Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Var olan %92 raporumla ehliyet alabilir miyim?

Eray08

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 20 yaşındayım 19 nisan 2021 de engelli raporum çıktı. %92 ve tam bağımlı 5 yıllık. cerebral palsi hastalığından alindi. ehliyet alabilirmiyim.

Ehliyet almak için yeniden rapor çıkartmak gerekir mi.

Ehliyet için rapor çıkartmak gerekirse çıkartılacak rapor şu an ki raporumu geçersiz duruma getirirmi

Cerebral palsi tanisi konulmuş doğuştan hiç ehliyetim olmadi küçüklüğümden beri rehabilitasyon merkezi nde tedavi gördüm şuan otomatik vites araç kullanabiliyorum fakat ehliyetim yok

[FONT=sans-serif]Cerebral palsi tanisi olan kişiler tabiki ehliyet alabilir heyet raporuyla ÖTV den muaf bile arac alabılırsiniz ancak mevcut raporunuzu buyuk ıhtımalle kabul gormez size tekrar ehliyet raporu isteyebilirler tekrar cıkarırsanız ehliyet + otv muhafiyet raporu diye muracat edin sizin menfaatınız için gecmiş olsun[/FONT]

Araç aldim rapor değişikliği

Merhaba 21yasindayim %90 CP raporum var bu rapor ile araç alimi gerçekleştirdik. Raporumun 5 yıl süresi var. Raporda herhangi bir işte çalışamaz yazmışlar.İşe girmeyi düşünüyorum. Yeni rapor alırsam oran %90 dan aşağı olursa araba ile ilgili bir sorun oluşur mu.

- Yeni almayı düşündüğümüz rapora otomatik araç kullanımı ve işe girebilmek için başvuracağız. Eğer otomatik araç kullanımı yazarlarsa suanki raporum ile aldığım arabayı vergi muafiyetinden yararlanabilirmiyiz.

Engelli ehliyet raporu hakkında bilgi almak istiyorum

Arkadaşlar engelli ehliyet için alınan rapor mevcut heyet raporumu çürütür mü

Sizin engeliniz ortopedik değil mi fiziki olarak gördüm birincisi neden süreli verilmiş iyileşme durumu var mı

Serebral palsi hastasıyım sağ tarafımı kısıtlı kullanabiliyorum. Ama otururken daha rahat kullanabiliyorum. Rapor süresi ise doktor kararı olarak denildi

KKELEBEKK

Size özel mesaj olarak da yazdım fakat buradan da yazmak istedim
Ben serebral palsi hastasıyım %92 tam bagimli 5 yıllık raporum var. Bu raporla ÖTV muafiyetli otomatik vites araç alımı yaptık ailem kullanıyor. Manuel vitesde zorlansamda otomatik vites araç kullanabiliyormuşum. Şimdi ise ehliyet almak istiyorum bu raporla ehliyet alabilir miyim. Eğer alabilirsem il sağlık müdürlüğünden alacağım rapor suanki %92 raporumu çürütür mü.

@Eray08,

Benim sol tarafta engelim var sol kolumu kullanamıyorum ve sol ayakta güç kaybı var. Sağ el ve ayak %100 sağlam. Serebral palsi diye geçiyor. Ben ehliyet için başvuru yaptığımda sürücü olamaz raporu çıktı. Demem o ki serebral palsi hastalarına doktorlar çok ön yargılı davranıyor ampute olana ehliyet veriliyor, brekial pleksus denilen kolda şekil bozukluğu olanlara ehliyet veriliyor ama Serebral palsili olan kişilere sağlam uzuvlarını görmezden geliyor doktorlar..

Son düzenleme:
Anladım. Bende de sol kısımda sorun yok sağ el ve ayakta güç kaybı var ama çok üst düzeyde değil. Manuel araç bile sürebiliyorum ama sp lilere karşı ön yargı gerçekten büyük.

Faruk engelli ehliyeti almak için raporda sadece hareket ettirici aksamda araç kullanabilir yazısı olması mı gerekiyor. Benim şuan ki heyet raporumda herhangi bir yazı yok ehliyet için başvursam farklı türden bir rapor mu veriyorlar

@Eray08,

Onlar için bu çok önemli olmuyor evet ben sol kolumu aktif kullanmıyorum ama sağ el ve sağ ayağım %100 sağlam Manuel araç deneyimim olmadı ama 3 yıldır ailemin otomatik vites aracını kullanabiliyorum nöroloji doktorlarınnın büyük bir bölümü maalesef kişiye göre değil de hastalığın genel tanımına göre karar veriyor.

