Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Var olan ehliyetimi engelli statüsünde ehliyetle değiştirmek istiyorum. Prosedür?

mrheadbang

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Merhaba herkese.

2014 yılında aldığım H sınıfı ehliyetimi bu zamana kadar hiç trafiğe çıkmadığım için doğal olarak değiştirme gereği duymadım ve o şekilde kaldı. Son zamanlarda bir araç satın alma işine giriştiğimden ehliyetimin H sınıfı olması sorun teşkil ediyor. Daha doğrusu şöyle de bir durum var. Bayiinin birine gittiğimde sadece H sınıfı sürücü olur. Özel donanımlı, elden kumandalı otomobil kullanır ibareli raporumun aslı gibidir kopyasını yeterli buldu. Özellikle ileriki aşamalarda H sınıfı ibaresinin olması sorun teşkil eder mi diye sorduğumda yok hayır etmez dendi. Sonrasında başka bir bayiiye gittim ve orada işlemleri başlatmaya karar verdim. Ama en son gittiğim bayii kesinlikle bu raporun ve ehliyetin değişmeden işleme başlatılamayacağını söylüyor. Ehliyeti değiştirmeyle alakalı bir çok yazı okudum. kimisi güncel, kimisi 3 sene öncesine dayanıyor. değişiklik olmuş mudur bilemiyorum.

Amacım bu işlemleri sıralı bir şekilde oturtmak ve o şekilde yola koyulmak. yakın zamanda bu işlemleri yapmış olan, yol gösterebilecek tecrübeli kişiler var mıdır?

Merhaba kardeşim öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyeyim şimdi senin iki sorun içinde yakın zamanda kendim o süreçleri hal ettim bende istanbulda kasım ayında eski aracımı satıp yeni araç aldım o zaman eski tip ehliyetim yani 2011 yılında aldığım h sınıfı ehliyetimle aracımı aldım ve hiç bir sorun yaşamadım

2. soruna gelecek olursak yani yeni tip ehliyet değişimi için onun içinde ben öncelikle aile hekimine gittim form ve resim aldı beni ortopediye sevk etti bende devlet hastnesinden randevu aldım ortopediye gittim ortopedi teşhisi yadı teşhis kodunuda yazdı komisyona sevk etti raporu aldılar benden il sağlığa üst yazıyla gönderecez dediler ve yaklaşık 1 ay içerisinde mesaj attı ve il komisyona gittim içeri girdim soru sordular ben de elle kullanıyorum aracım var zaten dedim tamam dediler ve 5 dk sonra raporumu verdiler zaten daha önce nufus müdürlüğünde randevumu almıştım nufus müdürlüğüne gittim ve ordada yaklaşık 10 dk süren bir işlem sonu ehliyetim 3 gün sonra eve geldi

Allah razı olsun gerçekten şuan nasıl rahata erdim anlatamam. Kimisi diyor aile hekimine gidilecek kimisi diyor gerek yok. Her halükarda 1 aylık bir zaman ayırmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Çok teşekkür ederim detaylı anlattığınız için..

Rica ederim bende yakın zamanda aynı anlattığım şekilde yaptım hiç sorun çıkmadı ve çok rahat birşekilde ehliyetimi aldım

Üst Alt