Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Var olan rapora yeni hastalık ekletme ya da yeni rapor alma..?

APHEX

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
2015/07 ayında babam için engelli raporu çıkarttık. Rapor oranı %66. Fakat babamın yaş itibari ile çeşitli rahatsızlıkları da mevcut.Babanızın ne rahatsızlıgı var denince sadece ortopedi ve dahiliye deyince bu iki branşdan raporu çıktı. şimdi bu oranı %90 a çıkarmak için tekrar aynı hastaneye başvurdum ve bundan sonra işler karıştı.
1- il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceksiniz dendi ve itirazımızı yaptık.
2-farklı bir hastanede raporu cıkaracaksınız dendi fakat bugun farklı bir hastaneye gittik. sağlık kurulundaki memur bize hangi hastalıgı eklettirmek istiyorsanız o doktordan bize yazılı belge getirmeniz gerekiyor dendi aksi taktirde yeni rapor için işlemlere başlayamayız dendi.
3-Bunun üzerine farklı bir hastalığı olan branş doktoruna gittigimizde de bizler bu şekilde bir belge vermiyoruz dedi.
Tekrar sağlık kuruluna gidip durumu anlattım. o doktordan epikriz raporu(tam olarak hatırlamıyorum) yazısı çıkartmanız gerekiyor dendi.

Kafam allak bullak oldu arkadaşlar mevcut rapora farklı hastalıklar eklenmesi bu kadar zor mu gerçekten. Bilen veya başından böyle bir iş geçmiş arkadaşlar varsa yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim şimdiden

Baska hastaneye gidin daha once rapor aldiginizi hic belirtmeyin

Aynen epikiriz dendi. Fakat duyma kaybindan dolayi kbb doktoruna gittigimizde oyle bir belge vermiyoruz dendi.

Nasil yani daha onceden alinan rapor sistemde karsimiza cikmayacakmi ?

Muayene olduğunuz tüm doktorlar epikriz raporu verebilir.
Epikriz raporu : Hastanın tıbbi geçmişidir.
Hangi yılda ne atlatmış ne ameliyatı olmuş ne hastalığı var vs.
Bunu ben veremiyorum diyen doktor ya dediğinizi anlamadı yada doktor değil :)

Bugune kadar surekli ozel hastanede kontrolleri oldu babamin. Ozel hastaneden verilen epikiriz gecerli olurmu peki ?

Bulunduğunuz il sağlık müdürlüğüne sağlık kurulu raporunuz ile itiraz edip hakem hastaneden tekrar sağlık kuruluna girebilirsiniz hastaneye gittiğinzdede babanızın diğer şikayetlerini varsa diğer hastalıklardan olan epikiriz raporlarını gösterebilşirsiniz bende 15 gün önce hakem hastanene idim sağlık kurulu işlemini yapan birim ile atılştım ben neden rapora itiraz ediyorum ki dedim spor olsun diyemi bir başka şehirden başka bir şehre hakem hst gönderildim dedim ve epikirizlerimi gösterip psikiyatri kısmınıda açtırdım itirazını iyi yapman gerekir babamın bu yılardaki rahatsızlkalrı bunlardı fakat ilerleyen zamanlarda şu şu gibi sağlık sorunları çıktığından sağlık kurulu raporunun şu anki durumuna göre incelenmesini taleop ediyorum deyin.

tamam epikriz raporu olsa tekrar değerlendirmeye sokucam babamı.ama bugune kadar hep özel hastanede tedavisi oldu babamın. onlar tarafından verilen bir epikriz raporu işimizi görürmü???

tabiki görür tedavi gördüğü hastanerdeki tahliller epikirizler onları gösterebilirsiniz.

teşekkür ederim hilal. Son bir soru daha soracagım. yeniden heyete girmek için basvuracagız bu epikriz raporu ile. merak ettiğim epikriz raporu alınan bransdanmı sadece hastalık ekletilebiliyor. yoksa bu epikriz raporu ile basvurdugumuzda yeniden heyete girecegimiz zaman istediğimiz branslarıda dahil edebiliyormuyuz.

elinizde olan epikirizlerin branşlarını ve yeni olan rahatsızlıkların branşlarını ekletebilirsiniz zaten heyete girdiğinizde dahiliye göz kbb ortopedi fizik psikiyatri falan hepsi oluyor örnek yazılı olmayanlardan biri varsa açtırabilirsiniz ek branş örnek verirsem heyete girdim ama heyette plastik cerrahi yok durumu bildirirp kbb dan plastik cerrahi açtırıyorum yada direk kurul işlemini yapan yere ekletiriryorum nöroloj,i yok diyelim ama elinde epikirz raporu var ekletiririsin belli başlı olanlar açık olyor eksik olanlarıda ekletmeniz mümkün zaten

benim cevabımı beyenmeyen olmuş beyenmedim diye işaretini koyuyorsan bari kim yaptı ise ne deninide yazsın özel hastanede muayene olan kişilerinde epikirizleri devlet hastanesinde heyete girerken geçerlidir ve fikir verir neye dayanarak beyenmiyorum yaptı bu kişi anlamıyorsun bari işaret etme

hilal72
hilal hanım burda tecrübeli sayılan bir kişi ve bilgili bir arkadaş söylediğine katılmayabilirsiniz bu sizin düşünceniz ama ben şöyle söyleyeyim benim uyku apnesi yüzünden heyete almadılar numune hastanesinde kayıtlı bir rahatsızlığım olmadığı için sonra bu sürede özelde yaptırdım uyku testini sonrasında atatürk hastanesi en azından böyle bir rahatsızlığım olduğunu kabul edip tekrar yatırdı ve raporumu aldım eğer özeldeki sonucum olmasa tedavi olmuyorum diye heyete yine kabul etmeyecekti özeldeki evraklar en azından fikir verir

@manel[FONT=sans-serif]
benimde cevabım seninki ile aynı özelde ki tedaviler bilgi verir dedim epikirizlerde geçerlidir tahilillerde sonuçlarda geçerlidir dedim ben ne diyorum başka bir şey mi diyorum[/FONT]

Üst Alt