Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini ile araç alımında imzalatılan Şartname..?

sungurco

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Benim %100 Zihinsel ve bedensel engelli ablam var. Biz geçen yıl aralık ayında ablam adına araç alabilmek için Bakırköy 3.Sulh Mahkemesine vasilik davası açtık. 27.04.2017 tarihinde duruşma için mahkemeye gittik ve 20 gün sonra gelin kararınızı alın dediler. Tam 21. gününde babam mahkemeye kararı almak için gittiğinde mahkeme daha kararın çıkmadığını söyleyip, şartname vermiş. Şartname aşağıdadır.

V0dRDv.jpg

nRnolM.jpg

Çevremizde bu şartlara uymayan araçları alan engelli aileleri var.
Bu şartların aslı nedir? Bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ederim.

sungurco

Bu tamamen hakimin inisiyatifine kalmış durumda. Hikmetinden sual olunmaz!

Benzer durumda olup fikir verebilecek kimse var mı arkadaşlar?

merhaba. vasilik davasında durum biraz farklı. eğer hasta olan kişi 65 yaş üstü ise noter e gidip sizi en yakın ruh sağlığı hastanesine göndermelerini isteyeceksiniz tabiki ücret karşılığı. ve hasta heyet günü gelip heyete girip vasi tayini uygundur raporu almak zorunda. oda ücretli söyliyeyim de. ama mahkeme üst yazısı ile kuruma giderseniz tüm masrafı devlet karşılıyor

Son düzenleme:
Cihan bey vasilik aldık. Fakat araç alımı için bayiler ek kararname istiyor. Onun için mahkemeye müracaat ettiğimiz zaman ise bize hakim yukarıda paylaştığım şartnameyi sunuyor. Lakin Türkiye nin hiçbir yerinde böyle bir şartname isteyen hakim yok. Bu şartların altına imza atmazsak ek kararname vermiyor

Aynı şartnameyi Bakırköy 7.Sulh mahkemesi bizede verdi.İstanbul'a has bir durum sanırım.İyice tadını kaçırdılar.Resmen araç almayın diyorlar.

Bence bu durum Bakırköy adliyesine has bir duruma benziyor. Bende o günden beridir uğraşmıyorum oluruna bıraktım

Üst Alt