Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini uygundur yazan rapor mal varlığımı yönetmeme engel mi?

neet

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba geçen yıl rapor aldim. Rapor %45 ruhsal. vasi tayini uygundur yazıyor. Şimdi benim mal varlığım olsa kendim yonetemeyecek miyim. İlerde sorun çıkar mı. Mesela bana miras düştü onu kendi üzerime alabilrmiyim

Mal varlığını da emekli maaşını da alamazsınız vasi demek kendi işini kendi göremez başkasına bağlı yaşam sürer anlamına gelmektedir.

Loris bilmiyordum doktor öyle yazmış. kime bağlı olacam şimdi. çalışıyorum bekarım kendi paramı kazanıyorum kendim harcıyorum. miras düşçek ilerde şimdi onu üzerime alamasam kim alcak vasi tayin ettiğim biri yok. kendim alamasam sıkıntı bu devirde kimseye güvenilmez. devlet te para vermicek ortada mı kalıcam. bu arada kendi kararlarımı kendim alabiliyorum kimseye de muhtaç değilim

AvukatEY

bu konu hakkında bilgi verirmisiniz, ruhsal engelli biri için zorlama ile vasilik davası açılırsa ne olur, engellinin hakları nelerdir?

Bende şizofreni hastasıyım sizinle aynı durumdayım aşağı yukarı. Miras kalan mallarınızı vasinin izni olmadan satamazsiniz elden çıkaramaz siniz diye biliyorum bu konuda başka bir bilgim yok.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa bende fikir sahibi olacağım.

Aydoga
karamel45

merhaba arkadaslar ben bipolar hastasıyım bana da vasi tayın edildi cok kısa ve öz yazicam konu yu vasi atanan kişi hıc bır sekılde kendı ımzası ıle hıc bır sey yapamaz ımzaları gecersızdır ne araba ne mal ne mulk hıc bır sekılde alıs ve satıslarda bulunamaz vasi nın ımzası ve onayı aranıyor butun ıslemler de

jackal75
Vasi birini tayin etmedik bu durumda da mı atılan imza geçersiz.
Sadece raporda vasi tayini uygundur yazıyor.
Yeni rapor a başvursak değişir mi bu durum

neet

merhaba sızın menfaatlerınız ıcın mutlaka vasi atansın sıze evlımısınız ? yasınız kac ? anne yada baba sag mı ? senın ıslerını kosturabılecek bırı lazım bugun yarın dıye erteleme yapacaksa vasınız olacak kısı hıc o kısı yı vası tayın etmeyın

jackal75
bekarım sağlar... vasi istemiyorum sorun da orda. kendi isimi kendim yapıyorsam niye vasi atansın ki
vasi birini atamadığım sürece rapor da yazan önemsiz mi oluyor. yani imzam geçerli mi mülk yönetebilir miyim
sizin vasi'niz var galiba. sorum sizden habersiz onayınız olmadan karar alabilir mi ( mal varlığınızı satmak gibi ) yoksa ikinizin de imzası mı gerekli

Vasi kısıtlının menfaatleri doğrultusunda ilgili mahkemeye dilekçe verir bilirkişiler bunu inceler kısıtlının menfaati yoksa reddeder . Yani öyle pat diye bir şey alıp satamaz , sonrası illaki sizin adınıza alacak veya fatura edecek. Vasi olacak kimse yoksa barodan avukat atanır vasi olarak.

vasisi olan bir kısıtlıya banka kredi verirse kısıtlı kredi ödeyemezse kısıtlının adına olan eve haciz konur mu

Benim başka bir sorum var. %45 oranında psikolojik engeli yim. Lakin Üniversite mezunu bir kamu personeliyim. Önceden görev yaptığm yerde beni SÖZDE MUAYENE eden bir hekim in tavsiyesi ile ailem tarafımdan hakkımda vesayet davası açıldı. Her iki duruşmada da itirazda bulundum. Kesinlikle vasi atanmasını istemiyorum. Özgürlüğün ve bağımsızlığın olmadığı bir hayatın anlamsız olduğunu düşünüyorum her manada. Bu konuda hukuki açıdan ne yapabilirim. Bu davayı çöpe atabilmek için..

Üst Alt