Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vasi olan kişi engelliye e-devlet şifresi alabilir mi?
emrecix
Vesayet belgesi,annenizin ve abinizin kimlik belgesi olduktan sonra abinizin gitmesine gerek yok.
Yalnız anneniz giderken her ihtimale karşı yukardaki evrakların birer fotokopisini alsın.
Vermiyorlar yemin ederim edevlet şifresi vermiyorlar ,başka bir evrak diyorlar noterden işlem vasi adına.
bizim akraba var 1 yıl önce Mahkeme yoluyla annesi engelli oğluna vasi oldu.
Geçen hafta PTT ye Mahkeme karar kağıdı ve engelli raporu kimlik götürdü,oradaki memurlar öyle demişler Noter işi Yani o da ücretli
Onun için vazgeçmişler.
@emrecix
Şimdi soruyorum acil yardımcı fikir veriniz bu konuyu okuyan üyeler;
Nasıl olacak? Neden böyle uğraştıyorlar Noter işi falan (Mahkeme karar belgesi
Ve engelli kimlik kartı var
He-man vasi kararı zaten mahkeme onaylı bi belge.bunun üzerine daha neden noter onayı isteyebilirler ki ? saçma biraz ama bende bilgi sahibi değilim.ptt ye gidince anlıycaz artık
, gel de PTT Genel Müdürlüğü görevlilerine anlat bunu,
şikayet etmek lazım da nereye edilir bilemiyoruz.
Gelişmeleri buraya yaz Sizin durumunuz nasıl olacak? emrecix
@emrecix
Anneniz ptt'ye giderken her ihtimale karşı abinizin sağlık raporunun bir fotokopisinide götürsün ve abinizin durumunu belirterek talepte bulunsun.
He-man'ın anlattığı gibi bazı işgüzar memur arkadaşlarımız bu konuda zorluk çıkartabiliyor demekki.
Halbuki vasi kararı mahkeme kararı olup,onlar için kimliğin ve kararın bir fotokopisini almak yeterli olacaktır.
aynı sorunu bizde yaşadık postane notere yolladı noter mahkemedn izin alınacğını söyledi e devlet şifresi talebi için dilekçe verdik sulh hukuk mahkemesine hakime hanım uygun görmemiş onu bile telefonla öğrendik belge vs gelmedi bize nitekim alamadık hastam beyin hasarı akıl sağlığı yerinde değil.alabilen varsa nasıl yaptınız bizde bilelim.
selamünaleyküm kardeşim ,benim oğlumda engelli vasisi benim ve ptt ye vasi kararı ile gittim anında aldım hemde sırada öncelik tanınıyor.Sıkıntı çıkartacaklarını tahmin etmiyorum.
iyi aksamlar sifre aliminda ektradan hakim izni olmaksızın vasi karariyla aldiniz öylemi? engelli yaninizda bulunmak zorundami vasi zaten engelli kisinin bütün islemlerini takip icin atanir o halde engellinin orda olmasi şartı olmamalı kaldı ki benim hastam başka bir ilde bakimevinde yatiyor
değerli kardeşim elimdeki vasi kararı ile gittim hastada yanımda değildi zaten hastam ağır engelli (yatalak)istemediler hiç bir sorun çıkartmadan aldım ,eğer şimdi prosedür değişmişse bilmiyorum dört yıl önce almıştım..
cevaplar için erkese teşekkür ederim sanırım en güzeli deneme yanılma yoluyla öğrenmek.İl merkezinden olmaz mahkemeden izin alınacak dendi ilçedeki ptt şubesi vasi kararı ve engelli kimliğiyle hastayı götürmeksizin e devlet şifresi verdi.şansınızı zorlayın derim alacaklara.