Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini ve araç alımı için mahkemeye başvuru süreci ve dilekce örneği..?

abeyhanakar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm. k.pederim %99 özürlü onun adına ben üyelik yaptım öncelikle belirteyim. araç alımı için bayiye gittiğimizde vasi tayini ve araç alımı için mahkemeye başvurmanız gerekli dedi. bunla ilgili dilekçe örneği veya izlememiz gereken yol nedir acaba ???

OturanBoğa
Ben de size bir soru sormak istiyorum izninizle. 2013 yılında %99 engelli raporu ile ÖTV siz araç aldım babam adına. Bu orana teşkil eden rahatsızlıkları kronik böbrek yetmezliği, parkinson, demans. 2013 yılında bu rapor ile araç alımı için vasi kararı istemediler. Şuan bazı bayiler vasi kararı istenebileceğini belirtirken bazı bayiler ise noterden vekalet verebilir olmasının yeterli olduğunu söylediler. Araç Eylül ayında 5 yılını dolduruyor. Önümüzdeki iki aylık zaman içinde nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.

Vasilikle alınan araçların 5 yıl sonunda tekrar mahkeme işlemi oluyormu?yoksa daha önceki alınan mahkeme kararı geçerlimi?yeni araçda o vasilik kararı mahkeme kagıdı ile 5 yıl bitiminde,yeni araç alabiliyormuyuz?yoksa o zorlu süreci yenidenmi yaşamamız lazım.rapor %96 sürekli ibareli.

winsblue

"parkinson, demans" ifadeleri vasi kararı ve hakim izni olmasını gerektirir maalesef. Noterler iş yapmaz. Onlar yapsa Trafikten döner.

kutup yıldızı

Eğer satmak için de almak için de yeniden izin almak şart. Eğer öncekini alırken "alımda izne gerek yok" gibi bir karar verilmişse, şimdi sadece satarken izin almak yeterli olur.

Yani yeniden mahkeme süreci olacakmı!:(����

Üst Alt