Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Valiliğin hava muhalefeti nedeni ile engellilere verdiği izin ve özel sektör?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb.

21.12.2012 tarihinde valiliğin kötü hava koşulları nedeni ile engelli çalışanlara yönelik verdiği tatile istinaden bende işe gitmedim.
fakat çalıştığım iş yeri valiliğin yaptığı bu tür açıklama iş yerlerini bağlamamaktadır demekteler bir daha böyle bir durum olursa valiliği değil bizim belirttiğimiz şekilde hareket etmelisin dediler.bu konuyu bende sizinle paylaşmak istedim, bu gibi durumlarda valiliğin açıklamasınımı dikkate alacağız yoksa iş yerininmi ?

senin iş yerin valilikten üstünmü :D... he şayet öyle ise işyerindeki huzurun için iş yerindeki amirleri dinlemek lazım. Ama Devlet Dairesindeysen, Valiliğin yazısını sana onu diyen adamın gözüne sokup bu valiliğin yazısını ilgi tutup valiliğe dilekçe vermemi istermisin diye sor bakayım birşey diyebileceklermi sana :D

özel bir şirkette çalışıyorum memur değilim.. bu durumda şirketin keyfine kalmak istemiyorum çalıştığım şirketin engelli çalışanlarını önemsediğinide düşünmüyorum.. bu konu hk. yardımınızı ric.

kamuda çalışan engellilere tatil diye biliyorum ben arayıp haber verin bence siz sonradan sorun çıkmasın

Malesef o izinler sadece Kamuda çalışanlar için.

valilik duyurularını dikkatli okuyun. KAMUDA ÇALIŞAN ÖZÜRLÜ PERSONEL DİYE İBARE GEÇİYOR...

Özel Sektördekilerin Allah yardımcısı olsun, 10 Yıldan fazladır özelde çalıştım, engelliymiş, hastaymış, hiç kimseye acıma duyguları olmuyor olmazda, özel sektör sonuçta

doğrudur. özel sektör = wahşi kapitalizm.

öyle olmasa yılda 2 milyon civarı insan kpss'de ter dökmezdi...özel sektör cidden fena. gece 12'lere kadar fazla mesaisiz çalıştırmalar, hastalık iznini bile çekinerek istemeler...

valilik sadece kamuda çalışan özürlüler için demiş yazısında keşke dikkatliğ okusaydınız.

Engelliler için yapılan Kar tatilleri hakk. **** Lütfen Okuyunuz****

Merhaba arkadaşlar

Üst mercilere (cumhurbaskanligi, bimer )birimlerine bu maili attım lütfen herkez bir yardımcı olsun.Zor durumlarda işimize gelmek zorunda kalıyoruz

İyi çalışmalar

Özel bir katılım bankasında engelli personel olarak çalışmaktayım.Devletimiz okullara ve engelli memurlara kar tatili yaptığında biz diğer kısımda tutulan engelliler çok zor durumda kalıyoruz. Mesela benim ayağımda kas eksikliği var belimde ise kemik eksikliği , zaten zor basıyorum ama bu halde işyerine düşe kalka gelmek zorunda kalıyorum. Lütfen devlet memuru engellilerini düşünürken bizide unutmayınız. Lütfen bu durumu üst mercilere iletiniz.Zor durumda kalıyoruz işe gelemesek ya atılacağız yada göze batacağız. Lütfen yardımcı olunuz.

Arkadaşlar bende biliyorum sadece kamuda oldugunu. Sadece sizden bu istisnadan diğer engellilerinde yararlanması için bir araya gelip mail atmanızı istemiştim.

bende kocaelideyım kocaeli valılıgı kar tatıl izinlerını kaymakamlara bıraktı izmit kaymakamlıgı kötü hava koşulları nedenıyle okulları tatıl yaptı fakat çalıştıgım bölgedeki okullar tatıl degil dıye KAMUDA çalıştıgım halde idari izinli sayılmadım.
normalde sendıka sözleşmemdede bu madde var kötü hava koşulları nedenıyle okullar tatıl edıldıgınde ıdarı ızınlı sayılır dıye fakat işyerımın oldugu bölegede tatıl yok ikametkah ettıgım yerde var bu konuda fıkırı olan varmı valılık kaymakamlık hepsını aradım haklısın dıyıp olay geçiştirilıyo

adalet eşitliktir

kanımca adalet ikiyüzlülüğün önlendiği genel kanundur. öyleyse varolan yasa aynı durumda olan tüm olgular için ayırtetmelsizin mutlak gecerli olmalıdır.
ama devletler ve küresel kanunları kapitalizmin gereği daima güçlüyü güçsüzden korumayı seçerken, aslında tersine güçsüzü güçlüden korumasını gerektiğini adaletin ve etik vicdanın bunu söydiğini bildiğindendi ki, sezdirmeden de miş gibi yapmak da zorunda kalıyor. biz ezilerek yok sayılan, kullanılan sınıflarsa bunu yiyor olmalıyız ki hala uyuyor, örgütlü hak mücadelesi veremiyoruz!!! bakın ben memurum bana ne demiyorum değil mi? çünkü önce insanım/z, duyarlıyım/z: erdemle...

sahipsiz sokak kedisi gibiyiz bir şekilde engelli dernekleri bu yönde ilgili resmi makamlara bu aksaklıkları iletmeli.

haklısın bir yerde durum böyle malesef...örnek ;
ben 15 senedir ms hastasıyım ve 6 senedir kurumsal bir şirkette çalışıyorum, o kötü kar yağışlı günlerde bir akşam taksim-güneşliye evime saatlerce varamadım (çektiğim çileyi anlatamam burada) ,akşamına şirketimizin insan kaynaklarına bu mağduriyetimi abartmadan ve tüm ayrıntılarıyla mail attım, sonuç ; ertesi gün (normalde 09.00-18.00 çalışıyoruz)
insan kaynakları bana 15.30 da çıkabilirsin diye izin verdi .....son 2 gün bu şekilde çıktım...
yani demek istediğim biz haklı magduriyetimizi söylemessek,tepki vermessek hiç birşey olmaz, ha bir de tabi ki sadece kendimiz hakkımızı aramamamız gerekiyor , engelli örgütleri daha doğrusu bu hükümet kamu ve özel sektör diye ayrım yapmamalı bence... bu kabul edilebilir bir uygulama olamaz, ne yani kamu engellisi daha mı engelli , o gün çıldırasım geldi resmen.....

Üst Alt