Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakum protez kullanıcıları deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen?

hawk14

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sevgili dostlar. Aranızda vakum protez kullanan varmı.varsa artılarını eksilerini yaptırdığı yeri paylaşabilirmi.10 gün sonra günüm doluyor ve yeni protez yaptıracağım

Ottobock harmony veya össur unity arasında karar veremiyorum.bir medikal firması sgk katkı payı 10bin lira isterken bir firma 1400 lira istiyor harmony sistem için.yaptıranlar içinde dizaltı harmony sistemden memnun olup medikalcisini tavsiye eden varmı

hawk14

össur ünity beş para etmez bir sistem
ottobocuk dizliklisi daha fazla teffrruatlı olsada daha iyidir (onu da kullanmadım kefil olamam sadece fikir yürütüyorum)

össur unity hiç bir fizibilite yapılamdan tarafıma önerildi, yapıldı uygulandı kullanmıyorum/kullanamıyorum ayrıntılı olarak şu başlık latında yazdım soraakların varsa pm olarak yaz.

şunu unutma protezin sistem olarak iyisi kötüsü yoktur önemli olan güdüktür, güdüğün durumu belirler protezin durumunu ilk protezim silikonlu vakumsuzdu klasik soft soketliye döndüm onda yaşadıklarımdan sonra, sonra daha gelişmiş bir sistem diye lanse edilen össur unity yapıldı şu an halen herkesin beğenmediği soft soketliyi kullanıyorum. Yeni isen bu işte 40 defa düşün öyle seçimini yap, össur unity bana göre mühendiliği yanlış yapılmış bir sistem. protez ortez firmalarının ve büyük üreticilerin össurun, ottobockun youtubede ki videolarına aldanma çoğu en iyi örnekleri çekip koyuyor o hastalarda zaten en dandik sistemi de yapsan atlayacak zıplayacak fizyolojide hastalar.

https://www.engelliler.biz/forum/pr...zini-kullanan-veya-bilgisi-olan-var-mi-3.html

össur ünity ile ilgili br kaç şeyde ben yazacağım:

1. beş para etmez ...... bir sistem

Neden: Bunu yapanlarda sistemi öngöremiyor, yazmış işte üstte bir sürü soket değiştirdim diye, bende benzerini yaşadım. Önemli olan stabilizasyonu sağlamak. Her silikon sistemde bir incelme olur ama össurun sitesinde ve yaptırırken size anlatılanla gerçek birbirine uymuyor, össur sitesinde volume değişikliklerin en iyi tolere eden bizim sistemimiz diyor, dizlik derdi yok daha konforlu diyor, külliyen yalan.

Sözde, össur unity eski vidalı pinli plastikvari bir silikona sahip sistemlerden iyi!

Yalan

Bütün silikon protezler bir yerde boka çıkar eğer aktif sporcu değilseniz ve bir sürü sponsorunuz yoksa!

Neden boktan bir sistem?

Şu yüzden; bu silikonda körük denen içi spiral bir örgüyle donatılmış plastikten ibaret kısaca anlatırsak silikonun dışında plastik bir parça var. Yani güdüğe giydiğiniz silikonun üzerinde bir seki bir eşik var.

!!!!

Yılların ottobocku bunu neden düşünmemiş acaba?

Bu körük hizasının altından yani yere doğru olan kısımda aşağı yukarı 3-5 cm lik kısımda bu körük marifetiyle ve ayaktaki pompa marifetiyle bir vakum yaratılıyor. Bu vakum total protez denen ve güya her yerden taşıması gereken protezin sadece körük ve altında kalan kısımdan kavramasını ve taşımasını sağlıyor.

Neden boktan bir sistem: Körük ve altında kalan kısımdan kavradığı için sadece bu güdüğün en ucunda bütün protezin ağırlığı asılı duruyor, bütün sıkışma burada, vakumu bırakınca acı yok basınca canınızı çekiyorlar o bölgeden, zaten ampute hastaları bilir ki genelde en hassas yer dolaşımın giderek azaldığı güdük ucudur, sinirlerin köreltildiği yerdir. Genelde dikiş izleri vs. burada olur ve genelde yara buradan açar. Tüm vakum ve yük esasında güdük ucunda birikmekte. Şöyle düşünün kolunuza 1 cm kalınlığında seki oluşturacak bir plastik halka takın ve kolunuzu bir borunun içine sokun, ilk neresi sıkışır? Tabiki kolunuzda çıkıntı yaratan bu plastik halka sıkışır. Bu ne demektir? Bu şu demektir yani konforunuz o körük denen boktan zımbırtının merhametine tam oturup oturmamasına bağlıdır.

Onun sıkıştığı yerde hassasiyetiniz varsa en ilkel protezden daha beter eder sizi. Şu an bunu yaşıyorum.

