Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini ile alınan araca limit konuluyor mu?

hkntmz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Benim öğrenmek isteğim konu vasi tayini ile alınan araçlar hakkında.Konuyu özetleyecek olursak anneanneme %94 oranında özürlü raporu aldık bundan 2 ay önce.Orta derece demans olduğu için vasi tayini gerekli başvuru yaptık evraklar hazırlandı duruşma günü verildi 27.11.2018.Fakat ben öğrendim ki bulunduğum ilin sulh hukuk mahkemesi hakimleri böyle davalarda kişilerin araç alımı isteklerine indirimli hali 70 bin tl yi aşmayacak şekilde alabilir diye şerh koyuyorlarmış. Sizce böyle bir uygulama normal mi ?

hkntmz

Zaten vergiler dahil 200 bin tl'nin üzerinde bir aracı ötv-mtv istisnası ile alamazsınız. Bu Maliye'nin koyduğu bir üst limittir.

OturanBoğa
Bülent bey yakın zamanda bir tanıdığımın başına geldi hakim indirimli hali 70 bin tl yi geçmeyecek şekilde araç alabilirsiniz şerhi koymuş malum araç fiyatları zaten tavan oldu adam zar zor bayide kalan 2017 model araç aldı ben bunu merak ediyorum

hkntmz
Bahsettiğiniz konu vasi tayininden ayrı olarak araç alım izni içeren ek karardır. Vasi atayan sulh hukuk hâkimliği tarafından verilir.
Bu konu tamamen hakimlerin inisiyatifindedir. Suistimal şüphesi ile fiyat limiti koyabilecekleri gibi, araç alım talebini tamamen reddedebilirler de.
Tamamen hakime bağlı. Kimi sorgusuz sualsiz onaylarken, bazıları da talep kendine bile aksettirilmeden özel kalemden reddediyor.

Üst Alt