Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varis heyet raporunda puanlamaya giriyor mu?

ugur8966

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben sağ gözümden %32 heyet raporu aldım.Ziraat mühendisiyim.Mayıs ayında mezun oldum.Engelli statüsünden işe girmek istiyorum.Ancak %32 lik heyet raporum yetmiyor. Sağ ve sol bacağımda varis var.Sağ bacağımdaki varisten ameliyat oldum.BEN BU RAPORU VARİSLERLE BİRLİKTE %40 YAPABİLİRMİYİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Varisten oran alınabiliyor.. Gözünüzü kaybetme sebebiniz nedir?
________
Sakalık oranı cetveli'ne göre "Derin ventrombozuna bağlı" hastalıklara verilen oran:

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:

a-Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunanlar:
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

Sağ gözümde retina dekolmanı vardı.4 defa ameliyet oldum.Sonuç olarak sağ gözüm çok az görüyor.Ben Ankara da ikamet ediyorum.Bugün ANKARA HASTANESİNE gittim.Kalp-damar cerrahisindeki doktor; varis heyet raporunda puanlamaya girmiyor dedi.Aynı şekilde NUMUNE HASTANESİNE gittim.Sağlık kurulundakiler de aynı cevabı verdi.Ben hangi hastaneden bu raporu alabilirim?

Varisten oran alınabiliyor, benzer konular:

1: http://www.engelliler.biz/forum/sak...ar-vergi-indiriminde-duser-mi.html#post840266
2: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staligina-rapor-veriliyor-mu.html#post1225886

Hastane konusunda birşey diyemem. Bilmiyorum Ankara'nın hastanelerini. Bilgisi olan arkadaşlar hastane önerebilir mi?

Not: Varisten oran verilmiyor diyen doktorlara sakatlık oranı cetvelinin 38. sayfasındaki "4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar" başlığına bakmalarını söyleyin..

Ankarada hangi hastaneden alabilirim

Yokmu yardımcı olabilecek kimse

Acaba bütün varislere heyet raporunda puan veriliyor mu?yoksa sadece aşırı varisi olana mı puan veriliyor?

Benim bacagımda varis şişliği var.yara ve renk değişimi falan yok yinede puan verilir mi?
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun

% 40 rapor alabilirsen ziraat mühednisi olarak rahat atanırsın biran önce çözümü bul psikiyatriye git olmadı belki yardımcı olur

ankarada hangi hastaneden kolayca alabilrim bu raporu

ben ankara hastanesine gittim varise puan verilmiyor dedi.burada ise veriliyor deniliyor.doktor bana yalan söylemiş olabilir.acaba hangi hastane zorluk çıkarmadan bu raporu verir?

ugur kardeşim ankara atatürk egitim ve araştırma hastanesine git ankarada en iyi rapor alınacak hastane eskişehir yolu üzerinde güvenparktan 111 numara gider bilgin olsun umarım alırsın varisten oran veriliyor belki yasayıı bilmeyen doktora denk gelirsin ama sen yinede söyle durumunu birde varisten oran alınca senden ricam ne kadar aldın buradan bilgi ver ve bilmeyen arkadaşlar bilgi edinsin kolay gelsin

varise değil varisin ilerlemiş hali olan varis ülserine veriliyor..derin ven trombozu....varisin son hali ...........varis ülseri.............

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ankara'nın en iyi hastanesidir ancaaak rapor almak isteyenler pamuk elini cebine atacak çünkü para istiyorlar. (en az 200 TL)
Numune Hastanesi için hakem hastanedir, şahsen ben başka hastanelerden gelen düşük raporlarıma itiraz ederek Numune Hastanesi'nden yüzde 42 rapor aldım. Ayrıca benden rapor için para istenmemişti. Tavsiye ederim.

labrador;

tek bacagında varis olan ilaç kullanan sürekli varis çorabı kullanan alamazmı bu duruma biraz açıklık getirirmisin eger başından geçti ise arkadaşların bilgi edinmesi içiin paylaşırmısın arkadaşım

Cetvelin ilgili bölümünün ilk maddesinde ülseri bulunmayan varis için % 20 oran verildiği açıkca belirtiliyor. Bir arkadaşımız her iki bacağındaki ülsersiz varis için ayrı ayrı % 20 oran alabilmiş, konu linki: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ik-var-yuzde-kac-oran-alirim.html#post1218437

Yani, tek göz kaybından % 32, varisten tek bacak için % 20 verilmiş olsa % 46 oranlı rapor geçer elinize. Diğer bacaktaki varis içinde % 20 verilmiş olsa rapor oranınız % 57 olur..

Tekrar hatırlatayım. Varisten oran sakatlık oranı cetvelinin 38. sayfasındaki "Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar" başlığından veriliyor..

Not: Ameliyat olduğunuz bacağınızda artık varis sorunu yoksa, iyileşme söz konusuysa belki oran verilmeyebilir. Ama, % 20'de alsanız rapor oranınız işinizi görür.. "Varisten oran verilmez" denilmesine aldırmayın. Israrcı olun..

Bende her iki alt exremitede variS ulseri var %70 raporluyum.sadece varise rapor verilmiyor...

Üst Alt