Gelelim şu hacim kaybına, eskiden silikonlu olanlarda güdük inceldiğinde çorap giyerdin. Bunda bir körük varken nasıl çorap giyersen ve ne yaşarsın onu da yazayım. Bunda körüğü kaldırıp hayatınızdaki tüm boku püsürü altına süpürür gibi ucu kesik çorabı körüğün altına sokarsın. (Körük silikona bağlı ama bır kısmını kaldırıp altına çorp sokabiliyorsunuz) Sonra o körüğün, altına giren çorap dolayısıyla yüksekliği yani seki, yani eşik yüksekliği daha da artar bu sefer o güdük o plastik halka bölgesinde daha çok sıkışır inmesi gereken seviyeye inmez daha üstte kalır. Daha üstte kalınca vakum bozulur, eski havalı freni olan bmc kamyonlar gibi dolaşırsınız, tabi yürüyebilirseniz ve protez bacağınız terk etmezse. Zaten bu silikonlu sistemler tartışma konusu iken bu kadar aptal bir mühendislikle üretilmiş bu protezin deney malzemesi olmayın, sonuçta dıştaki akrilik soket dikine yapılır ve giydiğiniz silikonun üzerinde böyle bir çıkıntı varsa ve atıyorum güdüğünüz 30 cm iken sadece vakumu uçtaki 3-5 cm lik kısımla sınırlandırıyorsa, ve soketin içine sıkışan bu plastik körüğün dikey doğrultusunda güdüğün içerde hareket etmesi kaçınılmazdır.

bu protezi yeni yaptırdım bir gün giyorsam diğer gün giyemiyorum.

bu ülkede engelli olmak yerine ölün daha iyi bunu melonkolik bir ruh hali ile yazmıyorum gerçeğin aslında bu kadar basit olduğunu anlatıyorum, bu ülkede sıradan insanlar bile aynı tuzağa düşmüş kirpiler gibiyken zaten onların dikenlerinden size fazla yer yok eğer elinizde bir pense yoksa

paylaştında ne oldu.şu oldu.kararsızdım unity üzerinde yoğunlaşmıştım.kullanıcıların fikirlerini samimi bularak harmony yaptırmaya karar verdim.bu ayın 15inde sürem doluyormuş.15 tane protezci gezdim.bir protezci devletin verdiği ödemenin üzerine 10 bin ilave isterken birisi 4bin birisi 1500 birisi kafa kafaya (ayak olarak kendi 1c40 ayağım kullanılacak ve o fiyattan düşülecek) fiyat verdiler.

gene kafamı allak bullak ettiler.daha 13 gün var ve bilgisayarımı daha bu gün tamir edip sayfaya girebildim.firma yetkilisi falan değil son kullanıcıyım o yüzden piyasa araştırması değil kkendi konforumun peşindeyim.fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.

Merhaba powerthink ,

Biz össur firmasının Türkiye distributörüyüz .Unity aktif vakum ile ilgili yazmış olduğunuz yazıyı okudum.Bu konuda tahminimiz yanlış bir uygulama yada sizin güdüğünüze uygun olmayan bir sistem olabilir.Lütfen bize sorununuzu özelden yazınız bizde size çözüm üretmeye çalışalım.

Mehmet Büyükçanga

0533 583291

Merhaba ben size yazdım ama bana cevap yazmadınız bir ürünle ilgili ciddi ithamlarda bulunuyor ve yanlış bilgiler veriyorsunuz Lütfen protezi nerede yaptırdıysanız oraya gidiniz ve bizimle irtibata geçmelerini sağlayınız össur Türkiye distribütörü olarak sizin sorununuzu çözmek istiyoruz

Mehmet Büyükçanga
05335832911

@bioaktif

size pm olarak cevap yazdım zamanım olmadığından bir süredir giremiyordum

ayrıca ürün hakkında ciddi ithamda bulunduğumu yazmışınız yeni fark ettim, öyle ürünü karalamak için buraya gelip üç beş şey yazıp kaçacak biri değilim bir süredir giremiyordum siteye eğer gerçekten distiribitörseniz ki benim protez bağlantı borularında da biofix yazıyor, sanırım öylesiniz yazdıklarımın arkasındayım ve buradayım size de özelden yazdım, daha açık yazardım buraya ama sonuçta gerçek ad soyadımızla yazmak istesem yazardım ancak nick nameler arkasındayız. o sebeple buraya yazdıklarım yaşadıklarımın beşte üçüdür. Yani sanki havadan vahiy gelmişte ben bunları yazmış değilim. Sizinde üstteki hastanın başka bir sistem seçmesi sonrası bana dönüp mesaj yazmanız ayrı bir ironi. Dediğim gibi yazdıklarımın arkasındayım ve buradayım

