Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı yakınında olan biri Açık Lise'ye devam edebilir mi?

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
Kardeşim Açık Lise son sınıfa devam ederken 2011 yılında trafik kazası geçirdi. 5.5 ay komada kaldı, eve çıkardığımızda hiç bir tepki vs yoktu. %98 Engelli raporu verildi. Annem kardeşimin iş ve işlemlerini yapabilmek için mahkeme kararıyla vasi tayin edildi. Kardeşim 6 yıllık bu sürede epey yol katetti. Daha fazla zaman kaybetmeden Açık Liseyi bitirmesini eğitimini tamamlamasını ve hayata katılmasını istiyoruz. Bazı yerlerde vasi kararının 2 yıllık olduğunu iki yıl içerisinde yeniden mahkemeye başvurarak yeniletilmesi yazıyor. Fakat bizim mahkeme kararında hiç bir tarih vs. yok, bu vasi kararı süresi bitmiş midir? Bitmediyse bile kardeşim imza yetkisi annemde iken Açık Liseye devam edebilir mi? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum. Araştırdım ama bizim duruma benzer bir durum bulamadım.

Nevra geçmiş olsun . Vasi kararı 2 yıllık süreli olur denilse de vesayet altında ki kişi vasisinden memnunsa ve değiştirmek istemiyorsa sürekli devam eder . Vasi değiştirmek isterse yeniden adliyeye dilekçe verip mahkemece yeni vasi atanır.
Öğrenim hayatını devam ettirir vasilik altında olması engel teşkil etmez .

@DORLİ Vasi kararı iptali için yeniden mahkemeye başvurmak gerek o zaman değil mi? İmza yetkisi kendisinde olmayan biri nasıl eğitimine devam edebiliyor benim aklım buna yatmadı sonra bi sıkıntı çıkmasın?

Nevra Vasilik kararının kalkması ile ilgili doktordan vasiliğin kalkması uygundur yazan rapor alın . Aldığınız bu rapor ile adliyede dosya açıp hakime verin . Mahkeme kısıtlıyı devlet hastanesine muayene olması ve vasililiğin kalkması uygunmudur görüşü alan sağlık kurula sevk eder . Sağlık kurulunun verdiği karar ile vasilik kalkar.
Öğrenim hayatında kısıtlı olmak okumasını ve diplomasına engel değildir . Vasi olan kişi tasarruf hakkı , evlilik ve istenmeyen suçlardan korumakla mükellef . Ben senin vasinim istediğimi yaparsın değil temel hak ve görevlerine şemsiye olmaktır.
Evlilik düşünülürse vasinin bilgisi ve gözetiminde olup olmadığına bakılır . Aksi halde nikah geçersizdir .

Okuyan ve diploma alan çok kişi var endişeye gerek yok .

@DORLİ o zaman yeni eğitim Öğretim yılında kaydını yeniletip eğitim hayatına devam edebiliyor 😊 bu çok güzel bir haber buna sevindim, teşekkür ederim 😊

Üst Alt