Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi Tayin kararında araç alımı ibaresinin yazması gerekiyor mu?

ıbrahim2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum herkese meraba arkadaşlar bir sorum olacak bilenler allah rızası için yazarsa sevinirim

ben evrakları hazırladım arabayı almaya gitiğimde bayi biz arabayı veririz ama trafiğe bir sor dedi vasi kararında araç alımı ibaresi olması gerekiyor dedi bende trafiğe gitim ordaki polis vasi kararında araç alım satım olması gerekiyor dedi oysa raporda resmi ve gayri esmi işlerim için vasisi olmak istiyorum yazıyordu neyse sonra hakime gittim hakim beye bu vasi kararda araç alımı diyede bir yazı olması gerekiyormuş dedim oda ona gerek yok dedi eğer öyle yazarsak başka işlerde bu karar geçerli olmaz dedi şimdi ben ıkı dere arasında kaldım trafik olması gerekiyor diyor hakim yazmam diyor ne yapmalıyıkm arkadaşlar
bilen varmı vasi tayın kararında araç alımı diye ibare olması gerekiyormu bu arada sakat olan kişi %97 oranı var ve zihinsel (azıhamer) hastalığı var şimdiden teşekkür ederim

Aleyküm selam İbrahim,
Vasi kararında araç alım ibaresinin olacağını sanmıyorum,öyle olunca gerçekten de o vasi kararı sanki araç alımı için verilmiş bir vekaletname gibi görünüyor.
Vasilik geneldir,tüm resmi ve gayri resmi işlemleri kapsar.
Araç alımı için sulh mahkemesinden ek karar çıkartılması gerekiyor diye biliyorum,kısıtlı adına böyle alım satımlarda ek kararla hakimden izin alınıyor sanırım.
Ama bu durumda hakim bunu size neden söylemedi,ben mi yanlış biliyorum anlamadım.

Ufuk bey teşekkür ederim öncelikle yazınız için
dediğiniz gibi ek karar gerekiyor ama ek kararıda vermiyor hakim bey detaylı bi şekilde anlatırsanız sevinirim bu ek karar hakkında nasıl oluyor ek karar ek kararda ne yazıyor hakim bey şimdiden teşekkür ederim

vaside araç alımı yazmasına gerek yok kısıtlı adına araç alım izni çıkartman lazım bu da çok zor vermiyolar

Ek karar denilen şey,hakimin kısıtlı adına araç alımı için izin verdiğini bildiren bir belge işte.
Hakimi ikna etmeye çalışın,kısıtlının herhangi bir borca sokulmayacağını,araç kullanımından doğacak tüm yasal sorumluluğun vasiye ait olacağını vs anlatmaya çalışın. Nuh diyor peygamber demiyorsa bilmiyorum artık üst mahkemeye itiraz olabilir emin değilim.

üstteki ufuk hocamızın gibi rica ederek biz izni aldık alınmıycak bişey değil yeterki anlayışlı olsun

selamun aleykum doğru diyosunuz dediğim gibi bende öğrendim trafikten hakimden dediğiniz gibi o ibareyi yazdırmam yani izin almam gerekiyor yarın gidecem bakalım ne olacak.
anlamadığım neden zor bu karar yani sonuçta arabayı benim paramla alacam ve kendisini 15 yıldır bakıyoz kimsesi yok bizden başka
15 senedir allah rızası için bakıyorduk ben bu ötv işinide yeni öğrendiğim için bu zamana kadar boşuna beklemişim

rabbimden hayırlsıını diliyorumhayırlısı neyse o olsun olursa olur olmazsa olmaz yarın verecem dilekçeyi hakime

öncelikle kolay gelsin ek karar çıkartman gerekiyor ve boşa zaman ve uğraş tamamen saçma bi uygulama trafik şubeden şubeye değişiyo kimisi istiyor kimisi istemiyor ek karar kolay gelsin valla

sağol kardeşim sanada
ek karar derken kastettiğiniz bu araç almak için izin oluyor demi yok sa başka bir şey için mi ek karar kardeşim

Evet hakimden araç alma iznidir.

işler karıştı vasi tayinin süresi bittiğği için tekrar uzatılması gerekiyor yani baştan vasi tayin kararı almamız gerekiyormuş

acab şimdi hem vasi tayın kararını hemde aaç iznini aynı anda ala bilirmiyim yoksa vasi tayın kararı çıktıktan sonramı ek kararda izin almam gerekiyor

Ufukalp
üst mahkemede onay vermiyor. Yeni başıma geldi. Hatta ek karar çıkartmya gittiğimde kalemdeki bayan boşuna uğraşıyosun hakim onay vermiyo dediğinde üst mahkemeye başvurabileceğimi söyledim bana verdiği cvp hakimin verdiği karara üst mahkeme itiraz etmez üst mahkeme senimi tutar kendi hakiminimi dedi. ve aynen de öle oldu.

ıbrahim
vasi belgesi çıkartırken ek kararda isteyin yoksa ayrı ayrı uğraşıp zaman kaybı olur.

