Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini için özel ibareli raporu şartı mı var? Elimdeki yeni rapor geçersiz mi?

mozarto

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese slm..

15 gün önce Babama heyet kurulu tarafından 99 oranın da ağır engelli raporu verildi.. Psikyatri 80.. Demans 70.. Fizik Tedavi 60.. KBB 40 Üroloji 20 vs vs..
Raporun arka kısmında zihinsel bölümüde işaretli ve doğal olarak adına işlem yapabilmek için vasi tayini gerekli..

Mahkemeye başvuru yaptım vasi tayini için,kalem de oturan arkadaş hiç bir şey sormadan direk yeni bir rapor için başka hastaneye yönlendirdi ve elime kağıdı tutuşturup nöbetçi hakime imza için yolladı..
Hakimin yanına gittim ve raporun yeni olduğunu babamın yaşlı olduğunu söyledim beni tekrar kaleme gönderdi ve git ordakilere raporu göster dedi.. Tekrar kaleme geri gidip raporu gösterdim. Bakın bu raporu 15 gün önce tam teşekküllü devlet hastanesinden aldık, babam çok yaşlı ve engelli tekrar rapor için uğraşmak yorar diyince.. Masa da oturan genç bayan raporunuzun açıklama kısmın da VASİ TAYİNİ GEREKMEKTEDİR yazısı yok. Böyle olmaz dedi bu şekilde rapor geçersizdir.. Raporu aldığınız hastaneye gidin rapora VASİ TAYİNİ GEREKMEKTEDİR VE MAHKEMECE DİNLENMESİNE GEREK YOKTUR yazdırın getirin, yoksa gidin tekrar baştan rapor çıkarın dedi..

Hastaneden ek belge veya üst yazı alsam olmaz mı dedim..Yok olmaz muhakkak raporun üstüne yazılması gerek dedi..

Hastaneye gidip durumu anlatsam bu talebim karşılanır mı acaba..Yada adli tatil bitince asıl hakimle yüz yüze mi konuşsam.. Şaşırdım kaldım..Fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım..

Demans için zaten vasilik gerekiyor, burada böyle bir ibare duymadım hiç, vasi kararıyla çok araç alan var ama böyle bir talebi ilk duyuyorum.

Ufuk bey bende ilk defa duydum..Allah Allah dedim yeni bir uygulama mı acaba..Orda ki memurun işgüzarlığı sanırım..Konuşurken bile suratıma bakmadı..

Bilgi Sahibi olan arkadaşlar LÜTFEN ACİL YARDIM

Cümleten selamlar...
Temmuz sonunda babama yüzde 99 oranında engelli raporu verildi..Psikiyatri,den 80 Demanstan 70 Fizik Tedavi 60 diger hastalıklar vs derken oran 99,u buldu..Adına ÖTV indirimli araç alabilmek için mahkemeden vasi tayini gerekiyormuş..Mahkemeye başvuruda bulundum..3 Aralığa duruşma için gün verildi ve oradaki görevli arkadaş Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine gönderdi ve vasi tayini için oradaki doktorlardan rapor istendi.Yazıda sonucun duruşma gününden önce mahkemeye gönderilmesi rica olunur deniliyor..Hastaneye gittim 29 Aralık tarihine randevu verildi..Duruşma gününden sonraya..Merak ettiğim şeyler var..
1..Adli tatil bitince gidip hakimle konuşsam babam yaşlı yürüyemiyor,hastaneye götürüp getirmek zor olur desem adliyenin doktorunu ücret karşılığı kontrol için eve gönderir mi..Bakırköy adliyesinde doktor var mı onuda bilmiyorum..
2..Diyelim Bakırköy Hastanesinden vasi tayinine gerek yoktur diye bir karar çıksa..O zaman mahkeme de vasi tayinine gerek yoktur diyecek..Bu durumda Vasi tayinine gerek yoktur kararıyla notere gitsek babamın vekalet vermesi sorun olur mu..Vekalet verebilir mi..Mantık olarak vasi tayinine gerek yoktur denilse bu kişinin karar verebildiği anlamına gelmez mi..
Kafam çok karışık bu konuda bilgi sahibi olan arkadaş varsa bilgi ve fikirlerinize ihtiyacım var..SAYGILAR..

Mahkemeden vasi tayinine gerek yoktur şeklinde bir karar çıkması hastanın kısıtlanmayacağı anlamına gelir ki elbette noterden vekaletname verebilir.

Şükrü Bey @mozarto
Aynı süreçlerden bende geçtim bende babaannem üzerine araç almak için rapor çıkarttırdım ve nörolojiden raporda oran olduğu için vasi tayini istediler vasi davası açtık ve mahkeme bizi de tekrardan hastaneye sevk etti vasi tayini gerekli midir diye aynı ilk rapordaki gibi heyete girdik fakat 1 saat gibi bir sürede 7 doktoru gezdik (sadece doktorları dolaştık heyet kurulunun karşısına çıkmadık hastamız yatalak olduğu için bekletmeyin götürün denildi bize) birçoğu hastayı odaya bile almadı elimizdeki evraklara bakarak (eski raporun bir örneği de evrakların içinde) imzaladılar 2 tanesi falan hastaya baktı dün raporu teslim aldım vasi tayini gereklidir şeklinde mahkeme günümü bekliyorum.Fakat sizin dediğinizi hastane mevcut rapor üzerine yazar ise bu işlemleri yapmanıza gerek kalmaz benim yeni aldığım raporda vasi gereklidir mahkemece dinlenmesine gerek yoktur ibaresi bulunuyor.
Saygılarımla...

Çok teşekkürler..Zaten hastaneye gönderirken verdikleri kağıtta vasi tayin gereklimi ve mahkemece dinlenmesine gerek var mıdır diye not düşülmüş..

iyi günler ...%80 engelli raporum süresizdir....vasi atanması için rapor isteniyor bu benim %80 raporumu engeller mi?

Üst Alt