Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varis nedeniyle sağlık raporu alınabilir mi?

melih_

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Ben halen bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım. Varis nedeniyle ilk önce sol ayak daha sonra varis patlaması nedeniyle sağ ayaktan ameliyat oldum. Ayrıca iki ayağımda da liken planus hastalığı var. Özel bir hastanede ameliyat olmuştum, doktorum bu halimle istersem sağlık raporu alabileceğimi söyledi. Fazla bilgim olmadığı burada yazmayı uygun buldum. Sorularımı cevaplandırırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sorularım:

1) Doktorumun bahsettiği sağlık raporu mu emeklilik için mi yoksa bazı haklardan yararlanmak için mi?
2) Maluliyet için alınan sağlık raporu ile emekli olmak için alınan sağlık raporu aynı mı?
3) Hastalığım nedeniyle rapor alabilir miyim?
4) İşlemler nelerdir? Nerelere başvurabilirim.

öncelikle vergi dairesi mükellef hizmetleri bölümüne gidiyorsunuz onlar sizi hastaneye sevkediyor.hastanede kurul raporunuz yüzde 40 üzeri çıkarsa ,ankara sgk yüksek sağlık kurulu onayına gidiyor..oradan da onaylanırsa bulunduğunuz il vergi dairesine yazınız geliyor ve çalıştığınız kurumda bilgilendiriliyor..emeklilik işlemleriniz eğer yüzde 40-49 arası rapor alırsanız 18 yılda, yüzde 50-59 arası olursa 16 yılda gerçekleşiyor çalışma süresi olarak..
varis ve damar tıkanıklıkları ile ilgili bölüm:
DAMAR HASTALIKLARI
1- Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:
A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik
bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş,
kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var,
istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler,
USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya
altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden 60
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar
Balthazard ile eklenir.
B- Tromboangitis obliterans (Buerger):
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo
intermittant varsa 30
3- Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar 50
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar
Balthazard ile eklenir.
2- Fonksiyonel damar hastalığı olanlar (Reynaud Fenomeni, Akrosiyanozis vs.)
a- Trofik bozukluğu olmayanlar 20
b- Trofik bozukluğu olanlar (doku nekrozu) 40
38
3- Travmatik damar hastalığı olanlar
a- Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu olmayanlar 0
b- Cerrahi müdahale görmüş, dolaşım bozukluğu ve iskemi bulguları olanlar 30
NOT: Cerrahi müdahale uygulanmasına rağmen amputasyon uygulanan vakalar uzuv kaybı ile ilgili
maddelere göre değerlendirilir.
4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna
bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite 40
2- İki ekstremite 70
5- Lenf sistemi hastalıkları: (İster konjenital, ister akkiz lenfödemi olanlar)
a- Hafif derecede lenfödemi olanlar 10
b- Orta derecede lenfödemi olanlar
1- Tek ekstremitede 20
2- İki ekstremitede 45
c- İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80

Cevap için teşekkür ederim. Biraz önce devlet hastanesi sağlık kurulunda bir görevli ile telefonda konuştum. SGK kurumuna başvuru yapılması gerekiyor dedi.

SGK ile ne alaka? Doktor neden orayı yönlendirdi ki merak ettim...

SGK ile ne alaka? Doktor neden orayı yönlendirdi ki merak ettim...

Doktor değil bulunduğum ildeki devlet hastanesi sağlık kuruluna telefon açtım telefona bakan görevli sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapılacağını oradan resmi yazı ile sağlık kuruluna başvuru yapılacağını söyledi. Sizce işin doğrusu nedir?

Emeklilik talebiniz var ise işlem emeklilik yönünden doğru;
%60 ve üzeri işgücü kaybı belirtir rapor alabilirseniz malül emekli olursunuz.

Diğer hususlarda yanlış.

Diğer bakışla anlatalım memuriyetinizde yıl nedir? bilmek lazım...

Tam olarak ne istiyorsunuz? bunu da bilmek lazım...

