Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi olan kişi bakıcı olabilir, evde bakım aylığı alabilir mi?

AYŞE 48

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba....Bakıma muhtaç ağır engelli kişinin hane dışından bakımını üstlenen vasisine bakım parası bağlanır mı? eve giren gelir hesabında vasinin gelir durumuda hesaplanıyor mu?
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz

teşekkürler.....

merhaba
bende kardeşimin vasisiyim.(zeka engelli).. kardeşimle aynı evde kalıyoruz.bakım aylığı alıyorum..vasinin gelir kriteri aranmıyor.ama engellide aranıyor.sanırım 318 lirayı geçmemesi gerekiyor.(site yöneticileri yanlışsa düzelt)iniz.
başvuru sırasında sadece kardeşimin geliri sorgulandı..2002 maaşından başka geliri olmadığından bakım aylığı bağlandı..
mevzutta vasinin gelir kriteri aranmaz diye yazmadığından bende bilmiyordum.ta ki bir seminerde özürlüler daire başkanının ağzından duyana dek...
kolay gelsin

kısaca VASİ bakım aylığı alıyor ve VASİ de GELİR KRİTERİ ARANMIYOR

Evet, mikado'nun söylediği gibi... Yalnız, öngörülen bakımı sağlayıp sağlamadığı konusunda eve gelecek olan heyetin ikna olması şart. Akraba olup evde yaşamayan vasi konusunda biraz ketum olabiliyorlar...

Bir de, vasi eğer bakmakla yükümlü olan birey kapsamında ise, o zaman onun geliri de gelir hesabına dahil ediliyor. Aksi halde vasinin gelirinin hiç bir önemi olmuyor.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ayrıca bize ışık olan, her şekilde yararlandığımız, tesadüfen bulduğum bu güzel sitenin kurucusu Bülent bey sizide kutluyorum.İyi ki varsınız. Emeğinize yüreğinize sağlık...

Üst Alt