Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Valilikten açıklanan idari izinlerde Kurum müdürlerinden ayrıca izin almak gerekli mi

AzMiCaN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Hava koşulları nedeni ile idari izin açıklaması yapan valilerden allah razı olsun . lakin bu durumda yapılması gereken nedir. Kanunen ne yapılmalıdır. Kimi arkadaşım izin almak için yeniden kuruma gidip müdürlerden izin alabilirlerse izin alıyorlar vermezse çalışıyorlar. Valiliğin amacı burada kuruma ulaşamayacak olanların maduriyetini gidermek midir. Ben iş yerime ulaşabildikten sonra izin alıp okadar yolu yeniden mi çekmeliyim .

Özetle Valilikten açıklanan idari izinlerde Kurum müdürlerinden yeniden izin almak gereklimidir.

Ahmet bey valilikten açıklanan idari izinler 2002/58 nolu genelgeye istinaden açıklanmaktadır ve bu genelgenin 3. maddesinde 10-16 Mayıs engelliler haftasının ilk günü ile 3 Aralık dünya engellier gününde birde olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların valilik tarafından tatil edildiğinde Engelliler Hamileler ve Kalp hastalığı gibi hastalar idari izinli sayılırlar diyor.Ve ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan diyede ekliyor aynı maddede.Yani eğer bir gün öncesinde iş yerindeyseniz nezaketen bilgilendirirsiniz ancak akşamdan haber almışsanız ertesi gün gelip geri gitmeniz çok saçma olur.

yakamoz06;
Biliyorsun geçen Dünya Engelliler günün de akşama kadar bize haber verilmedi,akşam eve giderken personelden arkadaşım özel cep telimden aradı söyledi bana.Ama diğer arkadaşlar sabah gelip geri döndüler malesef,işin saçma olan tarafı birde zaten dosyamızda engelli olduğumuz belli ertesi gün işe gelince idari izinli diye dilekçe doldurup vermemiz bana gerçekten çok saçma geliyor dosyada yok sanki bilgilerimiz illaki fişleneceğiz ya...

gazete veya haberlerde yayınlandıktan sonra (hava şartları ile ilgili) ayrı bir izne gerek yok yani geçen yıl öyle olmuştu öbür engelliler günü ve engelliler haftası izinleri ise sabittir

AzMiCaN;

Amirinize ve Personel Şubeye bu durum bildirdiğinizde işlemleri yasal yoldan hallediyorlar. Dediğim gibi hem amire hemde personel şubeye bildirmekle yükümlüsünüz. HErşeyi onlar bilecek diye durum yok. Ve illede aynı gün bildirmek gibi zorunluluk yok ancak evvela bildirirseniz daha iyi olur. Ancak geçikirseniz ertesi gün pekala bildirebilirsiniz. Amirinizin suratı görmek istemiyorsanız erkenden bilgi sahibi olmasını sağlayınız.

teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için .

merhaba arkadaşlar

amire bildirmenize kesinlikle gerek yoktur . ben nezaketen bildireyim derseniz bu başka problemlere yol açıyor sakın denemeyin ( tecrübeyle sabit )

kamuda ast ve üstler vardır her ast üstlerinin verdiği görevi yapmak zorundadır . genlge veya yasa en üst amir konumundadır . en yüksek amirin verdigi emri alttakiler yok sayamaz . ( sakın ha nezaketen bile haber vermeyin ileride başınıza başka problemler açar )

saygılar sunarım

Amire haber vermeden işe gitmemek olmaz..Genelgeyi de götürüp durum anlatılır ve ve o günlerde işe gidilmez. idari izin kullanacak olan engellinin yerine başka birini görevlendirmek gerekebilir.Çünkü devlet kurumlarında işin sürekliliği önemlidir.

amire 1 gun onceden nezaketen söylüyorum hepsi bu kadar :))

'amire haber vermeden işe gitmemek olmaz ' ??????????

1 ) her cumartesi ve pazar günleri işe gitmiyorsunuz , yoksa her cuma akşamı amire işe gelmeyeceginizimi haber veriyorsunuz ?
2 ) her yeni yılın ilk günü işe gitmiyorsunuz haber veriyormusunuz ?
3 ) her bayram işe gitmiyorsunuz haber veriyormusunuz ?
4 ) sendikacısınız ve haftada 1 gün işe gitmiyorsunuz haber veriyormusunuz ?
5 ) resmi bayramlarda işe gitmiyorsunuz haber veriyormusunuz ?
6 ) her iş günü öğlen arası yemege çıkıyorsunuz haber veriyormusunuz ?
7 ) ...... haber veriyormusunuz ?
8 ) ................... ??????????????????????????

cevap : hayır çünkü idareci bunları bilir ve tedbirini alır kıssacası malumun ilanına gerek yoktur

bu konuda tecrübeyle sabittir derken kafadan atmadım engelliyim yöneticilikte yaptım ve bir çok olaya şahitliğim vardır .
nezaketen bile haber vermek son derece yanlış bir tutumdur ve sonucu farklı problemlere yol açmaktadır . kızgınlıkla yazdıgım kelimeler degil tecrübeyle ilgili nasihattir
saygılar sunarım

Üst Alt