Yok işgücü kaybı belirtir rapor alayım diyorsanız bu başka...
İşgücü kaybı gösterir raporunuzla birlikte diğer hususlardan faydalanmak istiyorsanız o zaman bambaşka...

önemli olan ne istiyorsunuz?
Engelli bir birey olarak tüm haklardan faydalanmak mı?
Erken emeklilik mi? Malül emeklilik mi?
Yoksa Engelli Memur kadrosunu işgal etmek mi?

yukarıda yazdığım kelimelere bakma hiç biri kötü değil; ayrıca sizin de hakkınız...

Cevabınız için teşekkür ederim.
Malülen emeklilik ya da erken emeklilik istiyorum.

Memuriyete girişim 2001.

erken emeklilik için ;

öncelikle vergi dairesi mükellef hizmetleri bölümüne gidiyorsunuz onlar sizi hastaneye sevkediyor.hastanede kurul raporunuz yüzde 40 üzeri çıkarsa ,ankara sgk yüksek sağlık kurulu onayına gidiyor..oradan da onaylanırsa bulunduğunuz il vergi dairesine yazınız geliyor ve çalıştığınız kurumda bilgilendiriliyor...

MAlül emeklilik ise SGKya gidiyorsun MAlik emeklilik talep ediyorsun işlem yukarıdaki, gibi başlıyor.

İkisi arasında fark: Erken emeklilik hak ettiğinizde başka işlerde çalışabiliyorsunuz: Ancak Malül emeklilikte ise çalıştığınız tespit edilirse faizi ile geri isteniyor.

Bu bağlamda çalışamayacak durumda iseniz Malül emeklilik talep edebilirsiniz. yok çalışabiliyorsanız erken emekli olmaya çalışın derim..

Başka bir ilde çalışıyorum, şu an bulunduğum ilde başvuru yapabilir miyim acaba?

Ayrıca hem hastane hem de vergi dairesi için hangi belgeler gerekir?
Ameliyat olduğum hastanede epikriz dosyalarımı alsam işe yarar mı?

varsa eğer; SGK yada vergi dairesi elinizdeki raporu almayabilir. Alabilirse veriniz. Epikriz dosyalarınıza çünkü orada görevli düz memurdur anlamaz ve bakmaz.
Siz işyerinizden "ilgili makama" başlıkla başlayan ve çalıştığınızı gösterir yazı alınız. SGK yada vergi dairesine gidiniz ki talebiniz ne ise;

Onlar sizi hastaneye yönlendirecek:
Bulunduğunuz ikamet ettiğiniz ilde gidebilirsiniz yada çalıştığınız işe yakın diye o bölgedeki birimlere gidebilirsiniz. Size kalmış.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Sağolun.

yerinizde olsam erken emeklilik seçerdim. 15 yıllık memuriyetten sonra emeklisiniz zaten.

2001 girişliyim, erken emekli nasıl olabilir, bilginiz var mı?

alacağınız sağlık kurumu rapordaki işgücü derecesine bağlı...

ya 15 yıl yada 18 yılda emeklisiniz.

Cevaplamışsınız teşekkür ederim.
İşe giriş tarihim 21/05/2001, bu tarih itibariyle eğer erken emeklilik için sağlık raporu alabilirsem kaç yılım kalıyor, 15 demişsiniz o zaman 1,5 yıl falan. Doğru mu?

yüzde 40 -49 rapor alırsanız 18 yılda yani 2019 da emekli olursunuz..yüzde 50-59 arası rapor alırsanız 2017 de emekli olursunuz..çünkü siz sonradan engelli olan kamu memuru statüsündesiniz..ssk lı işçi değilsiniz yani..

Alacağınız rapor oranı önemli...
Raporda yazılanlar %40 ve varis oluş sebebi memuriyetten sonra ise 18 yıl,
önce ise 15 yıl.

