Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi olarak 5 yılı dolan aracın satışını nasıl yapacağım?

Serkan1436

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Engelli olan babam adına aldığımız aracın 5 yıllık süresi Eylül 2025'te doldu. Babamın vasisi benim, iki ablam var, evliler. E devletten baktım, aracın üzerinde ihtiyati tedbir var. Aracın satışı, ihtiyati tedbirin kaldırılması ve iki ablamdan feragatname almak için notere gittim. Noter vasi sensen, feragatnameye veya vekaletname ye gerek yok, mahkemeden halledersin dedi. Mahkemeye gittim, mahkeme aracı satamazsın dedi, satarsan parasını mahkemenin hesabını yatırırsın, yeni bir araç alırsan kullanırsın dedi. Başka türlü bu parayı kullanamazsın dedi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bilgisi olanlar yardım edebilir mi, resmi kurumlardan sağlıklı bilgi alamıyoruz, doğru dürüst cevapta vermiyorlar.

Mahkemenin hesabına değilde babanızın adına açılacak hesaba yatırılması lazım ve o para kullanıldığında nereye ne için kullanıldı diyede sydv ye bilgi vermek durumundasınız. Ben öyle biliyorum. Benim durumumda hemen hemen sizinle aynı

Üst Alt