Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı ile tayinimi istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

clynada

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ben mardinde öğretmenim. abim manisada annemle birlikte yaşıyor ve %80 iş göremez raporu var. annem kalp hastası ve babam da vefat etti. abime bakmak için özür grubundan tayin istemek istiyorum. hukuki süreçler nasıl işler? neler yapmalıyım? nereye başvurmalıyım? bu konuda hiçbir bilgim yok. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

İlgili Yönetmeliğe göre:

Sağlık durumu özrü
MADDE 36 – (1) Öğretmenler, sağlık kurulu raporunda; kendisi, eşi ve çocuklarının öğretmenin görev yaptığı yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağının belirtilmiş olması, anne ve babası ile yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşlerinden birisi için ise “başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez” ibaresi bulunması durumlarında il sağlık müdürlüğünden görüş alınmadan hastalığın tedavi edilebileceği bir yere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

ç) Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı
istenir.

Vasi tayini için durumu gösterir bir sağlık kurulu raporu ve bir dilekçeyle birlikte Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapmanız yeterli.

polis memurlarıda aynı haktan faydalanabilir mi ögretmenler gibi?

Ben burada kardeşin sadece %80 işgücü kaybı gösterir rapora sahip olduğu bilgisine ulaştım, engel grubu belirtilmiyor.
Vasilik; zihinsel yetilerinde zayıflama olan engellinin vesayet altına alınarak kısıtlanmasıdır.
Her ağır engelli vesayet altına alınamaz, sadece zihinsel engelliler ile zihinsel yetilerinde zayıflamaya yol açan rahatsızlığı olanlar vesayet altına alınabilir.

Prosedürleri bilen var mı?ne yapmamız gerekiyor ablamın vasisiyim ablam bakıma muhtaç %90 zihinsel engelli ve sürekli raporu var...yeni yönetmelik raporu eğitim Araştırma Hastanesi den istiyor.

Üst Alt