Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi atanan kişinin evlenmesi mümkün müdür?

emrkar

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 15 yıl kadar önce babam vasilik kararı çıkarttı şizofreni hastalığından (Bakırköy' den) fakat şu an durumum iyi ve evelnmeyi planlıyorum, bir üniversite hastanesinden %80 lik raporum var ayrıca, şimdi benim ne yapmam gerekiyor?

Vasi atanan kişi evlenebilr mi, illa vasiliğin kaldırılması mı gerekli?

Evraklar ıvır zıvır ne gerekli bu benim özel durumum için?

Teşekkür ederim.

Not: Bu konuyu ailemle görüştüm onların da rızası var, doktoruma da danıştım, karşı tarafa da söyledim hastalığımı.

@emrkar vasinin bilgisi ve rızası var ise evliliğin olur . Karşı tarafın bilmesin de kanuni sorumluluğun varken kendin beyan etmişsin o güzel olmuş .

Evlenemez yani evlilik ehliyeti olmayan kişiler ağır özürlü raporu olan kişilerdir . Bu kişilerin doktor kararı ile değerlendirilmesi gerekiyor ki karşı tarafa evlilik hayatı boyunca zülm olmasın diye .

Evraklar için nufüs müdürlüğüne gitmen gerekiyor . Nikah için belediye nikah memurluğu yapan kişilere müracaatın gerekiyor .

Sayın -DORLION- cevabınız için teşkkür ederim.

Üst Alt