Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varis ameliyatı sonrasına "ayakta duramaz, ağır iş yapamaz" raporu alabilir miyim?

Dodohakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Varis ameliyatı sonrasına "ayakta duramaz, ağır iş yapamaz" raporu alabilir miyim?

Merhabalar Ocak ayında venöz yetersizlik kronik tanısı konularak sol bacağından ameliyat oldum . 1 ay istirahat aldım .

Şuan çalışıyorum ama uzun süre ne ayakta kalabiliyorum nede ağır bir iş yapabiliyorum . Eğer dikkat etmezsem akşam ayagimda ciddi bir ağrı kasılma ve şişlik oluyor .

Bunu şirket yetkilisinin ilettigimde rapor al diyor ancak o şekilde yardımcı olabilirim diyor . 33 yaşındayım . Sizlere danışmak istedim şimdi doktora gitsem bu konuda bana engelli raporu sizce verebilirmi . Verdiği taktirde yüzde kaç olur .

Birde belli bir yüzde altında olursa ne gibi negatif etkileri olur iş yaşantımda eğer tecrübelerimizi paylaşırsaniz memnun olurum.

@Dodohakan ;

Öncelikle geçmiş olsun.

Bulunduğunuz ildeki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birisine giderek sağlık kuruluna başvuru yapmanız gerekiyor. Sağlık raporu almak istediğinizi ve aynı zamanda "Ağır işlerde ve ayakta çalışamaz" ibaresinin olmasını istediğinizi de belirtirsiniz.

Cetveldeki karşılığı şu şekildedir:

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmişderin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar;

a- Staz ülseri bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

İş konusunda sorun çıkarıp çıkarmayacaklarına dair bizim bir şey söylememiz pek doğru olmaz. Ancak size rapor almanız gerektiğini söylüyorlarsa sorun çıkarmazlar. Bunu yetkili olan kişilerle görüşerek çözebilirsiniz.

Üst Alt