Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı ile araç satışında ihale yolu ile satış!?

Ozn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle yeni başlık actigim icin özür dilerim ancak varolan başlıklar eski olduğu icin güncel bilgi almak istedim.

Merak ettiğim konu; engelli babaannem adına 2013 yilinda bir arac aldik. zamanla babaannemin yasinin ilerlemesi sonucu kendini yeter düzeyde ifade edemediğinden babam vasi karari çıkarttı. 5 yılı dolan aracımızı satmak ve yeni araç almak için sulh mahkemesine ek karar icin başvurduk, bilirkişi atandı ve raporunu mahkemeye sundu aracın değerini 64 bin tl olarak belirlemiş ancak piyasa değeri 73/75 civarı. Bazı örneklerde mahkemenin ihale yoluyla satış kararı verdiğini, bazı örneklerde ise satışı vasiye bıraktığını gördüm. Sormak istediğim bu satış yöntemi kararı belli şartlara mi bağlı yoksa hakimin insiyatifinde midir.? Yakın zamanda vasi kararıyla satış yapan arkadaşların tecrübelerini paylaşmasıda ayrica mutlu eder beni. Şimdiden tüm cevaplar icin teşekkür ederim.

benimde benzer bir sorunum var
arkadaşlar bilgisi yada tecrübesi olanların yardımına ihtiyacım var ,
babam %96 engelli bu rapor doğrultusunda 25.07.2014 tarihinde araç almıştık, şimdi 5 yılı doldurdu aracı satıp engelli indirimiyle yeni araç almak istiyoruz. ailemiz 4 kişi babam annem ben ve kardeşim aracı satma ve yeni araç alma konusundan annem ve kardeşimde haberdar ve onaylıyorlar ben 32 yaşında bir çalışanım babam 75 yaşında engelli ben babamın vasisiyim 1 ay önce vasi kağıdım geldi. şimdi ben aracı satmak için ne yapacağım okuduğum yazılarda mahkemeden izin alacaksınız diyorlar ama mahkemeninde hep red ettiği falan söyleniyor şaşırdım kaldım yardımcı olun lütfen.
Teşekkürler.

Ozn
hocam bu karar araç alımıyla ilgili bizim sorunumuz öncelikle mevcut aracın satışı , mahkeme satış için red veriyor diyorlar. satışı çözebilsek alım daha kolaymış. satış işi için bilgi lazım

ibrahimarslanturk01
1 ay oldu demişsiniz, keşke aracı babanız vesayetle kısıtlanmadan önce satsaydınız.
Bu aşamada evet vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğinden satış izni almak zorundasınız, bunun başka bir yolu yok.
Hatta bununla da kalmayacak, aracı satsanız dahi satış bedeli olan parayı istediğiniz gibi kullanamayacaksınız. Para kısıtlı adına bankada açılacak bir hesapta bloke edilecek. Bunu kullanma konusunda da hakimi ikna etmek zorunda kalacaksınız.

vesayetle nasıl yapılabilirdi bilmiyorum ama babam konuşamıyor ve ellerini kullanamıyor bu nedenle noter kabul etmiyordu mecburen vasi ataması istedik. yada yanlış yönlendirildik. bu para konusuna gelince biz şuan izin için avukatla dilekçe erdik orada zaten satış nedenimizin yeni araç olmasını neden gösterdik eskiyi satacağız babam için uygun konforu yok dedik ve yeni daha geniş araç alacağımızı bildirdik ne olacak bilmiyorum. ama durum çok saçma Ufukalp

Merhaba,
Güncel tarihli vasi tayinli engelli araç satışı yaptık. Süreçten bahsedeyim.
Annem engelli babam ise annemin vasisidir.
Annemin üzerine olan aracı satmak için sulh hukuk mahkemesine vasi (babam) dilekçe verdi. Aracın eskimesinden dolayı satış istiyoruz vs. Diyerek.
Hakim bilirkişi atadı. Bilirkişi raporu düzenledi ve fiyat biçti. Sonrasında ihale usulü ile aracı ben satın aldım.
Aracın bedelini mahkemeden aldığım dilekçe ile ilgili bankaya yatırdım. Hakim işlemleri onayladı ve tescil dilekçesi ile noterden aracı üzerine aldım.
Şu an bankada para blokeli.
Yeni araç alınması için izin ve blokenin kaldırılması talebi için babam tekrar dilekçe verdi. Bunun neticesine göre yeni araç alacağız. Süreçle ilgili gelişme olursa bilgilendiririm.

grkmn

Biraz gec yaziyorum ama sonrasinda ne oldu acaba bilgi alabilme imkanimiz var mi?

Ya bu araçların ruhastında “vergi dairesinden izin alınmadan satılamaz” yazıyor,,sanırım mu çetrefilli işlerle uğraşmadan bağlı olunan vergi dairesinden çözülür

Üst Alt