Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi ataması için alacağım rapordan 200 tl ödeme istenmesi uygun mu?

Türkmenoğlu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
S.a arkadaşlar kendim Dializ hastasıyım ablam bana vasi olucak dilekçe ile bırınci sulh mahkemesine verdik mahkeme 4 cü aya attı ve beni hastaneye sevk etti sağlık kuruluna sağlık kurulunda yanlız benden 200 TL para istendi ama ben egellı olduğumu belirttim bana ağır engelli olsaydın ücretsiz olurdu dedi ve sağlık bakanlığını aradım bana kendiniz bas vurduysanız özel şahsı olduğu için ücret alınır dedi ve eğer bir üst mahkeme yazısıyla gıttıysenız alınmaz dedi ve hastanede hasta haklarına gittim bana 50 lıra dedi vezne 200 dedi sağlık bakanlığı bir başka soledı bilgisi olan varsa cevaplayabılır mı. Smdıden teşekkür ler

Vasi

S.a arkadaşlar ben kendim dializ hastasıyım ve kalp yetmezliği de vardır hiper tansiyon vs hastalıklar vardır kendı ıslerımı hastane yada dışarıdaki işlerimı pek sağlıklı halde yerine getıremıyorum o yüzden ablamıı kendime vasi olarak atanmasını istiyorum ve mahkemeye bas vurduk bgun hastane kuruluna da girdim bir ay sonra sonucu biz mahkemeye gönderirız dediler sonuc olarak bir sıkıntı cıkarmı yani olumsuz sonuç iş raporu düzenleyen hastaneyemi bağlı yoksa hakımemı bağlı mahkede vasi atanması ııcn ben doktorlara sordumda ona mahkeme karar verıcek dedi yanı sonuçta raporu bunlar düzenliyor mahkeme neye dayanarak bana olumlu sonuç verıcek anlamadım gitti bilgisi olan dönüş yaparsa sevınırıım

Türkmenoğlu
Siz dışarıdaki tüm işlemlerinizi genel bir vekaletname ile halledebilecekken neden vesayet yoluna gidiyorsunuz ki ?
Vesayet, kişinin zihinsel sorunlarından ya da tamamen bunaması sebebiyle kendi kararlarını alamayacağı durumlarda tüm yetkilerin bir kişiye devredilmesi sonucu kısıtlanmasıdır.
Vasi atanırsa siz kısıtlanırsınız, hiç bir resmi işlem yetkiniz olmaz, vasi atadığınız kişi, size bir daha hiç danışmadan sizin adınıza her türlü işlemi yapmaya yetkili olur.
Saydığınız rahatsızlıklardan dolayı vesayete hükmedileceğini de sanmıyorum ben.

Ufukalp

Kendim diyaliz ve kalp hastası olarak ıslerımı yerine getiremıyorum kısıtlanacagımı kendinde biliyorum ve yürümekte ve bir yere gitmekte zorluk cekıyorum bu yüzden istiyorum sebebi bu ve nette araştırma yaptım kendı isteği ile başı ataması yapılabılırmıs illaki zehınsel engelle gerek yokmuş engelli yaşlılık ve ihtiyaçları karsıyamama gıbı sorun yaşayanlarda kendine vasi atayabıırmıs

Türkmenoğlu
Her kendi isteyene de vasi atanmaz. Bunun için de çok fazla yaşlı, ya da ağır derecede hasta/engelli olmak gerekmektedir.
Buna da hakim karar verecek.
Herkes kendi isteğiyle vasi atayabilse rapor istenmezdi zaten.

Diyaliz hastasına vasi atanıyor cogu kışı almış buna dayanarak tan ıstıyorum

Üst Alt