Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba benim adres değişikliği sonucu maaşımı kestiler.
Evliyim eşim asgari ücretli sigortalı çalışan
Ben yeşil kartliyim evde ikimiz yaşıyoruz maaşım tekrar bağlanır mı lütfen acil cevap bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim Kalem Abla
@KoyuuuMaviii ablacım, şimdi yeni ikametgah adresinin baglı olduğu vakfa gidip başvuracaksın. ama onlar da hanene gelip sosyal incelemeni yapacaklar. vakıf müteveli heyeti de sistem ve sosyal inceleme sonuçlarına göre muhtaçlığını karara baglayacak. muhtaç bulunmadığın takdirde (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde çıkarsa muhtaç sayılmazsın) aylık baglanmaz.
hanede 2 kişisiniz. eşin sigortalı çalışanmış. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçeceğinden sana 2022 aylığı baglanmaz.
ama kirada oturuyorsan hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. bu durumda sınırı geçmiyorsan 2022 aylığının baglanması mümkün. aksi durumda hayır.
NOT: hane gelirine oturulan ev hariç araç ev, arsa, tarla vs her türlü mal mülk dahil edilir.