Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi ve vesayet farklı şeyler mi?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar ben annemin vasisiyim yakinda karar uzaticagim.kafama takılan boşandım çocuğumun velayetini bana verdi mahkeme.bu durum annemin vasisi olmama engel olur mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

VELAYET NE DEMEKTİR?
Ana ve/veya babanın, reşit olmamış çocukları üzerindeki kanundan doğan eğitim, terbiye, temsil hak ve yetkisidir.

VELİ KİMDİR?
Reşit olmayan çocuklar üzerinde velayet hakkına sahip bulunan ana ve/veya babaya denir.

VESAYET NE DEMEKTİR?
On sekiz yaşından küçüklerin (reşit olmamış) veya yasal hakları kısıtlanmış olan kısıtlıların haklarının korunmasını ve yasal olarak temsil edilmesini sağlayan, kamu görevi niteliğinde bir kurumdur. Hukuki temsil ve sorumluluk anlamında vesayet ve velayet birbirlerine benzemektedir.

VASİ KİME DENİR?
Reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere, mahkeme tarafından atanmış yasal temsilcidir.

Velayet ile Vesayet benzer olmasına rağmen farklı şeylerdir. Boşanmadan önce çocuğun velayeti hem anne hem babadadır. Boşandıktan sonra mahkeme duruma göre velayeti ya anneye ya da babaya verir. Velayet valiliğe engel bir durum değildir. Hem veli hem vasi olabilirsiniz.

Üst Alt