Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varis hastalığı için hangi oranda rapor veriliyor?

kehribarsultan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
iyi günler varis hastalıgına yüzde kaç rapor veriliyor 3 yıl önce sag bacagımdan varis ameliyatı geçirdim eylül ayında sol bacagımdan ameliyat olacagım dr bu hastalıga rapor verilmez dedi böyle saçmalık olurmu ben ayakta durmakta ve yürümekte zorluk çekiyorum ayrıca allerjik astım hastasyım ilaç raporum var allerjik astım hastalıgına ne oranda rapor veriliyor gözlerimde astigmat kırılma var dereceli gözlük kullanıyorum bu hastalıga ne oranda rapor veriliyor ayrıca 8 yıldır antideprasan kullanıyorum buna rapor verirlermi ne çok hastalıgım varmış yaaa

öncelilkle gecmis olsun varis icin tek ayakta var ve venuz yetmezlgi varsa yuzde 40 iki ayakta varsa 70 oran veriliyor beni bir arkadasimda var ve tek ayaktan 40 aldi

tşk ederim ultrason sonucunda sürekli reflü akım mevcut veriköz venler mevcuttur yazıyor ve ameliyat gerekiyormuş

doktora gittiginizde sakatlık oran cetvelindeki tek ekstrime 40 iki ekstrimeye 70 olan bölumu yaniniza alin ve rapor alırken doktorunuza gösterin biz arkadasinkinde öle yaptik 20 den fazla olmaz diyordu

varis

zapsuyu666;

cevabınız için tşk ederim tekrar doktora gitmey düşünüyorum fakat yüzde kırk verecegini sanmam sanki dr cebinden bir şey çıkıyormuş gibi adam rapor vermemek için diretiyor

Astigmat için oran verilmiyor. Antidepresan kullanmanıza sebep olan hastalığınıza tam tanı konuldu mu?

Sakalık oranı cetveline göre "Derin ven trombozuna (varis) bağlı" hastalıklara verilen oran:

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna (varis) bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:

a- Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunmayanlar: % 20

b- Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunanlar:
1- Tek ekstremite: % 40
2- İki ekstremite: % 70

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Not: Tüm hastalıklarınıza verilen oranlar balthazard formülü ile hesaplanır..

varis

cevabınız için tşk ederim astım hastalıgım için dr az etkilenme demişti gözüm birinin derecesi 3 digeri 2.5 gözlük kullanıyorum bacaklarımdaki varis teşhisi sürekli reflü eylülde ikinci defa ameliyat olacam depresyonumun tanısı majör depresyon 8 yıldır deprasyan ilacı kullanıyorum

Majör depresyon içinde oran alabilirsiniz.. Aşağıdaki oranlar verilir:

Duygudurum Bozuklukları:
a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

b. İnatçı duygu durum bozukluğu (siklotimi, distimi)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 10
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 30

sag bacagımda benimde varis var bende bi hastaneye gideyim bakalım

arkadaşlar varis hastalıgına oran verildigini doktora göstermek için çıktı lazım bu özürlülük ölçütü sınıflandırmasının hangi sayfasında acaba bilen bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim

sakatlık oranı cetveli'nin 38. sayfasında.. Başlığında; "4-Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar." yazıyor..

çok sagol bacıbey 11 eylülde renkli doobler çekinecem o güne randevu verdiler bakalım gelişmeleri buradan yazarım

arkadslar varısle venoz yemtezlıgını karıstırmayalım venoz ayrı hastalık varıs ayrı hastalık varıs tedavı edılebılen bır hastalık turu venoz kronık bır hastalık varısten kronık hastalık cıkarsa %15 cıvarı anca cıkar ama doktorlar 10 verıyor varıs kılcal damarların tıkalı olmasından dolayı ayagın sısmesıdır venoz de toplar damarlar ve atar damarın bacaktakı dolasım bozuklugudur asırı tıkanmalarda venoz yerıne staz ulsere bırakır boyle hal oldugunda %40 ıle 70 cıvarı olur bacı bey yazmıs staz ulserınde 70 olursa ayaklara yaralar olması akıntı olması lazım yanı kangırene kadar varan bır hastalık turu venozde bır alt hastalık gurubu arkadsım antı deprasan ılacı alıyorsan psıkrıyatrıden doktorun koyucagı tesısle ve varısle beraber %40 alabılırsın psıkrıyatrı tedavılerınde sureklı rapor alımlarında sure verılır psıkrıyatrı ruh hastalıgına gıtmemısse tedavı edılebılen bır hastalık turudur

fulya35;
Yanlışın var arkadaşım. Varis hastalığının ana kaynağı toplar damarlardır. Cilt yüzeyindeki kılcal damar çatlaması görümünü ile değerlendirilmez..Ana kaynağı ile ele alınır.. Sakatlık oranı cetvelinde damar hastalıkları konuları üstte alıntılanan tabloya göre değerlendirilir.. Ayrıca varis, venöz yetmezliğin tetiklediği hastalıklar grubu içinde olan ve en sık rastlananıdır..

Benzer bir konuda bir arkadaşımız % 40 oranında rapor almış: http://www.engelliler.biz/forum/sak...ar-vergi-indiriminde-duser-mi.html#post840266

Tabii burada önemli olan varisin şiddeti.. Her varisi olan tek başına % 40 oran alamayabilir..

Buzluçay;
Sonucu alınca güncel bilgi olması açısından buraya yazar mısınız?

sol alt ekstremite venöz sistem renkli doppler US incelenmesınde

sol vsm de ıyı rekanalize ekojen trombüs metaryellerı izlenmekte olup vsm de çap en genıs yerınde 8 mm ye ulaşmaktadır.

vsm de bır kac segmentte bır kac sanıye bulan reflü akımı mavcuttur.

vsm ile baglantılı milimetrik çapta az sayıda varikoze ven izlenmiştır...

SAĞ vsm de ıyı rekanalize ekojentrombüs metaryelleri izlenmekte olup vsm de çap en geniş yerınde 8 mm ye ulasmaktadır..

vsm de proksimal kesimde 1 sn bulan reflü akımı mevcuttur..

vsm ile bağlantılı milimetrik çapta az sayıda varikoze ven izlenmistir...

Valsalva manevrası ile 2 sn süren ters yönlü reflü akım izlendi....

SAKATLIK ORANI NE OLUR

arkadaşlar varis hastalığı yani venöz yetmezlik varsa 2 ayak için % 20 alırsın ben aldım %40 ancak ayak yaralı ise alırsın

arkadaşlar varis hastalığı için kalp ve damar cerrahisi bakıyor, öğrendiğim bilgilere göre, fakat hastahane heyetinde kalp ve damar cerrayisi görünmüyor. varis hastalığından puan alabilmek için nasıl bir yol izleyeceğiz , konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Selamün aleyküm ben iki bacağım iki defa ameliyat oldum şuan gene aynı doktorun bana dediği şuan ameliyatlıksın ama ameliyat edersek bacak dolaşım sistemlerin bozulur dedi Venöz yetersizlik ( kronik ) (priferik ) ben bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim kaç oranında rapor alırım.

Varis için fazla oran verilmez. oran için ameliyattan sonra düzelmenin olmaması gibi durumlar oranı etkiler.

puan taplosu çok saçma insanlar ne çekiyor

Üst Alt