Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Varolan durumumla ilgili engelli raporu alabilir miyim?

elazynp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
7.5 (Yedi buçuk) yaşında geçirdiğim trafik kazası sonrası temporal bölge üstündeki kemik parçalanmış olup yerine silikon plastik denilen (platin kadar sert bir madde değil) kemik takılmıştır. (1986 yilinda) iki kez ameliyat oldum.

1998'e kadar eptantoin adlı epilepsi ilacı verildi. Epilepsi nöbeti yok ama beyin dalgaları her EEG taramalarinda hep dalga bozukluğu olmuştur. En son 5 yıl evvel çekildi yine aynı problem vardı.

Bunun yanında düzelmeyen harf telaffuz bozukluğum vardır. Konuşmaya 4 yaşında başlamışım. Kaza sonrası kulak zarı delinmesi oldu. Sonradan kapandı ama duyma problemim vardır.

Teshis koymak istemem ama kaygı ve uyku problemim var. (Üst üste yaşadığım durumlar tssb yarattı mı bilmiyorum.) Bu durumlarla ilgili destek almadım.

Engelli raporu almam mümkün müdür? Ve eğer mümkünse ilk nasıl adım atacağım? %50 geçerse bazı yerlerde babamın hakkından yararlanacağım. Konusmam iş ve özel hayatımı net etkiledi. Uzun süre çalışmadım.

Ankara Şehir Hastanesi üzerinden başvurmak istiyorum. Bu yüzden rapor çıkabilir mi? Dürüst ve net cevap istiyorum. Beni yoran ve üzen bir konudur. Düşük ihtimal ise hiç ilgilenmeyeceğim.

Evet rapor alırsınız

Zaten yuzde40 ile yüzde 59 aynı katogoridedir.3 sınıf engelli diye geçer.yuzde 60 ile yüzde 79 ikinci derece diye geçer.yuzde 80 ile yüzde 99 birinciderece engelli diye geçer.

Son düzenleme:
Tesekkur ederim. Peki hastanede hangi bölüme başvuracağım. Mhrs diyor ama bölüm olarak emin değilim.

@muntada al ansar,

Tesekkur ederim. Cevap destekleri için teşekkür ederim.

Sorum net açık cevaplandi. Sayın moderator konunun cevap kısmını kapatabiliriz. Teşekkürler.

Üst Alt