Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı için alınacak raporda oran düşerse evde bakım aylığı kesilir mi?

Murat1986

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam benim kardeşlerim yüzde 70 ağır özürlü zihinsel engelli maaşlarını annem alior ben vasi kararı cikaracam kardeslerime şimdi hastane yüzde 70 ağır Özür kararı vermezse aldıkları bakim parası kesilirmi

Bakım parası yani bu bakim parası hastane ağır Özür vermezse bu maaş kesilirmi

evet kesilir evde bakım aylığı için raporda ağır engelli yazması gerek

Murat1986

vasilik kararı istenen rapor, engelli sağlık kurulu raporu değildir. dolayısıyla vasilik için çıkartacagınız raporun sonucu evde bakım aylıgını etkilemez.
niçin vasi olmak istiyorsunuz?

Vasi kararı için rapor çıkartılmıyor sadece bir yazı gönderiliyor mahkemeye o kadar

vasilik kararını bende çıkartım. bakım parasıyla bir ilgisi yok. direk mahkeme istiyor ve sadece vasilik verilecek düzeydemi diye istenen bir rapor.ayrıca sadece mahkemeye gidiyor sağlık raporu elden verilmiyor.rahat ol bişi olmaz

Babamın adına araç var satacaz bu araci babam vefat etti kardeslerim içinde vasi kararı istiyor noter

Çok teşekkür ederim arkadaslar

Murat1986
vasilik için mahkemenin istediği rapor evde bakım aylıgı için alınmış olan engelli sağlık kurulu raporunu etkilemez. lakin araç alacakmışsınız. alacagınız aracı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. siz bildirim yaptıktan sonra hane geliri gözden geçirilecektir tekrar. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL'yi geçmiyorsa sorun çıkmaz. yapılacak gelir hesabına sadece aiınan evde bakım aylıkları dahil edilmez. onun haricinde resmi ya da gayri resmi her gelir hesaba dahil edilir.

Üst Alt