için. Yoksa herkes mağdur olacak.

Eğer ailede kişi başı düşen gelir 676.50 tl altındaysa yeşil kart veriliyor. Sonra da maaş başvurusu yapılıyor. Bu seferde kişi başı düşen gelir 483 liranın altında olması gerekiyor maaş bağlanması için. Yani saçmalık içinde saçmalık.

İlla ki gss gelir testinden geçtin mi 2022 maaşı alacan. Valla bu ülkede artık yaşanılmaz dostum. Dediğim gibi çalışamayan insanın nasıl güvencesi olsun. En güzeli vakıflar maaşına başvurmam. İnşallah buna engel olmaz.

Vakıflar maaşında da şehirlerin yoğunluğuna göre kontenjan var kontenjan doluysa en az 1 yada 2 yıl sıra bekliyorsun.

yani çıkması zor. Ne yapacağız biz engelliler olarak. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

GSS kapsamından kastınız 60/g GSS. GSS gelir testi sonucuna göre, ailede kişi başına düşen aylık geliri 676,50 TL üstünde olanlar bu kapsamdadır ve her ay prim ödeyerek sağlık güvencesine sahip olur.
2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik gereğince 60/g GSS kapsamında olanlar 2022 aylığından yararlanamaz, başvurusu bile alınamaz.
bu konuda vakıf mütevelli heyetinin yapabileceği bir şey yok. onlar yönetmeliğe uymak zorunda çünkü.

kısacası bu sorunun muhatabı bakanlıktır, vakıf mütevelli heyeti değil.
2022 aylıkları ile ilgili yönetmelik bakanlık tarafından çıkartılıyor çünkü.
dolayısıyla şikayetlerinizi bakanlığa yapın.

Başka forumda okudum alınan 2022 aylığı gss gelir testine eklenmiş ve gelir testi g1 çıkmış. Ama 2022 aylıkları için yapılan gelir hesabına 2022 aylığı eklenmiyor. Çelişki var burada Kalem hanım. Aynı hanede birden fAzla engelli varsa tek bir kişiye mi maaş veriyorlar yani.

Üst Alt