Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi olma işlemlerinde hastaneye yatırılma gibi bir durum oluyor mu?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
selam herkese ben geçenlerde engelli raporum ile beraber engelli maaşına başvurmak için vakıfa başvurdum ve vakıf bizden ya vasi kağıdı yada vasiye gerek yoktur diye bir kağıt istedi ancak o zaman başvurumuzu alacakmış. bizde aile mahkemesine gittik annem ile beraber ve annem vasim olabilmek için dilekçe verdi bugünde uyaptan baktım başvurunun sonucuna gereği düşünüldü kısmında yazan her kısmı anladım fakat tek bir kısmını anlayamadım gereği düşünüldü kısmında yazanlardan aşağıdaki ibareye göre hastaneyemi yatıracaklar yani beni yoksa benmi yanlış anladım. hastaneye falan sevk diyor birde bilen arkadaşların yorumunu almak isterim. standart bir muayenemi olur beni hastaneye sevk ettiklerinde yoksa yatırırlarmı.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
1-Kısıtlı adayının adresine bağlı Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak kısıtlı adayının hastaneye sevkinin sağlanarak, kısıtlı adayına vasi olarak atanabiliecek kişilerin tespiti ile vasi adayının kısıtlı adayına vasi olmasında engel hali bulunup bulunmadığının, aralarında menfaat çatışması bulunup bulunmadığının ve vesayet altına alınması istenenin ekonomik-sosyal durumunun, herhangi bir mal varlığı ve gelirinin bulunup bulunmadığının araştırılması için ilgili emniyet müdürlüğüne müzekkere yazılmasına,

Emniyet seni hastaneye götürecek doktor vasi uygundur diyecek yatış vermezler vasi yi doktor onaylayacak

Maaş bağlanması için vasi alakası yok ilk defa duydum benim vasi vardi ben iptal ettirdim mahkemeyle

Şamil67
aslına bakarsan bende anlamadım neden bizden vasi istediklerini annem daha önce yasal danışmanım olmuş galiba onla ilgisi olabilir mi?

e devletten başvuruluyormu engelli maaşı için ben birde oradan başvurmak istiyorum aslında bu adam oğlunuzun imzasını kabul edemem ya vasi kağıdı yada vasiye gerek yoktur diye ibare geçen bir kağıt istedi bizden boşuna uğraşıyoruz bu vasi kısmıyla bence bana öyle geliyor.

Merhaba, vasi atanmasına ilişkin olarak sanırım emniyet görevlilerin nezaretinde hastaneye sevk istenmiş anladığım kadarıyla. Sizden daha çok vasi olarak atanacak kişinin uygun olup olmadığı değerlendirilecek tahminimce.

Annemin Vasi Olması İçin Dava "Karara Çıkmış" Ama Karar Kağıdı Uyapta Görünmüyor

selam arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce annem vasim olabilmek için mahkemeye başvurmuştu bir süredir e devletten bakıyordum dosya durumu kısmında "tensip zaptı hazırlandı" yazıyordu bugün akşam saatlerinde baktığımda ise "karara çıkmış" yazıyordu ama uyaptan kontrol ettiğimde karar evrakını göremedim acaba kararın ne olduğunu nasıl öğrenebilirim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim tşkrler.

Sana adliye den yazı gelecek veya adliyeye gidip evrakın i alabilirsin

Üst Alt