Eğer kodlu ehliyetiniz varsa ikinci bir rapor çıkarıp raporda özel tertibatlı araç kullanması gerekir diye ibare olması lazım.

Hayır hiç ehliyetim olmadı. Daha başvuru bile yapmadım. Raporda sadece hareket ettirici aksamda tertibat falan yazmadığı için
@Faruk33

@Eray08, İkisi ayrı raporlar. Sürücü olur raporu alabilirseniz, ehliyet alır kullanırsınız ve diğer raporunuzu çürütmez ancak tam bağımlı raporunu kolay kolay vermediklerini düşünürsek.. Size sürücü olur raporu verirler mi sorun orda.

Sizin ben araç kullanıyorum demeniz başka birşey; komisyondan kullanabilmenize dair rapor çıkması başka birşey.

@Eray08,

Ehliyet raporu ayrı oluyor. Ehliyet için önce aile hekimine başvuru yapıyorsun o engeline göre seni uzman doktora yönlendiriyor uzman doktor engeline göre ehliyet kodu gerektiğini düşünüyorsa sizi sürücü komisyonuna sevk ediyor orada kod belirleniyor ya da doktor sürücü olamaz kararı veriyor.

Bizim CP'liler de en büyük sıkıntı işin içine nöroloji doktoru giriyor ortopedi doktoru giriyor fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoru giriyor. Olaya müdahil olan doktor sayısı arttığı için ön yargı oluyor bize göre. Mesela tertibatsiz aracı kullanmama rağmen sürücü olur raporu alamadım

@faruk34 @HuYSuz79
Anladım. Benim merak ettiğim şey ehliyet almak şuan ki heyet raporumda sadece hareket ettirici aksamda tertibat falan yazması gerekiyor mu.

Raporun 2026 nisan da süresi doluyor. 5 yıllık bir rapordu. En son bir ay önce heyete giren nöroloji ve fizyoterapist doktorda muayene oldum şuan ki şartlara göre yarı bağımlı %35 50 arası rapor çıkar denildi.

Sizce ehliyet için şuan ki rapor ile başvuru mu yapayım yoksa. 2026 nisanı bekleyip yeni heyet raporu alırken mi bildireyim ehliyeti

Son düzenleme:
@Eray08,

Tertibat ile ilgili ibare yazması gerekiyor.

Özel olmazsa CP'ye %92 rapor çok ağır olması durumunda veriliyor ama sizinki çok ağır değil gibi.. Nasıl oldu da bu kadar yüksek oran çıktı?

@Faruk33

Bilmiyorum aslında bu 92lik rapordan önceki raporum 52 ydi süresi doldu sanrasında bu rapor çıktı işte bende çok şaşırdım. Hatta şuan bu rapordan dolayı işe bile giremiyorum. Bir yerde bi yanlışlık var ama anlamadım

@Eray08,

Raporunuzda serebral palsi quadripleji mi yazıyor? Ayrıca raporun süresi bitmeden il sağlık müdürlüğüne dilekçe yazıp tekrar heyet değerlendirmesi isteyebiliyorsunuz. Bence bunu deneyin çünkü sizin durumunuza göre çok fazla rapor dediğiniz gibi işe girecek olsanız sıkıntı olur.

@Eray08,

Senin iki kolda da sıkıntı var demiş doktorlar. Bu rapora göre senin teşhis quadriplejik oluyor yani dört uzuvda etkilenmiş olarak görmüş doktorlar. Sana tavsiyem eğer ehliyet komisyonuna girmek istiyorsan il sağlık müdürlüğüne başvuru yap tekrar heyete gir. Eğer sürücü komisyonunda da böyle değerlendirirlerse sürücü olur raporu biraz şüpheli.

@Faruk33

1. O zaman ilk önce yeniden normal engelli raporuna başvurup farklı bir değerlendirme olursa, şuan ki durumum farklı sonuçta.

2 .Aile hekimine engelli ehliyeti için başvuru yapayım

Doğru mu anlamışım

Bence öyle yap evet. Şu anki durumunuz daha iyiyse rapor oranın düşecektir. Yalnız sorun şu ki %90 üzeri raporun ile araç almışsınız rapor oranı düşerse diğer seneler aracın mtv'sini ödeme durumu oluşabilir bu sizin için sıkıntı yaratmayacaksa başvuru yapın sorun olacaksa 5 yıllık süreyi bekleyin derim.

@Faruk33
Teşekkür ederim Faruk abi sağolasın Instagram kullanıyorsan takip etmek isterim

Üst Alt