Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vasi bağlanma süreci uzadı. Evde bakım parası nasıl alabiliriz?
Merhabalar babam %93 agır engelli raporlu agır demans hastası sağlık güvencesi yok mal mülk de yok hastalık teşhisi konmadan 65 lik maaşı baglattım ben ölen eşim dul maaşı alıyorum engelli maaşı alabilir dendi sosyal hizmetler engelli maaşı baglamadı Bakım parası alır dendı onada başvurdum onuda bağlamadılar Mahkemeden vasi kararı alman lazım dendi mahkemede uzun tarihe attı vasi kararıda alamadım bana ne önerirsiniz evim kira kimsem yok babamında her gecen gün bakımı zorlaşıyor maddi imkanım yetmiyor dedıgımde de bu raporla huzur evıne alalım dedıler göz göre göre de maddi sıkıntımdan veremem dedım kaldık bi çare bi yol gösterirseniz memnun olurum
Aile ve sosyal bakanlık birimi personelleri roparumu götürdüm %93 agır engelli gördüler alırsın ama vasi alman lazım mahkemeden dediler kızıyım deme me rağmen olmaz dediler engelli kartını çıkarttım Mecburen mahkemeyi bekliyorum ne yapmam lazım bi yol gösterirseniz memnun olurum
65lik aldıgı için 2022 olmaz ama ebm olur.vasılık kararınada gerek yok raporu ağır engellı işaretlıymıs ilk şart bu.arkadaşların dedıgı gibi nıye vasılık istiyorlar sorun.aynı evdesınız ailedensınız bakıcı olmanızdada bır engel yok.kısava vasılık kararı olmadan elınızdekı raporla gidip dogrudan başvurunuzu yapın.
Allah Allah çok tuhaf kanunda öyle bir madde yok ki size bu maddeyi yazılı olarak göstermelerini isteyin kafalarına göre iş yapıyorlar sanırım evde bakım maaşinda vasi kararı istenmez hiç bir duruma faydası olmaz bunun zaten evde bakım maaşı engelli ile ilgili bir durum değil bakıcıya ödenen bir yardım bu yüzden vasi kararı istenmesi çok saçma geçtiğimiz günlerde bizde evde bakım için rapor yeniledik ve teslim ettik kuruma ilk basvurumuzda vasi kararı olduğu için onu da vermiştik ama istedikleri için değil sadece vasi kararı varsa oda dosyaya konuluyor ama yoksa istenmiyor zaten rapor yenilerken de vasi kararı falan istemediler
Hasta bakım maaşı baglatmak insanlara resmen bır işkence
Babam %93 alzaymır hastası saglık güvencesı yok 65 lik maaş alıyor gelir getiren mal mülkde yok 2018 zin 10 uncu ayın raporuyla Bakım aylıgına müracat ettım Mahkemeden vasi kararı olmadan olmaz dedıler aynı tarıhde vası davasını actık 2019 8 ıncı ayda şükür aldık vası kararını bütün bankalar resmı daıreler dolaştırıldım 8.8.2019 bütün evraklar teslim ettim ben dul maaşı alıyorum eşimden baba kız yaşıyoruz kirada oturuyorum evden ayrılmayın gelecez denıldı gelen gıden yok bugün aradım neden gelmıyorsunuz resmen alay ettıler gittim nedır bu davranıs müdür beye tam bı lakayıklık evrakları verdıgımde ben 1728 tl maaş alıyordum babamda 601 tl alıyordu siz alırsınız dendı o gün bu günki cevapda zam gelmıs 1888 tl alıyormusum babamında yaşlılık maaşı 674 tl olmuş VE biz çok yüksek gelir sahibiymişiz ve ben aylardır koşturuldum bu günde öyle bir dalga geçildiki anlatamam Nalet olsun böyle sisteme