Ben yasal yolu söyledim, ama malesef sonuçlar genelde böyle oluyor işte. İlk aşamada hallolmadıysa üst mahkeme bozmuyor genelde.
O kalemdeki bayan resmen '' it iti ısırmaz'' demeye getirmiş. Acı ama gerçek.

Ufukalp

aynen öle ama kanun maddesi %90 rapor ve üstüne koşul aranmamaksızın diyo neymiş efendim hakimin insiyatifiymiş kanun maddesi nasıl insiyatif olur hala anlamış değilim

serapkamm
%90 üzeri tüm engellilere kayıtsız şartsız ötv istisnalı araç verilir diye bir şey yok.
Sizin durumunuzda karşınıza çıkan ek karar engelinin ötv istisnalı araç alımını düzenleyen yasa ve yönetmeliklerle hiç bir alakası yoktur.
Sizin durumunuzla ilgili hükümler Türk medeni kanununun velayet,vesayet ve miras hükümlerinin uygulanmasına dair tüzükle ele alınmıştır.
Vesayet altındaki kısıtlının her türlü menfati sulh hukuk hakimliğinin sorumluluğundadır.
Hakimin araç alımına dair ek karara yaklaşımı vesayet altındakinin bundan zarar görüp görmeyeceği ile alakalıdır,bu yüzden de hakimin inisiyatifindedir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

evet kardeşim açıklayıcı oldu bakalım şimdi baştan vasi karar çıkartacam vereceğim dilekçede aynı zamanda araç alımına izin istiyorum diyede bir yazı yazacam ek olarark sonrası verir vermez ona kalmış sakat kişi annemin halası hiç kimsesi yok rapor oranı % 97 azıhamır hastası bakım parasıda alıyor annem ilk başta herşey kolay olur sandım ama baya uğraştırıyor hakim tanıdığımda yok dediğim gibi işimiz allaha kaldı :)

olmazsa üst mahkemeyle felan uğraşmam ya can sağolsun der geçerim kardeşim serapkamm siz alabildinizmi

kardeşim ben dilekçeyi yazdım paylaşıyom eksık veya olammaış dediğin bir yer varsa söylersen sevinirim

SULH HUKUK MAHKEMESİNE

???????

???????? nufusuna kayıtlı öz halam olan Celal kızı Saliha KAYA’nın yakınen kimsesi bulunmamakta ve bütün ihtiyaçları eşim ile birlikte tarafımdan karşılanmaktadır.Saliha KAYA’nın yaşlı ve özürlü olması nedeniyle resmi ve gayri resmi işlerini görememektedir. Saliha KAYA’nın bütün resmi ve gayri resmi iş ve işlerini görebilmem için VASİSİ olmak istiyorum.

HUKUKİ NEDENLER: Türk Medeni Kanunu ve ilgili maddeleri.
SUBUT DELİLLER : Doktor raporu

NETİCE VE TALEP : Yukarıda açıklamış olduğum nedenlerle halam olan Saliha KAYA’nın yaşlı ve özürlü olması nedeniyle işlerini görebilmem için Mahkemenizce VASİ TAYİN olmak için karar verilmesini aynı zamanda zihingel engelli halam için araç alımı yapılabilmesi için 6081 sayılı yazı gereği tarafınızdan izin verilmesini arz ve talep ederim. 22.05.2015

bende dava açtım bakalım hangimizinki ne zaman sonuçlancak :D

tammam kardeşim haberleşiriz hakkımızda hayırlısı olsun :)

eyvallah bülent abi sağol şimdi ben izin için dilekçe yazarken nasıl yazmalıyım abi bi yardımcı olurmusun bana

ıbrahim

İçinde şöyle bir mantık olmalı:

Vasisi olduğum oğlumun-kızımın herhangi bir geliri ve mal varlığı bulunmamaktadır. Kendisinin de ihtiyaçlarını karşılamak için tüm bedeli tarafımca karşılanmak şartı ile onun adına tescilli olacak bir araç satın almak istiyorum. Oğlumun-kızımın aleyhine bir sonuç doğurması mümkün olamayacak bu alım işlemi için bir mani bulunmadığına dair tarafıma onay verilmesini arz ve talep ederim

Vasi karari:

El6NsbR.jpg

sağol bülent abi eyvallah

şahin kardeş vasi kararı çıkınca ben sana atarım

Cok tesekkurler ugrasiniz icin zahmet oldu. Aslinda ben hukum kismini merak ediyordum, bendeki velayet kararindan farki nedir diye ama orasi kapatilmis.

Bu arada biz velayet kararini Ankaradan almistik, oradan bir avukat arkadasa rica ettik ek karar almasi icin, o da temin ettigini ve kargoya verdigini soyledi.
Aslinda bana kalsa velayet karari ile hic ek karara gerek kalmaksizin, islemi halledebilirdik ama babam avukata soylemis bulunmus.

sonunda izini aldım emeği geçen herkeze teşekkür ederim çok sağolun

Üst Alt