Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıflar maaşına başvuracağım. Raporun Aslı Gibidir nüshası iş görür mü?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
vakıflar bölge müdürlüğünün muhtaçlık aylığına başvurucam raporumun asli gibidir olanını kabul ederlermi?

gülümser1

ederler tabi neden etmesinler ama ilk başvuru esnasında varsa aslını yine de yanınızda götürün, şayet aslını görmek isterlerse yine de göstermiş olursunuz

ama aslı gibidir yazan rapor adı üstünde aslıdır işte

hastane tuttturmus aslını veremeyiz diye..ya o raporun bi nüshasını bana vermek zorunda değilllermi...diyorsunuzki aslınıda yanınızda götüürn e yokki aslı

Şartları uyuyormu,, 2022 maaşı için başvurun yinede son karar sizin.

Şartlar ağır, 2022 ye göre tek avantajı aylık ödenmesi
Oran kaç,? Hesabım %71,2 olmuştu.

MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.

raporumu daha bu hafta aldım bi arkads sormuş neden o kadar önemliki

@gülümser1

Vakıflar,raporu olan herkese malesef maaş bağlamıyor,öncelikleri %90 üstü ve ağır engelliler,ve bu raporlarıda sıraya koyuyorlar,ayrıca vakıf maaşında kota sınırı var,yani senin bu %72 lik raporunla sana sıra gelmesi bir yana,seni bu oranla sıraya bile sokmazlar.

Bak ne güzel seni sosyal yardımlaşma sevk etmiş,raporun ellerine geçer geçmez seni maaşa bağlarlar,
Elindeki oran ile,%70 üstü olan 3 ayda bir 1700 liraya yakın maaş alırsın.

Eylüle maaşın yetişmez ama,aralıkta hepsini birikmiş olarak alırsın. Sana tavsiyem kendini boşuna yorup heba etme, Ayrıca sosyal yardım almak istiyorsan,belediyenin sosyal yardımlar masasına başvur.
Ordan'da sana gıda vs yardımı yapılır. Yani sana diyeceğim vazgeç bu vakiflar merakından,onlardan sana yar olmaz.

Mademki aylık almak istiyorsun, sana bir tavsiyem olacak,alacağın toplam paranın hepsini çekme,son iki maaş tutarını içerde bırak,sonrasında ise her ay postaneye git ve maaşını heray aylık çek.
Buna nedersin,al sana aylık.

Tabii bunun içinde postanede hesap açtırıp ptt kart alman lazım.

gülümser1

- Ben raporumu İstanbul TIP Fakültesinden aldım, onlarda raporu bana verdiler kendilerine tutmadılar çünkü doğrusu öyleymiş bu sağlık raporu diploma gibi bir şey. Kayıtlarda sadece Sağlık Raporu verildi yazıyor içeriğini sadece elimdeki evrak kanıtlıyor. Doğrusu da o hastane napacak ki sizin raporunuzu, rapor size lazım hastaneye değil :)

melek apla

melek apla yarın akşam annem küçük kızkardeşimide alıp karsa kafkas üniversitesine gidiyor..artık dört sene ora yasaycaklar..kardeşim kafkas üniversitesi psikoloji bölümünü tutturdu..ben artık yalnız yasamak zorunda kaldımm..henüz daha raporu bile alamadımbeni neler bekliyor bilmiyorum

Üst Alt