Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıfbank Ziraat Bankası'nda bulunan hesabıma bloke koymuş!?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ziraat bankasına düzenli ödediğim kredim var her ay erken bile ödüyorum,velhasil bu gün maas yattı bin tl hesaba bloke konulmuş vakıfbank avans borcum vardı onuda duzenli ödüyorum ondan dolayı vakifbank ziraat bankası maaşına bloke koydurabilirmi..vakıfbank geçenlerde aradiydi ödemeniz gecikti ödeme yapmaniz gerek dedi tamam dedigim halde itiraz yazıyorum buraya şubeyle görüş dedi kapattı ondan mi maaş bloke

Ek hesap yani maas avansi borcunuzu odemezseniz bloko koydurabiliyorlar hesabiniza,yani kredi karti gibi beklemiyorlar,ozel bankaya borcunuz olsaydi ziraat size bloko koyamazdi,ikiside kamu bankasi okdugu icin yapiyorlar.

Sizi yapmaniz gereken ziraat blokoyu kendi koyduysa savciliga sikayet edeceksiniz,yok icra dairesi koyduysa orayada bu benim maas hesabim diye dilekce vereceksiniz,normalde maas hesabina kanunan bloko konulamiyor ama ulkede adalet saglikli islemedi icin boyle okuyor,son carede borcunuzu oderseniz blokonuz kalkar.

Çektiğim kredi artı kmh avans yani onu maaş yatınca otomatik aliyorlar gecikme 1 2 gün oda maaş özel şirket olduğu için tam gününde yatmıyor 1 2 gün aksıyor velhasil 1 2 günden bloke niye konulur anlamadım başka borcum yok sgk vergi icra haciz vs yok yani..

Oscar
2960 askeri ücret

Yatan maaş sosyal yardım parası yani 2022 yada vakıflar g. müdürlüğü maaşı değilse bloke koyarlar bilgiyi ancak banka verebilir size biz ne desek boş
sonbahar.44

Yardım parası ya da muhtaçlık engelli parası dışındakilere bloke koyarlar

sonbahar.44

Emekli maaşı değil maalesef bloke koyarlar. Yalnız iki gün gecikti diye bakma, bankalar deli gibi icra takibi yapıyor. Yakaladigina bloke koyuyor yada maaş haciz işlemi yapıyorlar.
Ekonomi çok kötü ve bunun bedelini maalesef alt tabaka yani asgarî ücret ile çalışandan alıyor.
Eskiden 6 ay süre dolmadan bloke yoktu. Şimdi emekli olanların maaşlarını nasıl keseriz zihniyeti var.

Vakıfbank'a gidip kmh taksitle ödemek istediğini ve borcunuz bittiğinde kapanmasını istiyorum diye bir başvuru yap.

Maaş cuma günü özel sirket olduğu için hesaba 5 gibi yatmış bende gef gördüm.vakifbank müdürünu aradim kmh gecikti ondan olurmu ankaradan aradilardi sebeb bumu diye bakti bizde bloke görünmüyor bloke koyamaz takibe alir dedi, ziraat la görüş dedi..ziraat bankasi memur arkadaşı aradim hafta sonu olduğu icin alacagi varsa geciktiyse kmh kredin bide yasaklar başladı onu saglama almak için olabilir pazartesi bakalım dedi geri actiririz sıkıntı olmaz başka bisey yoksa dedi,baska bişey yok yani bu sebeb

ahmetönerge

Maaş ödeme gününe 1 2 gün aksıyor geciktiği için ödeme maaş yatınca otomatik kesiliyor..kmh avas yani o gecikti hem ziraat hem vakifbank o yuzden diye düşünüyorum başka yasal olmayan borcum odemem yok

Arkadaşlar cok şükür bi işleme gerek kalmadı pazartesi yani bugün baktım bloke koyduğu parayı kredi taksitini kapatmış sanki dersin ödemiyoruz

hakan06 selamın aleyküm kardeşim emekli veya engelli maaşı ise icradan haciz konmuyor ancak çalışıyorsa ve maaşı çalıştığı yerden yatıyor olunca onunda 4/1 haciz konuluyor (icra memuruyum bu arada)

@sonbahar.44 onu bir araçtır 1-2 gün aksamayla bloke konmaz hesaba benimki 15 gün aksıyor sıkıntı olmuyor bankadan detaylı bir sor derim

yolcugenc aleykum selam kardesim,siz bu isi yapiyorsunuz,bizden daha iyi bilirsiniz muhakkak,ama bankalar bazen kafasina gore kanunsuzca hesaba bloko koyabiliyor,sikayet etmeyincede kaldirmiyor.

@hakan06 banka kendi alacağı varsa ve kendi bankasındaki hesaba gelen paraya bloke koyar ancak banka başka bankadaki hesaba bloke koymaz koyması için ilk önce icra başlatması gerekiyor
yukarda arkadaşta belirtmiş banka memurun beyanı olarak
[FONT=sans-serif].ziraat bankasi memur arkadaşı aradim hafta sonu olduğu icin alacagi varsa geciktiyse kmh kredin bide yasaklar başladı onu saglama almak için olabilir[/FONT]

yolcugenc

İcra memuru arkadaş bir sorum var.
İş kazası geçirip engelli kalan birinin x bankaya kredi borcu var. Banka icra takibi başlatıyor. Bu kişi işyerine tazminat davasi açıyor. İşçi davayı kazanıyor ve icra takibi yapıyor. İşveren Yargıtay'a gidiyor. Neyse uzatmadan sorum şu bu bankanın açtığı icra dairesi bu kaza geçiren işçinin alacaklı olduğu icra dosyasına haciz işlemi yapabilir mi?

Oscar selamın aleyküm kardeşim alacakli olduğun icra dosyasi varsa borçlu olduğun icra dosyası avukati ona haciz koyma talebi gönderir ve ve alacakli olduğun dosya haciz konul alacak olduğun para icra yattı gün o paradan borcun ne kadarsa o kadari borçlu olduğun dosya aktarır geri kalanı sana ödenir
Alacak olduğun dosya haciz konulmuş mu uyap vatandaş kontrol edebilirsin

yolcugenc

İş bu nedenleİİK'nun 82/11 maddesi uyarınca : Vücut veya sıhhat üzerine ika edilen zararlar için tazminat olarak mutazarrırın kendisine veya ailesine toptan veya irat şeklinde verilen veya verilmesi lazım gelen paralar.Haczi mümkün bulunmayan alacaklardir.

Şimdi kardeş kanun diyor ki haciz işlemi yapılamaz.
Banka avukatları ve icra daireleri haciz yapıyor.
İcra dairesi memuru kanunu çiğniyor.
Sen ne düşünüyorsun?

Oscar kanunları çiğnemiyoruz kanunlar çerçevesinde içinde detaya girmek gerekirse maddelere göre işlem yapıyoruz ki banka avukati talep eder müdürler değerlendirir icra memurlari işlem başlatır ki siz alacakli olduğu dosya değilde tazminat alacakli olduğum dosya yazaydınız ona göre cevap verirdim siz iş yargıtay gittiği dediniz için yargıtayda diye ben genel alacak olarak cevap verdim
Detay bilgilendirme istersen özel konuşuruz hayırlı günler

yolcugenc

Özelden telefonla konuşalım.
Eskiden icra dairesi başka icra dairesinin haciz işlemini kaldırıyordu. Sanırım artık bu mümkün değil.
Özelden telefonumu yazayım.
Konuşalım.

Üst Alt