@hawk14
rica ederim, dediğim gibi iyi protez kötü protez yoktur, iyi protez uygulayan/uygulayamayan protez ortez atölyesi vardır. güdüğünüzün durumu vardır, güğünüze uygun bir sistem önerilir; ayakkabı yapar gibi
her hastaya her sistem, önerilmemeli. benim 14 senelik kullanımım sonrasında anladığım budur, -5-6 protez değiştirdim, en son bu yapıldı ancak halen kullanamıyorum, konunun distiribitörünün sizin bu seçiminiz sonrası bana ağır ithamlarım dolayısıyla dönmesi bana çok ironik geldi. ben size üstteki tavsiyeyi oldukça uzun zaman önce yapmışım, o zamana kadar nerede idi kendileri? size tavsiyem isterseniz babanızın oğlu olsun, protez yaptırırken mümkünse sözleşme yapınız, bu sektör çok acaip bir sektör olagelmiştir, yıllar önce daha kötü idi yasalar değişti kısmi düzelmeler olsa da kalıtsal bir hastalığı var bu sektörün, insanlar bir çok şeyi sineye çekiyor, bir otomobil alırsın kronik sorunlu çıkar binmezsin satarsın dava edersin kapında yatar çokta ihtiyacın olmaz ama bu öyle değil, bu vücudunun bir parçası bununla ilgili yaşayacağın tüm sorunlar herhangi bir tüketim malzemesi ile kıyaslanamaz, can sıkar uyutmaz, maddi manevi yıpranırsın... dediğim gibi çok geç cevap verdim ama şunu söylemek isterim, sizin cayma hakkınızın ya da protezin sizde sürekli sorun yaratıyor olması dolayısıyla vaz geçme hakkınızın olabileceği bir anlaşma yaptırın; a sistemi b sistemi değil mevzu, size test soketi test protezi yapabilirler, en son siz karar vereceksiniz proteze, siz proteze değil mümkün mertebe protez size uyum sağlayacak. yaşadığınız süreçle ilgili de buraya yazarsanız sevinirim insanlar arayış içerisinde çünkü.

yani uygulama noktaları ve distiribitörlerde "bizde mağduruz, dolar şu fiyat euro bu fiyat zaten biz nerede ise hayrına yapıyoruz" diyorsa neden aynı sistem hakkında piyasada bu kadar uçuk fiyat farkları var, eğer yetmiyorsa birde üstüne fark alınıyorsa kolayı var; kapatırsınız bırakırsınız bu işi ya da distiribitörlüğü işte o zaman bu sektör ya tekrar devletleşir ya da başka bir çözüm bulunur. Sorunun öznesi bizken sizlerin (üreticilerin distiribitörlerin) nesne olarak sürekli veryansın etmesi/ağlaması bizi daha fazla hasta ediyor.

şunu da yazayım ki akıllarda soru işareti kalmasın, össur unitynin bana uygulanmaya başlaması rehabilitasyon süreci (rehabilitasyondan kastım yapılması takılması ayar yapılması vs.) bir aylık süre boyunca sürdü, öyle iki gün deneyip bu bana olmuyor demedik, 2 defa soket değişti, bu sürenin sonucunda halen sınırlı yürüyordum, çok fazla yoruyordu vs. bu bağlamda söylemek istediğim şudur ürüne haksız ithamda bulunduğum düşünülüyorsa eğer bu kadar uzun süreli bir rehabilitasyon ve uyum sürecine rağmen ben bunu kullanamıyorum diyorsam boşuna demiyorumdur. sonuçta ben bu ayakkabıyı aldım şu renklisi varmış vaz geçtim kafasıyla yazılmadı bunlar. Bunlar uzun uğraşlara ve spesifik çözümlere rağmen bu noktada olduğumuzdan yazıldı. Forumda össur unity kullanan başkaları da varsa gelsin yazsınlar tecrübelerini. Benim bu sistemi seçmemdeki faktör uygulama atölyesinin önermesiyleydi uzun bir sürece rağmen bu durumda olunması sebebiyleydi. zaten konu distiribitör şöyledir böyledir diye açılmadı ben sistem hakkında fikrimi beyan ettim distiribitör konuya müdahil oldu sonuçta ben bu ürünü össur olarak alsam da distiribitörden almadım.

Uzun araştırmalarım sonucunda ottobock harmony aktif vakum ve 1c63 karbon ayak kombinesinde karar verdim.dizin tam bükülememesi sorunundan çok korkuyordum ama eski pin sistemli protezden daha fazla açı ile büküldüğünü gördüm ve çok rahatladım.protezimi ataşehirde özgür protezde yaptırdım.şimdilik geçici soketteyim.

bu gün 19 sene sonra ilk defa koştum.hemde hiç aksamadan. Pinli sistem gibi güdük soket içinde oynamıyor.sürtünme sıfır.bu yüzden daha az tahriş oluyor.kalıbı modelleyen arkadaş güzel iş çıkardı.birkaç vuran yer oldu ve hemen müdahele edilip konfor sağlandı.genede emin olmak için bir hafta daha bu soketi kullanıp kalıcı sokete öyle geçmeyi düşünüyoruz.1c60 serisi ayak koşmak için ideal.alışması 1 saati alıyor.eğer dün yapılsaydı maratona katılabilirdim. Ama bitirebilirmiydim emin değilim.sorusu olan varsa yardımcı olurum

hawk14

Selem numaranızı ala bilirmiyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt