Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıflar genel müdürlüğü aylığı almak için koşullar nedir?

cihatkaya

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bedensel engelliyim ve %76 oranında engelli raporum var vakıflar genel müdürlüğü maaşında hane içindeki gelir etkisi varmı?şahsıma herhangi iş maaş taşınmaz mal yok bu maaşı alabilirmiyim?yoksa diğer maaşlardaki gibi hane geliri maaşı almama engel mi? teşekkürler

alırsın üzerine hiç birşey yoksa 2022 maaşı alırsın

artık ailenin gelirine bakılmıyor sadece engellinin gelirine bakılıyor saygılar

evetkardeşim

evet 2022 maşında artık gelire bakılmyor yani engellinin gelirine bakılmyor direk maaşını baglıyor

Ramazan Bey merhaba,

Vermiş olduğunuz bilgi doğru değil az önce aile ve sosyal yardımlaşma bakanlığı ile görüştüm sadece 65 yaş üstü kişilerin hane içerisindeki kişilerin gelirine bakılmıyor engelli kişilerde hanedeki kişi geliri sayılmakta.

bilginize.

kusura bakma bende başka kişiden aldıgım cevabı sana anlattm herkes burda bilmeden birşeyler yazıyor bizde inanıyoruz

madem bakılmıyor benim oglum ssk çalışıyor ve maaş aynı hane içindeyiz benim maaşım neden verliyor ozaman benim çocugum beraber aynı hanede kalıyoruz bana hiç bir faydası yoktur

Bunun nedeni aylık kişi geliri 423 TL'nin altına düşmüş olabilir veya daha henüz denetime girmemiş olabilirsin.
Benim babamında araç satın aldıktan 1 sene sonra kesilmişti.

@cihatkaya vakıflar genel müdürlüğünün verdiği muhtaç aylıgında puanlama sistemi geçerlidir.
gerekli şartlar için bkz: T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

puanlama kriterleri için bkz: http://www.vgm.gov.tr/belgeler/001_02_Mevzuat_YonetmelikEkler/7.5.12466 ek12.xls

@RAMAZN yanlış biliyorsun. 2022 aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstündeyse yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir. aksi durumda yani sınırı geçmiyorsanız aylık devam eder.
oğlun çalışıyormuş. eger oğlun sizle kalıyorsa ve sen 65 yaş altı isen oğlun da hane gelirine dahil edilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı da 423,58 TL üstündeyse yapılacak ilk denetimden sonra aylığın kesilir.

@acıların çocuğu sigorta kaydın yoksa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 engelli aylığı alabilirsin tabi ki.
aracının olması sorun değil. ama aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biri gelir hesabına dahil edilir. ayrıca mal mülk varsa onlar da gelir hesabına dahil edilir. sadece oturulan ev gelir hesabına dahil edilmez.
NOT: kiradaysanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür öyle hesap yapılır.

Merhaba kalem hanım benim oğlumda engelli 5bucuk yaşında %98 engelli raporu var evde bakım aylığı alıyorum fakat 2022 maaşı alamıyorum evde sadece1kisi çalışıyor 1700 maaş alıyor toplam 5kisiyiz

huseyincan evde bakım aylığı da hane gelirine dahil ediliyor. evde bakım aylığı miktarı da 1027 TL .
hanenin aylık geliri için 1700 TL dediniz. evde bakım aylığı + 1700 TL ile hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde. bu durumda size 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz.

NOT1: eger kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür ve hesap öyle yapılır.
NOT2: 2022 engelli yakını aylığında annenin de babanın da sigortalı olmaması gerekir. biri bile sigortalı ise hane gelirine bakılmadan engelli yakını aylık talebi reddedilir.

Bilgileriniz için çok teşekkürler kalem hanım..evimiz kira 950tl kira ödüyoruz evde 3yetiskin bi 15yasinda okuyan çocuk birde 5yadinda oğlum var

@huseyincan evde sadece bir kişi mi çalışıyor? onun aldığı maaş da 1700 TL mi? başka gelir, mal mülk yok mu? tüm gelir evde bakım aylığı + 1700 TL mi?

engelli çocuğun annesi ve babası sigortalı mı? anne ve babasının sigorta kaydının olmaması gerekiyor çünkü. biri bile sigortalı ise hane gelirine bile bakılmaz. sorularımı tam cevaplayın lütfen.

Evet 1kisi çalışıyor ve 1700tl alıyor benim sigortam yok babasının da yok tek gelir evde bakım aylığı ve 1700 maaş mal mülk hiçbir şey yok anca borç var adıma

huseyincan vakfa gidin hane gelirini nasıl hesapladıklarını sorun. emsal kira bedelini hanenin toplam aylık gelirinden düşmüşler mi sorun. eger düşmüşlerse emsal kira bedelini öğrenin.

emsal kira bedeli düşülünce geliriniz uygun çıkar diye düşünüyorum.
gelişmelerden de beni haberdar edin.

NOT: emsal kira bedeli hariç hiçbir gider, borç vs hane gelirinden düşülmez.

yok, o sorduğumu sildim. son mesajımı tekrar okuyun lütfen.

Tamam ablacim yarın sorucam daha sonra sizi haberdar ederim teşekkür ediyorum

Son birşey daha sorucam evde kişi sayısı toplanırken çocuklarda sayiliyormu yaş sınırı varmı

huseyincan hane kişi sayısı belirlenirken yaş sınırı yok. çocukların nüfus kaydı varsa kafi. yeni doğmuş bebek de dahil evde ikamet eden ve yaşayan herkes gelir hesabına dahildir.

cihatkaya evde bakım aylığında hiçbir şekilde hiçbir gider gelirden düşülmez. emsl kira bedeli de düşülmez.

valla 43 puanla baglanır mı bilemem. biliyorsun muhtaç aylığında bir kontenjan sorunu var. puanı yüksek olanların sayısı ve kontenjan sınırı belirler her şeyi.

Merhaba ablacim bugün gidip başvuru yaptım hanede yasayan kaynanam çalıştığı için üzerine araba olduğu için çıkmaz dedi oradaki memur
Kalem said
Kalem said
Kalem said
Kalem said
Kalem said
Kalem said

Benim telefon kafayı yedi Kendi kendine yazıyor

huseyincan başvurunu yaptıysan sonucunu bekle ablası. önce puanlama kriterlerine göre puanın belirlenecek. yüksek puandan itibaren kontenjan dahilinde karar verilecek. puanın düşükse ve yeterli kontenjan da yoksa baglanmaz. ama bunu buradan bilmek zor. sonucu beklemen lazım.

merhaba melek ablacim maasimi onaylamamislar neden oldugunu pazartesi gidip ogrenicem fakat su puanlama isi nasil oluyor internetten yaziyorum ama site kapali

huseyincan ilk sayfada puanlama kriterlerinin linkini vermişim. oradan bakarsın.
lakin puanını öğrenmen bu işi çözmez ki. senden yüksek puanlar varsa kontenjan dahilinde onlara öncelik verilir. diyelim ki 20 kişilik kontenjan ayrılmış. en yüksek puan alan 20 kişiye bağlanır diğerlerine baglanmaz. belli bir kontenjan sınırı var bu aylıkta. daha önce dedim sana.
ret gerekçesini sor yine de ama.

Muhtaç aylığı için bugün bende gittim memurların tavrı alay edici bir şekil de 2016 yilindaki baglamadi diyerek kapıya atmak oldu cimer konuyu bizzat anlattım Konuyu basın tasiyacagim

Üst Alt