Arkadaşlar belki kızacaksınız bu satırları okurken ancak yaklaşık 40 yılımın bana öğrettiği şudur; devlet engelli vatandaşına der ki çok hakkınız var ama aslında hiçbiri yok..
tek rapor var mı? var ama yok !
eğer bulursan engelli olarak işe başladın vergide indirim var mı? var ama yok !
erken emekli olma hakkın var mı ? var ama yok !
ehliyet aldın H sınıfı ötv hakkın var mı ? var ama yok !
vs. vs. say say bitmeyen var ama yoklar...
senin aldığını ben alamam, benim aldımı sen, oysa aynıyızdır sen ve ben..
deriz ki başbakanlık kart verdi üstüne %40 yazıyor. yetmez nufus kağıdına da yazdırırsın %40. elinde onlaca alınmış rapor vardır hepsi 40..
çek fotokopiyi vergi indirimi yap.
yaz kimlik numaramı bak ve gör %40 ı erken emekli yap.
H sınıfı ehliyetim mi var. yapacaksan adam gibi indirim yap.
biliyorum ki ne demek istediğimi hepiniz anlıyorsunuz. peki ne yapmalıyız, yıllarca bu saçmalıklarla boğuşmak zorunda mıyız?
tek bir önerim var ; "eğer devletim beni NÜFUS KAĞIDIMDA %40 ENGELLİSİN diye damgalıyorsa, o halde yorgunu yokuşa sürmeden haklarımı vermek durumunda".. bunu bu sisteme kabul ettirmek zorundayız. bir insan hayatı boyunca kaç kez rapor alabilir, kaç kez itiraz edebilir. ne alınan raporların sonu gelir nede itirazların.. pek çok konuda detaylarda boğulmadan yaşanılan sıkıntıları aşmanın malesef başkaca çözümü yok gibi...
sağlıcakla kalın...
tek rapor var mı? var ama yok !
eğer bulursan engelli olarak işe başladın vergide indirim var mı? var ama yok !
erken emekli olma hakkın var mı ? var ama yok !
ehliyet aldın H sınıfı ötv hakkın var mı ? var ama yok !
vs. vs. say say bitmeyen var ama yoklar...
senin aldığını ben alamam, benim aldımı sen, oysa aynıyızdır sen ve ben..
deriz ki başbakanlık kart verdi üstüne %40 yazıyor. yetmez nufus kağıdına da yazdırırsın %40. elinde onlaca alınmış rapor vardır hepsi 40..
çek fotokopiyi vergi indirimi yap.
yaz kimlik numaramı bak ve gör %40 ı erken emekli yap.
H sınıfı ehliyetim mi var. yapacaksan adam gibi indirim yap.
biliyorum ki ne demek istediğimi hepiniz anlıyorsunuz. peki ne yapmalıyız, yıllarca bu saçmalıklarla boğuşmak zorunda mıyız?
tek bir önerim var ; "eğer devletim beni NÜFUS KAĞIDIMDA %40 ENGELLİSİN diye damgalıyorsa, o halde yorgunu yokuşa sürmeden haklarımı vermek durumunda".. bunu bu sisteme kabul ettirmek zorundayız. bir insan hayatı boyunca kaç kez rapor alabilir, kaç kez itiraz edebilir. ne alınan raporların sonu gelir nede itirazların.. pek çok konuda detaylarda boğulmadan yaşanılan sıkıntıları aşmanın malesef başkaca çözümü yok gibi...
sağlıcakla kalın...