Diğer yanda varis oluş sebebinide araştırın; işiniz ile alakalı ise ayrıca işgücü kaybı tazminatı da talep edebilirsiniz (bunun için meslek hastalıkları hastanesine sevk almanız gerekebilir)...
Eğer iş ile alakalı ise işgücü kaybınız %10 oranından fazla işe ayrı bir maaş alırsınız: iki maaş birden. emekliliğinizde bir maaş yarım diğeri tam.

Dediğim gibi bir sürü haklarınız var.

Arkadaşlar bulunduğum İldeki SGK'ya gittiğimde görevli emekli işlemlerinin başlatılabilmesi için kurumumdan bir yazı yazılması gerektiğini o yazının da Ankara'ya gönderildiğini, Ankaradan hastaneye sevk yazısı geldiğini söyledi, yine Vergi dairesine gittiğimde ise görevli kurumum yazı yazmasını gerektiğini ve çalıştığım ildeki vergi dairesine gönderileceğini söyledi, açıkcası tatmin olmadım. Geniş bilgiyi nasıl alabilirim? Hastaneye sevk nasıl yapılacak? Ayrıca varisten dolayı hastane bana ne kadar rapor verir onu da merak ediyorum açıkcası.

arkadaşım öncelikle hastalık derecesi burda önemli en ağır varis hastası bile olsanız belki malullük derecesinde oran alabilirsiniz yani sadecde bu rahatsızlıktan yüksek oran almayı beklemeyin derim

Beni korkuttunuz Sedat Bey, iki ayaktan da varis ameliyatı oldum, şu an yürüyebiliyorum, ancak malüllük ya da emeklilik yönünde rapor almak istiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Lütfen bana yardımcı olun.

melih bey kardeşim bende memurum bende sonradan engelli oldum ve size daha önce ne yapmanız gerektiğini yazdım!!! tekrar yazıyorum..lütfen aynı soruyu defalarca değiştirerek sorup konu kirliliği yaratmayalım!!!
öncelikle vergi dairesi mükellef hizmetleri bölümüne gidiyorsunuz ve onlara engelli raporu için fhastaneye sevk edilmek istediğini söylüyorsunuz veya direk devlet hastanesine gidip kendi isteğinizle engelli sağlık kurulu raporu almak istediğinizi söylüyorsunuz.hastanede kurul raporunuz yüzde 40 üzeri çıkarsa ,o raporu ankara sgk yüksek sağlık kurulu onayına vergi dairesi marifetiyle gidiyor..oradan da onaylanırsa bulunduğunuz il vergi dairesine yazınız geliyor ve çalıştığınız kurumda bilgilendiriliyor..emeklilik işlemleriniz eğer yüzde 40-49 arası rapor alırsanız 18 yılda, yüzde 50-59 arası olursa 16 yılda gerçekleşiyor çalışma süresi olarak..hepsi bu kadar..ya kendi isteğinizle engelli raporu için devlet hastanesine başvurun ya da vergi dairesi aracılığyla başvurun...selamlar..

Erdinç bey mesaj attım oradan yazar mısınız

erdinçin de dediği gibi gidip rapor alacaksınız ve neticeyi göreceksiniz bunun başka yolu yok benim dediğim malullük derecesinde oran almanız çok zor varisten

Kolay gelsin arkadaşlar benim iki bacağında da varis olduğu nu söyledi doktorlar bir bacağım danda ameliyat oldum bunlardan oranim ne olur

Arkadaşlar merhaba ben askerde bir arkadaşımın kaza ile silah bosandirmasi sonucu mermi sandalye bacağına geldi parçalanıp sol baldirima saplandı iki ay kadar hastanede yattım parçaları almadılar riskli dediler ömür boyu bacağında kalacak dediler isim ayakta olduğu için 20 yıla yakın oldu fakat bacağım diğer bacakta şiş varis Lee oluştu on kaval kemiğinde deri renk değiştirdi sizi yapıyor heyete girsem oran kaç verirler teşekkür ederim

Üst Alt