Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıf sevki ile alınacak rapora diğer hakları da ekletmek istemem kabul edilmedi!?

alperen1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa
Abi sağlık raporu için vakıf sevki ile hastahaneye başvururken birde dilekçe verip her engelli hakkı için rapor çıkartmak zorunda kalmayayım diye engel durumuma göre yararlanacağım hakları madde madde yazıp bunlarında değerlendirilmesini talep ettim. Çıkan raporda sadece vakıf sevki göz önüne alınarak düzenleme yapılmış.

Tekrar başhekimliğe bir dilekçe verip, mükerrer rapor çıkartmamak için şu şu şu haklarda yararlanıp yararlanamayacağımın belirtilip tarafıma bildirilmesini istedim. Özürlülük sınıflandırmasına, özürlülük ölçütüne itirazım yok sadece bu sınıflandırma ile bu ölçüt ile yararlanabileceğim hakların eksiksiz değerlendirilmesini talep ettim. Az önce başhekimlikte bir zarf geldi. Raporun talep edildiği biçimde düzenlendiğini ve il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka hastahaneye sevk yaptırabileceğim yazıyor. Gelde cevap ver. şimdi. Kısaca yazmaya çalıştım. Dilekçeler aynen senin forumda belirttiğin gibi kopyalayıp eksik yerleri kendime göre doldurdum.

@AyşeSarı
İyi geceler. aşağıdaki soruma cevap verirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

benim raporun % oranına, sınıflandırılmasına, süresine itirazım yok . mevcut rapor ile yararlanmak istediğim engelli hakları eksik değerlendirilmiş bunu rapora yazdırmam için ne yapmam gerekir. mevcut rapor ile bir haktan yararlanıp yararlanamayacağımı yazdırmak için önce il sağlık müdürlüğüne itiraz ardında 2. hastahane orada yararlanmak istediğim hakkı yazdırınca bu sefer rapor değişti diye değerlendirip otomatikman hakem hastahaneye sevk mi yapılacak.

Anadolu şehirlerinde 2 tane rapor vermeye yetkili hastahane olduğunu göz önüne alırsak hakem hastahane için başka şehire gitmek gerektiğini düşününce, yani rapora mevcut oran ile yararlanacağım bir hakkı ekletme için bu kadar uzun yol izlemek mi gerek . bunun kolay yolu yok mu ? örneğin ben raporuma mevcut sınıflandırma ile mevcut oran ile özel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağımı ekletmek için başka şehirde hakem hastahaneye kadar gidip uğraşmam mı gerekir.

ihsan72 rapor ücreti
talep edilmez sizden
Sadece özür oranınız %0 çıkmaması
kaydı ile Engelli raporunuzu devlet hastaneleri
içerisinde alabilirsiniz
Vergi indirimi için ise iş yeriniz hangi ilde ise oradaki
vergi dairesine başvuruda bulunmalısınız.

Üst Alt