Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıflar genel müdürlüğü ek maaş

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Muhtaca 583 TL aylık! İşte yapmanız gerekenler

19 Kasım 2016 Cumartesi 14:17
Engelli ve başkalarının bakımına muhtaç olanlara SGK dışında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü de aylık bağlıyor. Bu durumdaki kişilerin form doldurup, raporla birlikte müracaat etmesi yeterli...
Muhtaca 583 TL aylık! İşte yapmanız gerekenler

PAYLAŞ|
BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

‘Vakıflar Genel Müdürlüğü’, Başbakanlığa bağlı bir genel müdürlük. Bu kurum, yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler, yaşlılar ile anne veya babası olmayan muhtaç çocuklara aylık bağlıyor. Yani, aylık için tek adres SGK değil. Muhtaç aylığı için başvuru formu doldurmak yeterli. Sağlık sorunu olanlardan sağlık kurulu raporu isteniyor. Bu belgeler ikamet edilen yerdeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

HER KASIMDA YOKLAMA

Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılabiliyor. 2016 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık 583 lira ödeniyor. Aylık almaya başlayanlar her yıl Kasım’da bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları dondurulur. Belge, üç ay içerisinde getirilirse aylıklar toptan ödenir.

EĞİTİM YARDIMI DA VAR

Ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine eğitim yardımı da yapılıyor. Muhtaçlık aylığı alanlar ile kamunun koruması altına alınan veya burs alan öğrencilere bu yardım yapılmıyor. Başvurular, öğretim yılı kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 1 ay içinde bölge müdürlüklerine yapılıyor. Başvuru için öğrenci belgesi ile istenilen formu doldurmak yeterli.

ŞARTLAR NE?

? Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak.

? Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak.

? Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olacak.

? Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanları ise aylık geliri 556 lirayı aşmayacak.

? Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor

Herkese iyi aksamlar
Esim % 94 agir engelli ve engelli maasi aliyor
Simdi benim kafam karisti bu bahsettiginiz ek maas engelli maasinin disinda bir seymi

Bende aynı konumdayim bugun basina yansimis resmi veb sitesindede var vgm mudurlugunun bir insan engelli ise zaten bir sekilde ya bakım yada engelli maaşı aliyordur sanirim Kelebek hanim bizi aydinlatir

Sigortası olmayan engellilere vakıf maaşı bağlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü, yüzde 40 ve üzeri engeli olup sigortası olmayan kişilere ve anne ve babası olmayan çocuklara aylık bağlayacak. Başvuruları bulunduğunuz yerin Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapabilirsiniz.
Başvuruları posta veya kurumun internet sitesi üzerinden de yapabiliniyor. Muhtaç engeliler ve yetim çocuklarına 583 TL aylık bağlanacak. Aylık bağlananlar her yıl Kasım ayında bölge müdürlüklerince yoklanacak.
Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımında da bulunacak. Maddi durumu yetersiz olan, ilköğretim, ortaöğretim öğrencilerine eğitim yardımı yapılacak. Başvuru eğitim yılının başlamasından 1 ay içinde bölge müdürlülerine, öğrenci belgesi ile birlikte yapılacak.
Yukarıda bahsedilen tüm yardımlar için şartlara dikkat edelim bu koşullar altında olanlar yardım alabilecekler. Muhtaçlık aylığına başvuranlar sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir geliri ve aylığı olmayacak. Mahkeme kararı ile bakım altına alınmış olmayacak. Gelir elde ettiği ev, araç gibi herhangi bir şeye sahip olmayacak. Gelir olanların ise geliri aylık 566 TL aşmayacak. Bu koşulları sağlayan aynı aileden sadece bir kişi yardımdan faydalanabilir.
Kaynak: Vakıflar genel müdürlüğü yardımı ve tüm detaylar

Benim hiç bi gelirim yok ailemle birlikte yaşıyorum.Engelli maaşı alamıyorum ev var babamın maaşıda yüksek ama benim hiç bi sosyal güvencem veya gelirim yok ev benim üzerimede değil ben yararlanabilirmiyim

Merhaba 2022 maaşı alan biri bu maaşa başvurabiliyor mu ? 2 si bir arada oluyor mu yani ? Teşekkürler.
Aslında geliri 566 tl yi geçmeyecek diyor 2022 maaşını aylara bölersen geçmiyor zaten deee

bu mahkeme kararıyla bakım altına alınmamış olmak diyor.evde bakım maaşı alanlar başvuramaz mı?

Arkadaşlar, sadece hayal satıyorlar, zaten yıllardır olan sınırlı sayıda verilen maaştır bu ve isterseniz hemen müracat edin veya bilgi alın tüm kotası doludur veya bir şekilde baştan savacaklardır.

Şuan, için hükümetin yaklaşık 6 ay kadar önce söylemiş olduğu, engellilerin talepleri var ve biz halk için varız diyen sayın başbakanımızın ve unutulduğumuzu ve sıkıntı içinde olduğumuzu bilen hükümetin ayak oyunudur bu unutmadıkta işte yapıyoruz bişeylerde gibisinden, kandırılmaya müsait olanlar buyursun şansını denesin hatta 2022 alanlar dahil çünkü 566 tl yi aşmayan geliri olanlar müracat edebilir deniyor demekki her 2022 alan bu maaşa müracaat edebilir.

volki_80

alamazlar çünkü evde bakım maaşı gelıre dahil edilince sınır geçilir

Meçhul Yoldaş

2022 alan bu maaşa başvuramaz bu kotalı bir maaşdır her ilde kontenjana göre verilir birde bu maaş yıllardır var.

Arkadaşlar şartlara bakarsanız hiçbiryen bağlı bir maaş olmaması gerekiyor

2 maaş ada başvurdum. 2 side onaylandı. sonra vakıftan dedilerki 2022 kesilmesse biz kesicez maaşı.. 2022 i iptal ettirdim.

arkadşlar 2022 maaşı alana vermiyorlar dikkatli okuyun hiçbir yerden maaş almaması lazım

Bu maaş için illa ki vilayetteki vakıflar müdürlüğüne mi gitmek lazım

2022 Aylığı almak için gelirinizin olmaması gerekir.

2022 Aylığı alanlara ayrıca başka bir aylık bağlanmaz,

Üst Alt